Conectați-vă cu noi

OPINII

Filozofia neghinei umane

Publicat

pe

Constat, cu uşoară mirare, că mediul public a fost invadat de un soi de neghină bipedă. S-a instalat la suprafaţă, mizând pe indulgenţa şi bunul simţ ale multora dintre noi, iar acum înăbuşe normalitatea, echilibrul social.

Aceste boabe negricioase cu picioare şi, din păcate, şi cu un pic de cap, să nu zicem craniu golit de materie cenuşie, provoacă rumoare, emană otravă, se zvârcolesc în intenţia aproape patologică de a face doar rău, de a murdări cu balele lor, prin stropire de la distanţă, laş, tot ceea ce nu pot atinge în mod civilizat, demn, corect, cinstit.

Neghina umană a fost tolerată de unele autorităţi şi politicieni şi folosită pe post de dezbinator, de element de întinare a păcii sociale, de bufon al curţii, de manipulator şi destabilizator. Neghina bipedă răsărită în culturile umane, chiar din familii de oameni sobri, culţi, nemoştenind virtuţiile celor care i-au procreat, încearcă să-şi facă loc în grădina existenţei prin mărşăvie şi minciună.

Vor bobiţele de neghină, care, până la urmă, tot vor fi luate de vântul nepăsării şi ignoranţei, să capteze atenţia publicului, să primească demnităţi şi laude, vărsând pe restul lumii, ale cărui sensuri nu le pot înţelege fiindcă au creier de bălărie, doar ceea ce pot produce, adică lături.

Bobiţele de neghină au doar rolul de a otrăvi, de a murdări întregul, de a încerca să parvină, să arate, de fapt, că ele sunt alfa şi omega prostiei. Neghina umană, când se simte stingheră, nebăgată în seamă, exceptată de la masa destoinicilor, încolţită în tamponul de vată termofilă, începe să se vânture. Singură sau ajutată de alţii, care stau la rând pentru a prinde şi ei titlul de neghină cu faţă umană!

Nu putem scăpa de această bălărie umană, care creşte cam prin toate structurile şi grădinile publice (nu mai vorbim de instituţii unde se dezvoltă la snop!), dar o putem evita. Să încercăm, atunci când vedem neghina, să o ignorăm fără să ne enervăm, fără să folosim erbicidul! Când nu o bagi în seamă, se sufocă, înnebuneşte!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    iulie 6, 2018 at 6:57 pm

    să ignor neghina? nu pot! vreau o pîine netoxică și bună la gust.
    nu pot să nu o bag în seamă, ea nu „înnebunește”, ea se înmulțește! 🙁
    erbicidarea e salvarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Ultimul asalt la Dragnea!

Publicat

pe

de

Nu pot să-mi dau seama ce se întâmplă în ograda mare și garnisită cu tot soiul de oameni a PSD-ului. Parcă liderilor acestui partid-mamut li s-a luat de putere, nu mai vor la guvernare. Au pierdut azimutul. Merg din gafă în gafă. S-au apucat de o mulțime de lucruri, s-au angajat în multe bătălii, fie cu opoziția, cu o parte a așa-zisei societăţi civile, cu strada, cu haştagurile, cu statul paralel, cu justiția, cu presa și lista ar putea continua…

Vedem cum Liviu Dragnea se opintește în funcție, în putere. Nu vrea în ruptul capului să cedeze conducerea partidului. Pare că nu îl deranjează prea mult nici asaltul Gabrielei Firea, nici al celor care au semnat scrisoarea prin care i se cere retragerea din funcţiile de conducere și care a rămas pierdută prin noianul de interese până astăzi, când s-a dovedit că cei 20 de semnatari sunt… doar 3.

Este de apreciat curajul celor care au decis să ia poziție împotriva lui Liviu Dragnea și care doresc ca altele să fie prioritățile guvernării. Departe de mine gândul că nu trebuie luptat cu nedreptatea, cu abuzul, cu cei care vor să conducă țara din umbră, dar nu trebuie uitate problemele care țin de infrastructură, de economie, de prosperitatea țării.

Văd că Adrian Țuțuianu, președintele PSD Dâmbovița, este unul dintre cei care au pornit atacul împotriva lui Liviu Dragnea. Atât cât îl cunosc pe Adrian Țuțuianu, nu pornește o bătălie fără să aibă câteva atuuri, fără o susținere fermă din partea unui angrenaj puternic, numim aici organizația social-democrată din Dâmbovița, una dintre cele mai puternice din țară, dar și a altor colegi din structurile centrale ale partidului.

Se bucură acum opoziția de furtuna din sânul PSD, dar se bucură degeaba. Social-democrații au resurse nebănuite de a ieși bine şi din acest episod nu tocmai plăcut.Şi nu este exclus să iasă mai întărit!

Mulţi demnitari PSD speră ca luptele intestine, din ce în ce mai înverşunate, să nu aibă efect negativ asupra majorităţii parlamentare. Într-o atare situaţie, guvernarea PSD-ALDE ar fi kaput!

Rămâne de văzut care va fi evoluția acestui scandal politic ce ține țara pe loc și care, cu siguranță, nu este privit cu ochii buni nici de cancelariile occidentale. Dacă nu este băgat statul paralel în toată această dispută, bine, e semn de democrație. Dacă, din păcate, reprezentanții ocultei și-au vârât coada pentru a opri un întreg proces legislativ, o schimbare în societate, e de rău!

Citește în continuare

OPINII

Democraţie, pe muchie de cuţit!

Publicat

pe

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut, cu câteva zile în urmă, o declaraţie bulversantă, ca să nu zic năucitoare, care te pune pe gânduri şi să îţi pui problema dacă să mai rămâi în România sau este nevoie să-ţi ei lumea în cap.

Când îl auzi pe şeful peste Justiţia din România, adică pe omul care are acces la toată informaţia din domeniu şi care, prin canalele speciale, ştie tot ceea ce se întâmplă pe culoarele paşilor pierduţi, spunând că justiţia din ţara noastră nu mai este capabilă să garanteze şi să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, nu poţi decât să înlemneşti.

Declaraţia ministrului Tudorel Toader ar fi trebuit să ne pună pe gânduri, să ne mobilizeze, să fim mai atenţi cu tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Să luăm atitudine, să punem întrebări, să cerem lămuriri suplimentare. Să ni să spună unde este baiul şi ce trebuie să facem pentru a reveni la normalitate, asta dacă ea a existat vreodată!

Din păcate, vorbele demnitarului au trecut ca o boare de toamnă în noianul de informaţii care ne asaltează zi de zi şi care ne tulbură puternic percepţia asupra realităţii imediate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!