Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Culturii, vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Ministrul Culturii si Identității Naționale, George Ivașcu, a efectuat, astăzi – 7 iulie 2018, o vizită de lucru în județul Dâmbovița. Periplul a început la Potlogi, unde a fost întâmpinat de președintele Consiliului Județean – Daniel Comănescu, vicepreședintele senatului – Adrian Țuțuianu, parlamentarii Corneliu Ștefan și Titus Corlățean, prefectul Antonel Jîjîie, managerul Complexului Muzeal Național Curtea Domnească din Târgoviște – Ovidiu Cârstina, de managerul Centrului Județean de Cultură – Ionuț Lăscaie și de echipa care s-a ocupat de reabilitarea Palatului Brancovenesc.

Următoarea oprire, la Mănăstirea Gorgota, din comuna Răzvad. Au urmat: Ansamblul Brâncovenesc din Doicești, Curtea Domnească din Târgovişte și bisericile Fusea, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru Buzinca, Sf Voievozi, Sf Nicolae Andronești, Sf. Nicolae Simuleasa și Mănăstirea Stelea. În timpul vizitelor, preoții parohi i-au prezentat ministrului Culturii propuneri de finantare, în scopul reabilitării și consolidării monumentelor istorice – informează Biroul de Presă al consiliului Judeţean Dâmboviţa.

La rândul său, senatorul Adrian Țuțuianu i-a înaintat ministrului George Ivașcu o solicitare de finanţare pentru trei obiective din municipiul Târgovişte.

„Subiectul unu este pictura de la Biserica Domnească, de la Curtea Domnească. Nu a încăput în proiectul de 5 milioane de euro de reabilitare a Curții Domnești, așa că venim complementar cu această solicitare de finanțare, de aproximativ 2 milioane de Euro.

Cel de-al doilea obiectiv important este Casa Fusea, din zona centrală a Municipiului Târgoviște, al cărei proiect este deja făcut de primărie și depus la Ministerul Culturii, iar cel de-al treilea proiect, pe care eu îl consider extraordinar de important, este reabilitarea clădirii Școlii de Cavalerie, monument istoric de la 1914, unde intenționăm să realizăm un muzeu al tradițiilor militare”.

Programul vizitei a cuprins şi o întâlnire la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, cu reprezentanții instituțiilor de cultură din județ, arhitecți, parlementari și primari dambovițeni. Au fost dezbătute subiecte ce țin de monumente și obiective culturale, în vederea obținerii de finanțare pentru reabilitarea acestora, dar s-au purtat și discuții pe marginea proiectelor pe care unitățile administrativ-teritoriale le derulează prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Vizita Ministrului Culturii s-a încheiat cu o deplasare în localitatea Băleni, acolo unde oficialitățile au vizitat biserica din cartierul Băleni Români, cea mai mare din judeţul Dâmboviţa, monument istoric ce datează din anul 1840.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

15 octombrie 2023: Târg de legume și fructe locale la Direcția Agricolă Dâmbovița

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Direcția Agricolă Dâmbovița va organiza, duminică – 15 octombrie 2023, în curtea instituției (Bulevardul IC Brătianu, Nr. 23), o nouă ediție a târgului de legume și fructe de la producătorii locali pe care l-a inițiat anul trecut.

Participanții vor avea ocazia să achiziționeze delicii de toamnă, dar și diferite produse procesate, toate la prețuri mai bune ca cele din piață. Prin urmare, nu ratați evenimentul de la Direcția Agricolă!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

SC Parc Industrial Priboiu SA, anunț achiziție serviciu de specialitate

Publicat

pe

De

SC PARC INDUSTRIAL PRIBOIU SA, cu sediul în comuna Brănești, sat Priboiu, Aleea Sinaia Nr. 60, județul Dâmbovița, dorește achiziționarea unui serviciu autorizat de specialitate pentru efectuarea reviziei a 5 sisteme efracție tip Paradox cu detectori între 5 și 10 bucăți / sistem și implementarea unui sistem complet cu 11 camere video în interiorul Parcului.

Ofertele se depun la sediul Parcului sau electronic, pe adresa de email: priboiuparcindustrial@yahoo.com. Termen depunere oferte: 15.10.2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite