Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Crescătorii de animale se pregătesc să iasă în stradă!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://sputnik.md)

După toate problemele pe care le avem cu pesta porcină africană, cu interdicțiile comerciale la carne și animale vii care vin din partea partenerilor externi, MADR transmite astăzi fermierilor prin APIA, faptul că o parte din cei care au aplicat în luna mai 2018 pentru Măsura 14 – subpachetele pe bunăstare, nu sunt eligibili!

În urma acestei informări, Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) a luat legătura cu organizațiile europene din care face parte și este în măsură să facă precizările care urmează.

Legislația UE prevede posibilitatea plății retroactive, cum este și acest caz, al Măsurii 14 – anunțată în luna mai, cererile au fost primite și normal, trebuie să se intre la plată de la 1 ianuarie 2018.

Nicio instituție publică nu poate să comunice alte condiții de aplicare a legislației. Astăzi MADR afirmă că, chiar în cazul în care fermierul îndeplinește toate condițiile de bunăstare superioară, autorizare anterior datei de publicare a Ordonanței nr.1042/2018, el nu va primi sumele compensatorii de la UE pentru ce a respectat – pe motive inventate artificial!

În această situație se află peste 50 de fermieri crescători de păsări – care cresc în jur de 50 de milioane păsări pe an și crescători de porci care cresc aproximativ 300.000 de porci/an. De menționat este faptul că acești fermieri au populat fermele timp de o jumătate de an cu respectarea condițiilor – în urma asigurărilor venite de la APIA că vor primi banii de la UE, dacă le respectă!

Cea mai mare parte dintre acești fermieri au proiecte în derulare, făcute cu fonduri europene și fără măsura de bunăstare, aceștia nu numai că nu vor mai putea popula, ci sunt în situația de a intra în faliment, de a nu-și mai putea îndeplini sarcinile din proiectul european pentru care au primit finanțare europeană.

Solicităm intervenția de urgentă a domnului ministru Petre Daea pentru rezolvarea acestei probleme, pe care noi o considerăm o interpretare greșită a legislației europene, în dezavantajul fermierilor români.

Consiliul Director al ACEBOP

ACTUALITATE

„Descoperă Dâmboviţa”, o iniţiativă de promovare ce ar putea servi drept exemplu!

Publicat

pe

Astăzi – 16 octombrie 2018, în cea de-a doua zi de promovare a judeţului Dâmboviţa în Parlamentul României, expoziţiile au fost vizitate de deputaţi şi senatori din mai multe judeţe ale ţării. Evenimentul „Descoperă Dâmboviţa” a inclus şi momente artistice susţinute de Ansamblul „Codruleţul” din oraşul Găeşti.

Standurile amenajate în foaierul Senatului României vor fi deschise şi mâine, de această dată în acordurile Orchestrei Populare Chindia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Evenimentul a fost apreciat de toţi cei care au vizitat expoziţiile. Ba chiar au existat voci care au spus că ar trebui ca toate judeţele ţării să urmeze exemplul Dâmboviţei şi să-şi promoveze în Parlament tot ce au mai bun şi mai frumos, de la istorie la evenimentele culturale şi oportunităţile de afaceri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Ştafeta veteranilor” Invictus România ajunge la Târgovişte!

Publicat

pe

„Ştafeta veteranilor”, proiect de educaţie derulat de Invictus România în semn de respect faţă de eroii de ieri şi de azi ai ţării, va ajunge miercuri, 17 octombrie 2018, la Târgovişte. Voluntarii Invictus vor fi întâmpinaţi, la ora 20:00, pe platoul din faţa Primăriei, de conducerea oraşului, militarii din garnizoană, membrii asociaţiilor militare şi locuitorii fostei Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti.

Joi – 18 octombrie, la ora 09:00, voluntarii Invic tus se vor reculege la Mânăstirea Dealu, în locul unde se află îngropat capul voievodului Mihai Viteazul, vor începe a 3-a etapă a ştafetei-cros având ca punct de plecare Monumentul ofiţerilor, profesorilor şi elevilor liceului Mânăstirea Dealu căzuţi pe câmpul de onoare.

La monumentul de la Mânăstirea Dealu, la startul etapei a 3-a (Târgovişte-Ploieşti) a ştafetei-cros vor fi prezenţi militarii târgovişteni, membrii asociaţiilor militare şi susţinătorii ştafetei veteranilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!