Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Culturii, vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Ministrul Culturii si Identității Naționale, George Ivașcu, a efectuat, astăzi – 7 iulie 2018, o vizită de lucru în județul Dâmbovița. Periplul a început la Potlogi, unde a fost întâmpinat de președintele Consiliului Județean – Daniel Comănescu, vicepreședintele senatului – Adrian Țuțuianu, parlamentarii Corneliu Ștefan și Titus Corlățean, prefectul Antonel Jîjîie, managerul Complexului Muzeal Național Curtea Domnească din Târgoviște – Ovidiu Cârstina, de managerul Centrului Județean de Cultură – Ionuț Lăscaie și de echipa care s-a ocupat de reabilitarea Palatului Brancovenesc.

Următoarea oprire, la Mănăstirea Gorgota, din comuna Răzvad. Au urmat: Ansamblul Brâncovenesc din Doicești, Curtea Domnească din Târgovişte și bisericile Fusea, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru Buzinca, Sf Voievozi, Sf Nicolae Andronești, Sf. Nicolae Simuleasa și Mănăstirea Stelea. În timpul vizitelor, preoții parohi i-au prezentat ministrului Culturii propuneri de finantare, în scopul reabilitării și consolidării monumentelor istorice – informează Biroul de Presă al consiliului Judeţean Dâmboviţa.

La rândul său, senatorul Adrian Țuțuianu i-a înaintat ministrului George Ivașcu o solicitare de finanţare pentru trei obiective din municipiul Târgovişte.

„Subiectul unu este pictura de la Biserica Domnească, de la Curtea Domnească. Nu a încăput în proiectul de 5 milioane de euro de reabilitare a Curții Domnești, așa că venim complementar cu această solicitare de finanțare, de aproximativ 2 milioane de Euro.

Cel de-al doilea obiectiv important este Casa Fusea, din zona centrală a Municipiului Târgoviște, al cărei proiect este deja făcut de primărie și depus la Ministerul Culturii, iar cel de-al treilea proiect, pe care eu îl consider extraordinar de important, este reabilitarea clădirii Școlii de Cavalerie, monument istoric de la 1914, unde intenționăm să realizăm un muzeu al tradițiilor militare”.

Programul vizitei a cuprins şi o întâlnire la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, cu reprezentanții instituțiilor de cultură din județ, arhitecți, parlementari și primari dambovițeni. Au fost dezbătute subiecte ce țin de monumente și obiective culturale, în vederea obținerii de finanțare pentru reabilitarea acestora, dar s-au purtat și discuții pe marginea proiectelor pe care unitățile administrativ-teritoriale le derulează prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Vizita Ministrului Culturii s-a încheiat cu o deplasare în localitatea Băleni, acolo unde oficialitățile au vizitat biserica din cartierul Băleni Români, cea mai mare din judeţul Dâmboviţa, monument istoric ce datează din anul 1840.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România, sub cod portocaliu de vijelii și grindină!

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale, valabilă în aproape toată țara, în perioada 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

În acest interval, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă valabil astăzi, conform hărții de mai jos. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT