Connect with us

ECONOMIE

Finanţare: 50 de milioane de euro pentru întreprinderi sociale

Publicat

pe

România este unul din statele membre UE în care întreprinderile și organizațiile sociale pot beneficia de împrumuturi cu dobândă și garanții colaterale reduse, cu sprijinul Planului de investiții pentru Europa – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Fondul European de Investiții (FEI) și cele șapte bănci membre ale grupului Erste au semnat, în data de 19 iunie, un acord de garanție pentru antreprenoriatul social în scopul de a oferi finanțare organizațiilor sociale, prin intermediul Programului UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI).

Rețeaua Erste de bănci locale va putea oferi, în următorii cinci ani, împrumuturi în valoare totală de 50 de milioane euro unui număr de cel puțin 500 de organizații sociale din 7 state membre UE. Grupul bancar va oferi finanțare pentru o gamă largă de sectoare ale antreprenoriatului social, fiind vizate organizații inovatoare, orientate spre mediul social, ce activează în domeniul educației, sănătății, serviciilor sociale sau ocupării forței de muncă ce provine din categorii defavorizate, marginalizate sau vulnerabile.

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa prezintă firmelor prima soluție de plată instanță a avansului salarial

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița organizează, miercuri – 22 septembrie 2021, la sediul instituției, de la ora 12:00, o întâlnire în cadrul căreia vor fi prezentate agenților economici din județ Salarium – prima soluție de plată instantă a avansului salarial și de educație financiară din România. Platforma a fost lansată la începutul acestui an

Companiile care optează pentru această soluție vor reduce la zero birocrația asociată avansurilor din salariu – fără cereri, hârtii, aprobări, transferuri individuale – și impactul asupra fluxului de numerar. În cazul angajaților, este nevoie doar de instalarea unei aplicații pe smartphone pentru a putea gestiona propriul salariu, așa cum consideră.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni, ocupat acum în proporție de 100%, își extinde capacitatea

Publicat

pe

Peste 900 de persoane și-au găsit de lucru în Parcul Industrial Moreni, unitate în care activează 44 de societăți comerciale, gradul de ocupare fiind în acest moment de 100%. Și pentru că în continuare vin cereri pentru închirierea de spații, directorul Gabriel Purcaru este preocupat să extindă capacitatea Parcului.

Astfel, în această toamnă, urmează să înceapă construcția altor două hale, cu o capacitate de 500 mp fiecare și toate utilitățile necesare. Odată ce vor fi puse în funcțiune, se vor crea în Parcul Industrial Moreni încă 30-40 de locuri de muncă.

Tot pentru extinderea unității, s-au demarat tratative cu Primăria Moreni, pentru achiziționarea unei suprafețe de teren de aproximativ 18.000 mp, unde, de asemenea, vor fi construite hale de diferite dimensiuni, care să fie apoi închiriate firmelor doritoare să deschidă capacități de producție.

Reamintim și faptul că, pentru a veni în sprijinul investitorilor, conducerea Parcului Moreni a decis să organizeze, începând cu această vară, diferite cursuri de calificare profesională. Totodată, se preocupă să atragă studenți de la Universitatea Valahia din Târgoviște, dar și absolvenți de la liceele din Moreni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT