Connect with us

ACTUALITATE

Marşul Centenar, Alba Iulia-Chişinău, ajunge în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Sâmbătă – 28 iulie 2018, Flacăra Unirii, aprinsă în data de 1 iulie la Alba Iulia, va traversa mai multe localități din județul Dâmbovița, în ultima zi a celei de-a cincea etape a Marşului Centenar (Curtea de Argeş-Câmpulung Muscel-Târgovişte). Unioniştii vor pleca de la Izvoarele și vor trece prin Gheboieni, Drăgăești-Ungureni, Dragomirești şi Priseaca, iar la ora 19:30 vor fi primiţi la Catedrala Mitropolitană.

„Din exterior poate părea o banalitate: sunt oameni care merg pe jos cu steaguri tricolore și pancarte. Însă noi am mers pe furtună, am mers pe caniculă și ne-am depășit limitele pentru a trasa legătura firească între Alba Iulia, orașul Marii Uniri, și Chișinău, orașul Reîntregirii. Le mulțumim autorităților și oamenilor simpli care ne-au întâmpinat în localitățile din această etapă a marșului și îi invităm alături de noi pe toți cei care vor ca Unirea să se realizeze cât mai curând”, a declarat George Simion – președinte al Acțiunii 2012.

Marşul Unirii va avea 11 etape de câte cinci zile, pe traseul Alaba Iulia-Chişinău. Surpriza etapei Curtea de Argeş-Câmpulung Muscel-Târgovişte a fost Maria, care la numai 6 ani, a mers pe jos cu o energie care i-a motivat și pe ceilalți participanți la marș.

DETALII ŞI ÎNSCRIERI AICI

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România, sub cod portocaliu de vijelii și grindină!

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale, valabilă în aproape toată țara, în perioada 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

În acest interval, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă valabil astăzi, conform hărții de mai jos. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT