Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Tineri pentru România”, proiect de vacanţă derulat la Gura Ocniţei!

Publicat

pe

20 de tinere voluntare din Belgia se află, în această perioadă, în judeţul Dâmboviţa, mai precis în comuna Gura Ocniţei, unde primăria, biblioteca şi şcoala derulează proiectul „Tineri pentru România” (Jeunes en Roumanie), având ca scop promovarea diversităţii culturale şi responsabilitatea faţă de mediul înconjurător. Partenerele din Belgia au sosit în data de 2 iulie şi vor rămâne la Gura Ocniţei până joi, 12 iulie. Voluntarele sunt cazate la Centrul Jandarmeriei Române de la Ochiuri.

Activităţile din cadrul proiectului „Tineri pentru România” se derulează în fiecare zi, iar subiectele sunt diverse, de la alimentaţia sănătoasă la învăţarea limbii franceze şi protejarea naturii. De asemenea, s-au organizat până acum şi expediţii pe dealurile şi în pădurile dimprejurul comunei, precum şi jocuri interactive. Totodată, participanţii au derulat şi o acţiune de curăţenie în localitate, alături de angajaţii primăriei şi beneficiarii de ajutor social.

Ziua de sâmbătă, 7 iulie 2018, a fost dedicată în întregime unui periplu de documentare, care a cuprins vizite la bisericile din comuna Gura ocniţei, la Mănăstirea Gorgota, la Culrtea Domnească din Târgovişte şi apoi la Mănăstirea Dealu. De altfel, spune primarul Sorin Ioniţă, intenţia administraţiei locale este să includă bisericile din localitate, precum şi Crucea Păcii, într-un circuit turistic cultural-religios naţional.

La Gorgota, copiii au avut ocazia să se întâlnească şi cu ministrul Culturii, care s-a aflat ieri într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa.

 

 

ACTUALITATE

Nu rata petrecerea de Dragobete organizată la Royal Residence Târgovişte!

Publicat

pe

de

Mai sunt doar câteva zile până ce românii vor celebra, în stil tradiţional, iubirea. Pregăteşte-te, aşadar, să-i oferi persoanei dragi, o seară de neuitat pe 24 februarie, la Restaurantul Royal Residence Târgovişte, unde va poposi renumitul „Taraf de fete”.

Organizatorii promit numeroase surprize muzicale, coregrafice şi culinare. rezervările se pot face la numărul de telefon 0732.969.408 sau direct la Restaurant „Royal Residence”, pe strada Gării din municipiul Târgovişte.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgovişte şi Complexul Muzeal Curtea Domnească se promovează la Târgul de Turism

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Consilierii locali târgovişteni au aprobat participarea administraţiei locale la Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară, care va avea loc în perioada 21 – 24 februarie la Romexpo Bucureşti. Pentru această acţiune, ce are ca scop creşterea vizibilităţii oraşului ca destinaţie turistică, a fost alocată suma de 11.243 lei.

În cadrul celui mai mare eveniment expoziţional de profil din ţară, va exista şi un stand al Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Vizitatorii vor putea astfel să afle informaţii despre toate muzeele şi casele memoriale aflate în administrarea Complexului, precum şi despre Peştera Ialomiţei din Munţii Bucegi.

În luna mai, echipa de la Curtea Domnească din Târgovişte va fi prezentă şi la „Târgul european al castelelor”, organizat de Primăria Hunedoara şi Castelul Corvinilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!