Conectați-vă cu noi

OPINII

Filozofia neghinei umane

Publicat

pe

Constat, cu uşoară mirare, că mediul public a fost invadat de un soi de neghină bipedă. S-a instalat la suprafaţă, mizând pe indulgenţa şi bunul simţ ale multora dintre noi, iar acum înăbuşe normalitatea, echilibrul social.

Aceste boabe negricioase cu picioare şi, din păcate, şi cu un pic de cap, să nu zicem craniu golit de materie cenuşie, provoacă rumoare, emană otravă, se zvârcolesc în intenţia aproape patologică de a face doar rău, de a murdări cu balele lor, prin stropire de la distanţă, laş, tot ceea ce nu pot atinge în mod civilizat, demn, corect, cinstit.

Neghina umană a fost tolerată de unele autorităţi şi politicieni şi folosită pe post de dezbinator, de element de întinare a păcii sociale, de bufon al curţii, de manipulator şi destabilizator. Neghina bipedă răsărită în culturile umane, chiar din familii de oameni sobri, culţi, nemoştenind virtuţiile celor care i-au procreat, încearcă să-şi facă loc în grădina existenţei prin mărşăvie şi minciună.

Vor bobiţele de neghină, care, până la urmă, tot vor fi luate de vântul nepăsării şi ignoranţei, să capteze atenţia publicului, să primească demnităţi şi laude, vărsând pe restul lumii, ale cărui sensuri nu le pot înţelege fiindcă au creier de bălărie, doar ceea ce pot produce, adică lături.

Bobiţele de neghină au doar rolul de a otrăvi, de a murdări întregul, de a încerca să parvină, să arate, de fapt, că ele sunt alfa şi omega prostiei. Neghina umană, când se simte stingheră, nebăgată în seamă, exceptată de la masa destoinicilor, încolţită în tamponul de vată termofilă, începe să se vânture. Singură sau ajutată de alţii, care stau la rând pentru a prinde şi ei titlul de neghină cu faţă umană!

Nu putem scăpa de această bălărie umană, care creşte cam prin toate structurile şi grădinile publice (nu mai vorbim de instituţii unde se dezvoltă la snop!), dar o putem evita. Să încercăm, atunci când vedem neghina, să o ignorăm fără să ne enervăm, fără să folosim erbicidul! Când nu o bagi în seamă, se sufocă, înnebuneşte!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    iulie 6, 2018 at 6:57 pm

    să ignor neghina? nu pot! vreau o pîine netoxică și bună la gust.
    nu pot să nu o bag în seamă, ea nu „înnebunește”, ea se înmulțește! 🙁
    erbicidarea e salvarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Lecţie de politică!

Publicat

pe

Iată că inevitabilul s-a produs! Aseară, Rovana Plumb, sub acoperământul subtil al unei manifestări culturale desfășurate la Aninoasa, a sosit în județ. Președinta interimară a PSD Dâmbovița a fost însoțită de Ioana Cristea și Alexandru Oprea, cel mai feroce adversar din Dâmbovița al senatorului Ţuţuianu. Echipa a fost completată, dar ușor distant, de Radu Popa, fost deputat PSD de Dâmbovița, și el un vehement critic al lui Ţuţuianu.

De apreciat distincția și comportamentul de care a dat dovadă Rovana Plumb la această primă incursiune în județ după decizia CEX de excludere a lui Adrian Ţuţuianu din partid și de numire a sa în noua funcție. Calm, răbdare, tenacitate. Se vede că venise pregătită pentru a face față unor eventuale tiruri de întrebări incomode, unor posibile situaţii neplăcute. Din păcate, presa a pierdut savoarea acestui eveniment, unde notele de caracter și comportamentul politic puteau fi cercetate în amănunt și la discreție.

Rovana Plumb a știut să răspundă clar unor întrebări despre starea județului, despre problemele existente, despre proiectele ce trebuie duse la capăt. Nu a insistat prea mult pe ideea alinierii primarilor și membrilor PSD în echipajul său şi nici nu a spus ceva urât despre Adrian Ţuţuianu. A adoptat poziția sigură a pașilor mărunți, fără presiune și amenințare, ceea ce denotă că știe cu cine are de a face. Vrea să dezumfle balonul ușor, nu să-l facă să explodeze.

Dacă ținem cont că îi are acum alături pe Alexandru Oprea, care poate fi acuzat de toate relele, dar în niciun caz că nu este maestru în psihologia umană, în strategii, diversiuni, jocuri de imagine şi campanii de influență, plus că a lucrat într-un domeniu în care aceste aptitudini l-au ținut în viață și la vârf, şi pe Radu Popa, un bun comunicator, un jurnalist și politician cu mare putere de convingere și influență în diferite medii, Rovana Plumb își va atinge țelul de a regrupa în jurul ei întreaga organizație PSD.

Nu mai punem la socoteală că există vectori puternici de influenţă și în biserică și alte instituții, care au început să facă lobby pentru ministra Plumb.

La evenimentul de aseară de la Aninoasa, aruncându-se o simplă privire pe chipurile celor prezenți, fără o analiză de profunzime, îți dai seama că există loc de schimbare și comuniune cu deciziile centrale. De fapt, chiar și Adrian Ţuţuianu a realizat că ceea ce a hotărât CEX-ul trebuie să-și urmeze cursul, iar lupta lui este altceva. Liderii PSD din Dâmbovița, primarii, consilierii locali și județeni, parlamentarii și-au exprimat atașamentul față de el, dar atât. Nu pot pune lacăt pe ușile sediilor PSD și nici nu pot boicota la nesfârșit deciziile conducerii partidului din care fac parte. Au dat dovadă că țin la liderul lor, că i-au respectat munca, implicarea, devotamentul, dar mai mult parcă nu se poate. Ar mai fi o mișcare, să demisioneze toți din partid sau să aștepte să fie eliminați. Și așa ar încălca niște principii, niște responsabilități pe care și le-au asumat în fata comunităților locale, în fața acestui județ. De voie sau de nevoie vor accepta noua conducere și modificările în sfera influenţelor, care, cu siguranță, se va schimba.

Poate Rovana Plumb, prinsă într-o mulțime de probleme și la nivel guvernamental, nu va putea să fie în județ în permanență, dar, cu siguranță, dorește să aibă aici o echipă de încredere și pregătită să facă față oricăror presiuni interne sau externe. Politica se face într-adevăr cu devotament și dăruire față de liderul eliminat, dar și cu responsabilitate pentru ceea ce este și urmează a se întâmpla. Rămâne de văzut cine va vrea să meargă până la capăt alături de Ţuţuianu. Sunt convins ca toți, dar fiecare în felul său!

Citește în continuare

OPINII

În căutarea sănătăţii peste Ocean…

Publicat

pe

Consider dezamăgitoare prestaţia de până acum a ministrei Sănătăţii, Sorina Pintea. După ce s-a plimbat prin spitalele din ţară cu echipele de filmare după ea 24 de ore din 24 şi nu a făcut nimic, doar a promis şi a compătimit stările de fapt existente în multe unităţi medicale, acum s-a gândit că ar trebui cheltuiţi ceva bani publici pe o vizită de lucru a unei cohorte de 30 de manageri de spitale taman în America!

Ministerul Sănătăţii care, după tragedia de la Colectiv, nu a fost în stare să creeze o secţie pentru arşi dotată ca la carte, plus că mai iese şi Sorina Pintea pe sticlă să spună, cu nonşalanţă, că noi nici acum nu putem face faţă unei situaţii asemănătoare, vrea să se asocieze, să creeze parteneriate cu spitalele de peste Ocean! Am văzut cam tot ce este bun prin Europa. Acum ne mutăm în Statele Unite.

Ce să învăţăm de la americani? La ei scara valorilor este alta, respectul pentu cetăţean la fel, sistemul social medical funcţionează după alte principii. Acolo, spitalele au buget, nu glumă. Ne potrivim ca nuca în perete. În America, medicii nu îţi arată buzunarul sau nu îţi cer de la obraz bănuţi pentru câte o investigaţie de rutină sau o operaţie de apendicită. Nu te lasă să aştepţi pe holurile spitalului ore în şir, dacă nu ai pile, relaţii sau gologani în poşetă. Nu eşti tratat ca un obiect, ca o piesă de serie defectă. Despre dotări, tratament, nu mai vorbim. Diferenţe, ca de la cer la pământ!

S-au dus managerii de spitale să viziteze o lume nouă. Să se plimbe, să vadă, să se minuneze, să ofteze şi cam atât. Uite aşa se cheltuie banii publici, care ar fi fost mai utili pentru medicamente, să nu mai fie bolnavul nevoit să le procure singur din farmacie chiar şi atunci când este internat, pentru achiziţia de dezinfectante eficiente, să nu-i mai omoare bacteriile pe pacienţi, pentru paturi noi, pentru cearşafuri şi alte tipuri de consumabile, decât pe excursii care, în afară de semnarea unor parteneriate, nu aduc nimic.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!