Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Ziua Imnului”, marcată în Prahova prin interesante matinee muzeale

Publicat

pe

Spre deosebire de alte judeţe, între care şi Dâmboviţa, care se limitează să marcheze „Ziua Imnului Naţional al României” (29 iulie) printr-un ceremonial militar-religios, în Prahova, Muzeul de Istorie şi Arheologie va organiza, pe parcursul mai multor zile, acţiuni culturale dedicate acestui eveniment important în viaţa unei ţări.

25 Iulie 2018
· Muzeul „Casa Domnească”, comuna Brebu
Ora 10:00 – Matineu muzeal: „Cânt dedicat Patriei Române – Imnul Naţional Românesc”. Participă elevi ai Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Brebu.

26 Iulie 2018
· Muzeul „Conacul Pană Filipescu”, comuna Filipeștii de Târg.
Ora 14:00 – Matineu muzeal: „Ziua Imnului Naţional – istorie şi semnificaţii. Andrei Mureşanu, revoluţionarul de la 1848”, organizat la sediul Centrului Cultural Izvoarele – Prahova.

29 Martie 2018
· Muzeul Memorial „Paul Constantinescu”, Ploiești
Ora 11:00 – Matineu muzeal: „Ziua Imnului Naţional”. Prezintă: Lt.col (r) dr. Al. I. Bădulescu şi col. (r) Constantin Chiper.
– Audiţii muzicale: cântece de luptă, vitejie şi libertate din discografia românească.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Rotary Club Târgovişte a donat 100 de bănci pentru două şcoli din județ

Publicat

pe

Rotary Club Târgovişte dovedeşte că este un aliat de nădejde al comunităţii dâmboviţene. Membrii acestei structuri asociative cu caracter umanitar au reuşit să achiziţioneze 100 de bănci şcolare, pe care le-au donat unor unităţi de învăţământ din Târgovişte şi Măneşti.

O parte din acest mobilier-tip a ajuns la două clase din cadrul Școlii „Tudor Vladimirescu şi cealaltă parte pentru alte două clase din Şcoala Gimnazială Măneşti.

Preşedintele Rotary Club Târgovişte, avocatul Ciprian Iacob, ne asigură că organizaţia pe care o coordonează temporar, conform statutului, va continua să desfăşoare acţiuni de binefacere, de sprijinire a instituţiilor de învăţământ din municipiul Târgovişte şi din judeţul Dâmboviţa.

Membrii Rotary Club Târgovişte sunt în permanenţă conectaţi la nevoile copiilor din Dâmboviţa şi pregătiţi să răspundă apelurilor de sprijin venite din partea unităților de învățământ.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Expert electoral din Dâmbovița postează îndemnuri către cetățeni să nu voteze anumiți candidați

Publicat

pe

Orașul Pucioasa, din județul Dâmbovița, iese în evidență, în această campanie electorală, prin două situații cum rar îți este dat să întâlnești. Prima se învârte chiar la limita ilegalității. Un fost procuror din oraș, membru în corpul experților electorali, locțiitor al președintelui unei circumscripții electorale la alegerile din 27 septembrie, postează pe Facebook îndemnuri către cetățeni să nu voteze anumiți candidați.

„Am făcut sesizări în acest sens. Degeaba! Lucrurile sunt anormale în țara asta. Nu cred că trebuie să permitem o asemenea abatere de la deontologia profesională. Cu siguranță, va rămâne în corpul experților electorali, dar nu este normal și cred că lucrurile acestea trebuie să se oprească. Mi se pare total imoral, că să nu spun ilegal, modul în care procedează”, a declarat primarul Constantin Ana.

Constantin Ana – primar Pucioasa

Cea de-a doua situație pentru care numele orașului Pucioasa va face înconjurul țării în aceste zile se leagă de retragerea din cursa electorală a candidatului PRO România, astăzi, cu doar patru zile înainte de vot, cu precizarea că a decis să-l sprijine pe primarul Constantin Ana.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!