Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Culturii, vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Ministrul Culturii si Identității Naționale, George Ivașcu, a efectuat, astăzi – 7 iulie 2018, o vizită de lucru în județul Dâmbovița. Periplul a început la Potlogi, unde a fost întâmpinat de președintele Consiliului Județean – Daniel Comănescu, vicepreședintele senatului – Adrian Țuțuianu, parlamentarii Corneliu Ștefan și Titus Corlățean, prefectul Antonel Jîjîie, managerul Complexului Muzeal Național Curtea Domnească din Târgoviște – Ovidiu Cârstina, de managerul Centrului Județean de Cultură – Ionuț Lăscaie și de echipa care s-a ocupat de reabilitarea Palatului Brancovenesc.

Următoarea oprire, la Mănăstirea Gorgota, din comuna Răzvad. Au urmat: Ansamblul Brâncovenesc din Doicești, Curtea Domnească din Târgovişte și bisericile Fusea, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru Buzinca, Sf Voievozi, Sf Nicolae Andronești, Sf. Nicolae Simuleasa și Mănăstirea Stelea. În timpul vizitelor, preoții parohi i-au prezentat ministrului Culturii propuneri de finantare, în scopul reabilitării și consolidării monumentelor istorice – informează Biroul de Presă al consiliului Judeţean Dâmboviţa.

La rândul său, senatorul Adrian Țuțuianu i-a înaintat ministrului George Ivașcu o solicitare de finanţare pentru trei obiective din municipiul Târgovişte.

„Subiectul unu este pictura de la Biserica Domnească, de la Curtea Domnească. Nu a încăput în proiectul de 5 milioane de euro de reabilitare a Curții Domnești, așa că venim complementar cu această solicitare de finanțare, de aproximativ 2 milioane de Euro.

Cel de-al doilea obiectiv important este Casa Fusea, din zona centrală a Municipiului Târgoviște, al cărei proiect este deja făcut de primărie și depus la Ministerul Culturii, iar cel de-al treilea proiect, pe care eu îl consider extraordinar de important, este reabilitarea clădirii Școlii de Cavalerie, monument istoric de la 1914, unde intenționăm să realizăm un muzeu al tradițiilor militare”.

Reclama

Programul vizitei a cuprins şi o întâlnire la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, cu reprezentanții instituțiilor de cultură din județ, arhitecți, parlementari și primari dambovițeni. Au fost dezbătute subiecte ce țin de monumente și obiective culturale, în vederea obținerii de finanțare pentru reabilitarea acestora, dar s-au purtat și discuții pe marginea proiectelor pe care unitățile administrativ-teritoriale le derulează prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Vizita Ministrului Culturii s-a încheiat cu o deplasare în localitatea Băleni, acolo unde oficialitățile au vizitat biserica din cartierul Băleni Români, cea mai mare din judeţul Dâmboviţa, monument istoric ce datează din anul 1840.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Trei note de 10 la concursul de titularizare în învățământ

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, doar 43,71% din cei 620 de candidați care au participat la concursul de titularizare în învățământ au reușit să obțină notă peste 7 – ne informează Inspectoratul Școlar. Reamintim că s-au înscris 766 de viitori profesori, dintre care 92 nu s-au mai prezentat să susțină proba scrisă, 53 s-au retras după ce au primit subiectele, iar o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Numărul notelor peste 7 obținute anul acesta în județul Dâmbovița sunt mai puține decât în 2023, cu un procent de 6,2%. În același timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 39,35%, în creștere cu 7,01%, comparativ cu anul 2023 (32,34%).

„Trei candidați au obținut nota 10 (zece) – 1 candidat la specializarea Educatoare, 1 candidat la specializarea Limba rromani maternă și 1 candidat la specializarea Asistență medicală generală (maiștri instructori) – 108 candidați (17,42%) au obținute note între 7.00 și 7.99, 107 candidați (17,26%), între 8.00 și 8.99, 53 de candidați (8,55%), între 9.00 și 9,99.

Rata notelor peste 5.00 (cinci) obținute de candidații din județul Dâmbovița care au susținut proba scrisă este de 83,06%, în creștere cu 0,82% comparativ cu anul 2023 (82,24 %)”, ne informează Inspectoratul Școlar.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie 2024.

Reclama

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 2 august 2024”, mai precizează ISJ Dâmbovița.

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Ești pasionat de limbi străine, de literatură sau de comunicare? Visezi să ai o carieră în jurnalism sau să te implici în proiecte de interculturalitate și comunicare instituțională?

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște te invită să să aplici pentru concursul de admitere la programe de studiu care te vor pregăti pentru o carieră de succes în domeniile tale de interes.

Programe de studii de licență (durata de studiu: 3 ani):

  • Limba și literatură română – limbă și literatură modernă (engleză/franceză);
  • Jurnalism.

Programe de studii de master (durata de studiu: 2 ani):

  • Multilingvism și interculturalitate în context european;
  • Comunicare instituțională.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite