Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Ziua Imnului”, marcată în Prahova prin interesante matinee muzeale

Publicat

pe

Spre deosebire de alte judeţe, între care şi Dâmboviţa, care se limitează să marcheze „Ziua Imnului Naţional al României” (29 iulie) printr-un ceremonial militar-religios, în Prahova, Muzeul de Istorie şi Arheologie va organiza, pe parcursul mai multor zile, acţiuni culturale dedicate acestui eveniment important în viaţa unei ţări.

25 Iulie 2018
· Muzeul „Casa Domnească”, comuna Brebu
Ora 10:00 – Matineu muzeal: „Cânt dedicat Patriei Române – Imnul Naţional Românesc”. Participă elevi ai Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Brebu.

26 Iulie 2018
· Muzeul „Conacul Pană Filipescu”, comuna Filipeștii de Târg.
Ora 14:00 – Matineu muzeal: „Ziua Imnului Naţional – istorie şi semnificaţii. Andrei Mureşanu, revoluţionarul de la 1848”, organizat la sediul Centrului Cultural Izvoarele – Prahova.

29 Martie 2018
· Muzeul Memorial „Paul Constantinescu”, Ploiești
Ora 11:00 – Matineu muzeal: „Ziua Imnului Naţional”. Prezintă: Lt.col (r) dr. Al. I. Bădulescu şi col. (r) Constantin Chiper.
– Audiţii muzicale: cântece de luptă, vitejie şi libertate din discografia românească.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Pomicultor din Malu cu Flori, scrisoare deschisă către ministrul Agriculturii

Publicat

pe

Un fermier de pe Valea Dâmboviței a postat pe Facebook o scrisoare adresată ministrului Agriculturii, liberalul Nechita Adrian Oros. Tânărul pomicultor face cunoscute problemele prin care trebuie să treacă un agricultor, obstacolele pe care i le pun unii și alții. Vorbește despre sistemul birocratic care, indiferent de guvernare, rămâne aceleași, despre comportamentul abject și indiferent al funcționarilor, despre sistemul de pile și nepotisme care este mereu în floare. Florin Nicolae Preda, din Malu cu Flori, a decis să intre în politică și să caute și din această postură, ceva mai miltantă, să contribuie la schimbarea lucrurilor. Este membru ALDE.

„Domnule ministru,

Sunt un tânăr fermier/pomicultor de pe Valea Dâmboviței, care, de mulți ani, încearcă să găsească și în agricultură o sursa de existență… Încercăm să ne integrăm și să facem față la evoluția tehnologică, să eficientizăm plantațiile pomicole prin reconversie, să încercăm să ne menținem pe linia de plutire cu ceilalți fermieri din UE, deși nu ne bucurăm de aceleași beneficii și de aceeași susținere.

Privim în ograda celorlalte țări europene și vedem că agricultura este finanțată, sprijinită de stat și subvenționată mult mai eficient, având un rol important și strategic în dezvoltarea economică a fiecărui popor în parte.

În România primim subvenție de aproximativ 130 euro/ha, adică 625 lei și impozitam cu 740 lei/ha suprafețele ce depășesc 1.50 ha, cu alte cuvinte luăm cu stânga și dăm mai mult cu dreapta.

Un mare inconvenient, deoarece nu-mi pot întregi suprafața pentru că depășesc 1.50 ha și sunt nevoit să las terenurile pe numele părinților, al bunicilor și tot așa…

Pentru că nepotismul este la tot pasul, după ce declari suprafețele la APIA, pentru acest sprijin infirm, ți se pun bețe în roate. Urmează controlul în teren unde trebuie să explici de ce 200 – 300 mp de la capetele plantațiilor nu sunt impomate, pentru că nu poți desfășura sau planta o suprafață 100%, trebuie sa întorci utilajele agricole, după care urmează penalizarea… și tot așa, ca la noi!

Am ales sa rămân la țară, gândind că o sa vină vremea când produsele noastre vor fi recunoscute și piața românească va aprecia tot ceea ce este autohton. Însă așteptările nu s-au adeverit, ba din contră.

Și mai rău, de câteva zile ne confruntăm cu un fenomen pe care noi, oamenii simpli nu-l putem controla și anume, grindina.

Tot ce am investit până în prezent: toate lucrările necesare, substanțele folosite, forța de muncă se duc pe apa sâmbetei cu fiecare vijelie și grindina ce cade peste noi.

Cu alte cuvinte, încă un an compromis, încă bun sezon distrus, speranțe năruite și regrete care nu mai rezolva absolut nimic. Cât o mai ținem așa? Ce mai putem face domnule ministru?

Domnilor guvernanți, nu suntem cerșetori, dar nu se mai poate, ne-a ajuns „cuțitul la os”. Doar băgăm bani, iar profitul se lasă așteptat… și nu mai vine.

Cum putem noi oare să fim competitivi pe o piață europeană liberă, fără sprijin, fără subvenții la același nivel cu cele din UE ?

Cum este posibil să închidem ochii când copiii noștri primesc la școală mere din Polonia, iar noi suntem situați în cel mai mare bazin pomicol din țară, Valea Dâmboviței?

Am înțeles mereu că trebuie să avem răbdare și am așteptat ca lucrurile să se schimbe. Când Unde? Și pentru cine, domnilor guvernanți”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Florin Nicolae Preda.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. Sfidare pandemică la Guvern!

Publicat

pe

Nu m-a surprins prea mult fotografia în care Ludovic Orban și miniștrii săi, sfidând pandemia și regulile de distanțare socială pe care ni le tot cer și impun la toți de aproape trei luni, apar că petrec în Palatul Victoria. De felul său, Ludovic Orban este boem, un tip căruia îi place să se dea în comedii și să umble cu maimuța în cârcă, un tip pe care puterea îl îmbată repede

Fotografia cu pricina este o dovadă în plus că cei care ne conduc, nu toți, dar destul de mulți, nu prea au treabă cu regulile, cu poporul. Pentru ei, politica este doar o formă de parvenire.

Cum mai ai curajul, domnule Orban, să ieși în fața poporului să ne dai sfaturi, să ne îndrumi, să ne ceri să respectăm legea, când, mata, iată ce o respecți? Se pot face multe comentarii și analize pe fotografia apărută în spațiul public. Ba chiar se pot studia cu atenție figurile fiecărui personaj de acolo…

Îți aduci aminte, domnule premier, de copilașul care își sărbătorea ziua de naștere, fără prieteni, trist, și parcă niște polițiști i-au urcat cu o macara un ursuleț la balconul apartamentului în care locuia? Păi, cam asta era realitatea. Sau poate a fost doar un joc de imagine pe vremuri de pandemie.

Să incalci regulile de distanțare socială în inima Guvernului, cu băutură pe masă și aperitive, bașca mai tragi dintr-o țigară, într-o instituție publică, e prea de tot! Unde e forța exemplului? Ce să ne mai spui, domnule Orban, după o asemenea faptă? Nimic.

Cred că cel mai bine ar fi să demisionezi, să arăți că îți asumi greșelile și te retragi cu demnitate. Dar nu o să o faci, fiindcă încurci datoria față de țară cu dorința de putere și de aici iese o mare amețeală.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!