Connect with us

ACTUALITATE

Marşul Centenar, Alba Iulia-Chişinău, ajunge în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Sâmbătă – 28 iulie 2018, Flacăra Unirii, aprinsă în data de 1 iulie la Alba Iulia, va traversa mai multe localități din județul Dâmbovița, în ultima zi a celei de-a cincea etape a Marşului Centenar (Curtea de Argeş-Câmpulung Muscel-Târgovişte). Unioniştii vor pleca de la Izvoarele și vor trece prin Gheboieni, Drăgăești-Ungureni, Dragomirești şi Priseaca, iar la ora 19:30 vor fi primiţi la Catedrala Mitropolitană.

„Din exterior poate părea o banalitate: sunt oameni care merg pe jos cu steaguri tricolore și pancarte. Însă noi am mers pe furtună, am mers pe caniculă și ne-am depășit limitele pentru a trasa legătura firească între Alba Iulia, orașul Marii Uniri, și Chișinău, orașul Reîntregirii. Le mulțumim autorităților și oamenilor simpli care ne-au întâmpinat în localitățile din această etapă a marșului și îi invităm alături de noi pe toți cei care vor ca Unirea să se realizeze cât mai curând”, a declarat George Simion – președinte al Acțiunii 2012.

Marşul Unirii va avea 11 etape de câte cinci zile, pe traseul Alaba Iulia-Chişinău. Surpriza etapei Curtea de Argeş-Câmpulung Muscel-Târgovişte a fost Maria, care la numai 6 ani, a mers pe jos cu o energie care i-a motivat și pe ceilalți participanți la marș.

DETALII ŞI ÎNSCRIERI AICI

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats