Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Culturii, vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Ministrul Culturii si Identității Naționale, George Ivașcu, a efectuat, astăzi – 7 iulie 2018, o vizită de lucru în județul Dâmbovița. Periplul a început la Potlogi, unde a fost întâmpinat de președintele Consiliului Județean – Daniel Comănescu, vicepreședintele senatului – Adrian Țuțuianu, parlamentarii Corneliu Ștefan și Titus Corlățean, prefectul Antonel Jîjîie, managerul Complexului Muzeal Național Curtea Domnească din Târgoviște – Ovidiu Cârstina, de managerul Centrului Județean de Cultură – Ionuț Lăscaie și de echipa care s-a ocupat de reabilitarea Palatului Brancovenesc.

Următoarea oprire, la Mănăstirea Gorgota, din comuna Răzvad. Au urmat: Ansamblul Brâncovenesc din Doicești, Curtea Domnească din Târgovişte și bisericile Fusea, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru Buzinca, Sf Voievozi, Sf Nicolae Andronești, Sf. Nicolae Simuleasa și Mănăstirea Stelea. În timpul vizitelor, preoții parohi i-au prezentat ministrului Culturii propuneri de finantare, în scopul reabilitării și consolidării monumentelor istorice – informează Biroul de Presă al consiliului Judeţean Dâmboviţa.

La rândul său, senatorul Adrian Țuțuianu i-a înaintat ministrului George Ivașcu o solicitare de finanţare pentru trei obiective din municipiul Târgovişte.

„Subiectul unu este pictura de la Biserica Domnească, de la Curtea Domnească. Nu a încăput în proiectul de 5 milioane de euro de reabilitare a Curții Domnești, așa că venim complementar cu această solicitare de finanțare, de aproximativ 2 milioane de Euro.

Cel de-al doilea obiectiv important este Casa Fusea, din zona centrală a Municipiului Târgoviște, al cărei proiect este deja făcut de primărie și depus la Ministerul Culturii, iar cel de-al treilea proiect, pe care eu îl consider extraordinar de important, este reabilitarea clădirii Școlii de Cavalerie, monument istoric de la 1914, unde intenționăm să realizăm un muzeu al tradițiilor militare”.

Programul vizitei a cuprins şi o întâlnire la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, cu reprezentanții instituțiilor de cultură din județ, arhitecți, parlementari și primari dambovițeni. Au fost dezbătute subiecte ce țin de monumente și obiective culturale, în vederea obținerii de finanțare pentru reabilitarea acestora, dar s-au purtat și discuții pe marginea proiectelor pe care unitățile administrativ-teritoriale le derulează prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Vizita Ministrului Culturii s-a încheiat cu o deplasare în localitatea Băleni, acolo unde oficialitățile au vizitat biserica din cartierul Băleni Români, cea mai mare din judeţul Dâmboviţa, monument istoric ce datează din anul 1840.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, sesiune de contractare servicii medicale în ambulatoriu

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa organizează, în luna decembrie 2022, sesiune de contractare pentru încheierea de contracte cu furnizorii de servicii medicale din asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice.

Sesiunea de contractare se va desfășura conform următorului calendar de contractare:

„Documentele necesare încheierii contractelor / actelor adiționale se transmit în format electronic asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă / calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului răspunde de realitatea și exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării pentru fiecare tip de asistență medicală poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dâmbovița, www.casdb.ro în sectiunea FURNIZORI – CONTRACTARE 2021”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Moș Crăciun vine la Târgoviște pe 16 decembrie și le împarte copiilor daruri trei seri la rând

Publicat

pe

Moș Crăciun va sosi la Târgoviște, vineri – 16 decembrie 2022, și, împreună cu alaiul său, va porni în paradă pe străzile din zona de centru a orașului, așa cum de altfel se întâmplă de câțiva ani buni, până în „Orășelul copiilor” din Piața Tricolorului.

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, timp de trei seri, respectiv pe 16, 17 și 18 decembrie, Moșul va împărți daruri copiilor. În acest sens, este nevoie ca părinții să meargă la scena din Piața Tricolorului, începând cu ora 16:00, și să-i înscrie pe cei mici pe lista care va fi întocmită în ziua respectivă.

De precizat că administrația publică locală a pregătit pentru această acțiune câteva mii de cadouri.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats