Conectați-vă cu noi

OPINII

Filozofia neghinei umane

Publicat

pe

Constat, cu uşoară mirare, că mediul public a fost invadat de un soi de neghină bipedă. S-a instalat la suprafaţă, mizând pe indulgenţa şi bunul simţ ale multora dintre noi, iar acum înăbuşe normalitatea, echilibrul social.

Aceste boabe negricioase cu picioare şi, din păcate, şi cu un pic de cap, să nu zicem craniu golit de materie cenuşie, provoacă rumoare, emană otravă, se zvârcolesc în intenţia aproape patologică de a face doar rău, de a murdări cu balele lor, prin stropire de la distanţă, laş, tot ceea ce nu pot atinge în mod civilizat, demn, corect, cinstit.

Neghina umană a fost tolerată de unele autorităţi şi politicieni şi folosită pe post de dezbinator, de element de întinare a păcii sociale, de bufon al curţii, de manipulator şi destabilizator. Neghina bipedă răsărită în culturile umane, chiar din familii de oameni sobri, culţi, nemoştenind virtuţiile celor care i-au procreat, încearcă să-şi facă loc în grădina existenţei prin mărşăvie şi minciună.

Vor bobiţele de neghină, care, până la urmă, tot vor fi luate de vântul nepăsării şi ignoranţei, să capteze atenţia publicului, să primească demnităţi şi laude, vărsând pe restul lumii, ale cărui sensuri nu le pot înţelege fiindcă au creier de bălărie, doar ceea ce pot produce, adică lături.

Bobiţele de neghină au doar rolul de a otrăvi, de a murdări întregul, de a încerca să parvină, să arate, de fapt, că ele sunt alfa şi omega prostiei. Neghina umană, când se simte stingheră, nebăgată în seamă, exceptată de la masa destoinicilor, încolţită în tamponul de vată termofilă, începe să se vânture. Singură sau ajutată de alţii, care stau la rând pentru a prinde şi ei titlul de neghină cu faţă umană!

Nu putem scăpa de această bălărie umană, care creşte cam prin toate structurile şi grădinile publice (nu mai vorbim de instituţii unde se dezvoltă la snop!), dar o putem evita. Să încercăm, atunci când vedem neghina, să o ignorăm fără să ne enervăm, fără să folosim erbicidul! Când nu o bagi în seamă, se sufocă, înnebuneşte!

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    iulie 6, 2018 at 6:57 pm

    să ignor neghina? nu pot! vreau o pîine netoxică și bună la gust.
    nu pot să nu o bag în seamă, ea nu „înnebunește”, ea se înmulțește! 🙁
    erbicidarea e salvarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Una caldă, una rece…

Publicat

pe

Informațiile curg lanț în spațiul public românesc. Una mai tare decât alta. Curioase, ciudate, izvorâte parcă dintr-un laborator secret, aflat undeva într-o lume paralelă. După ce a căzut moțiunea, și era la mintea cocoșului ăla pitic că se va întâmpla așa, aflăm că DIICOT a început urmărirea penală in rem pentru fapta invocată de omniperdandul Ludovic Orban. Deocamdată, procurorii nu o cercetează pe Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare, ci se ocupă doar de fapte. Adică, răspund plângerii iluminatului liberal, adună probe și după aceea vedem…

Mamutul politic numit PSD s-a zguduit puternic în ziua condamnării lui Liviu Dragnea, şi-a revenit puțin după moțiunea fără gust și fără miros inițiată de PNL, dar „laboratorul” nu i-a lăsat pe social-democraţi să se frece bine la ochi (mâinile nu și le mai freacă de ceva vreme!) că, pac, a fost pornită ancheta de înaltă trădare, unde apare iar și numele lui Liviu Dragnea. La o zi după respingerea moțiunii!

Noi, cei care stăm pe margine și analizăm lucrurile în funcţie de ceea ce se află pe masa de joc, considerăm că nimic nu este întâmplător și că lupta este dură. Se vrea, cu siguranță, prin mijloace nedemocratice, să fie înlăturat de la putere PSD. Asta, înainte de scoaterea legilor justiţiei din cuptor, schimbate şi frăgezite!

Nu am aflat când va pune în aplicare președintele țării decizia Curții Constituționale și nici când hotărăște Liviu Dragnea, în jurul căruia au făcut zid amazoanele din PSD, să se retragă de la conducerea Camerei Deputaților în primul rând și apoi din fruntea partidului. Situația în care se află, cu credibilitatea în scădere, ar trebui să-l determine să se retragă. Dacă nu o face acum, mai așteaptă ceva. Ce? La fel ar trebui să procedeze și Ludovic Orban, liberalul care, prin tot ceea ce întreprinde, a dus partidul Brătienilor în penibil…

Citește în continuare

OPINII

Politica, în pase de fotbal!

Publicat

pe

Preşedintele ţării, Klaus Iohannis, mă dezamăgeşte pe zi ce trece. În afară de faptul că pare a fi instalat de reprezentanţii statului paralel la butoanele sistemului nevăzut, făcându-l să pălească de invidie cu acţiunile lui până şi pe Băsescu, demonstrrează că este un politician de pândă. Adică, aşteaptă să se întâmple un eveniment favorabil, să cadă musca în plasa păianjănului, după care iese rânjind, într-un mod parcă naiv, neexersat, să facă marele anunţ. Aşa s-a întâmplat recent.

După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul în cazul Liviu Dragnea, condamnându-l la 3 ani şi 6 luni cu executare, Iohannis, pe undeva prin Sibiu, vesel, parcă jucându-se cu mingea, ne spune că s-a decis să mai candideze pentru încă un mandat de şef al statului. Ei, ca să vezi stofă de politician profesionist, luptător adevărat! Aşteaptă să îi moară duşmanul, să fie încolţit de lege, după care se erijează în salvator, ca şi cum ar fi victoria lui. Şeful statului îşi prezintă disponibilitatea de a ne mai conduce patru ani. Oricum, mie mi se pare prea mare coincidenţa.

Dragnea condamnat, ce-i drept la fond, cu tot aresenalul specific, că nu mai are voie să ocupe o funcţie publică, fără dreptul de a fi ales, şi, ţâşti, Iohannis cu lansarea! Acum, ce să mai zic. Treaba asta le-a dat apă la moară celor care cred în teoria conspiraţiei şi care sunt convinşi că este lucrătura statului paralel.

Modul în care a procedat să facă anunţul Klaus Iohannis nu mă mulţumeşte deloc, chiar mă irită. Mimica sa, expresivitatea, tot tacâmul gestual, arată că puţin îi pasă de noi, de ţară, doar planurile să le iasă şi să meargă înainte, călcând pe cadavre, în cazul de faţă, Dragnea.

În ceea ce îl priveşte pe liderul PSD, rămân la fel de convins că trebuia să facă un pas înapoi. Ar fi fost mai bine pentru partid, pentru ţară. Acum, chiar nu mă mai mir de ce nu vom avea o suspendare a lui Klaus Iohannis pentru nerespectarea deciziei Curţii Constituţiionale.

Şi dacă Iohannis, sfătuit de consilieri mai punctează o dată? Adică, o va suspenda pe Laura Codruţa Kovesi, iar apoi va apărea în faţa camerelor de luat vederi şi va zice, cred că fără zâmbetul enervant, „uite, eu am respectat legea, o decizie care poate nu îmi convine, dar o fac din respect pentru Constituţie. Liviu Dragnea, în schimb, nu ţine cont de lege, de decizia Înaltei Curţi”. Ce va face Dragnea în asemena condiţii? Acum, am înţeles. S-a destins la o partidă de fotbal…

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!