Connect with us

ACTUALITATE

Universitatea şi Poliţia din Castellon, parteneri de nădejde pentru Târgovişte!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia a pledat, în cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o în Provincia Castellon, din Spania, pentru întărirea colaborării dintre Universitatea Jaume I şi Universitatea Valahia din Târgovişte, în special prin extinderea programelor de mobilitate Erasmus, astfel încât studenţii şi cadrele didactice din cele două centre universitare să poată beneficia de schimburi de bune practici.

În cadrul discuţiilor, a fost abordat şi proiectul PROXPOL, dezvoltat de Universitatea Jaume I, proiect care vizează pregătirea personalului din poliția locală în domeniul siguranței și ordinii publice, poliției de proximitate, prevenirea actelor antisociale și menţinerea ordinii și liniștii publice.

„Este important să găsim formulele prin care personalul poliției locale din Târgoviște să participe la un astfel de program de pregătire profesională. Am găsit o deschidere totală din partea colegilor spanioli, cărora le mulțumesc pentru disponibilitate și pentru interesul manifestat în consolidarea relațiilor dintre cele două comunități. Instituțiile din cele două țări pot colabora în beneficiul cetățenilor noștri. Sunt convinsă că cele două proiecte vor avea succesul scontat și vor genera noi proiecte comune în viitorul apropiat”, precizează deputata Claudia Gilia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România, sub cod portocaliu de vijelii și grindină!

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale, valabilă în aproape toată țara, în perioada 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

În acest interval, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă valabil astăzi, conform hărții de mai jos. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT