Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Salariaţii de la COS Târgovişte mută protestele la Ministerul Economiei!

Publicat

pe

Protestul de astăzi, 31 iulie 2018, al salariaţilor COS Târgovişte afiliaţi Sindicatului Valahia, condus de Nicolae Dragodănescu, a fost îndreptat în egală măsură spre guvernanţi şi conducerea societăţii. Patronatul, spun sindicaliştii, au instaurat sărăcia şi tirania, iar politicienii nu au respectat termenul pe care şi l-au asumat pentru a opera modificări legislative care ar duce la salvarea a ceea ce a mai rămas din Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte.

„Am cerut să se modifice Legea siguranţei naţionale şi în anexă să figureze şi Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, ca unitate de interes strategic pentru România.

Am cerut să se modifice Legea insolvenţei şi, atunci când un agent economic care intră în insolvenţă nu are un program de reorganizare într-un an de zile, măsurile să fie categorice. La COS Târgovişte, suntem de cinci ani de zile fără program de reorganizare. S-a speculat vidul legislativ existent şi nu fac decât să-şi bage în buzunare toată averea poporului român.

Am cerut să se modifice Legea exproprierii, pentru ca, atunci când statul este pus în situaţia să preia o unitate pe care a privatizat-o, să nu ofere mai mult decât atât cât a primit pe ea de la investitorul aşa-zis strategic. Altfel, vom fi păcăliţi a treia oară.

Am cerut şi o lege specială, în cazul în care, aşa cum se întâmplă la COS Târgovişte, nu există program de reorganizare şi statul are de recuperat creanţe de zeci de milioane de euro, să poată interveni cu mână de fier şi să confişte. Este singura soluţie rapidă!

Din nefericire, sunt convins că după protestul de astăzi nu se va întâmpla mâine ceva, dar vom face şi joi protest, vrem să facem şi la sfârşitul lui august, şi la începutul lui septembrie. Ne vom muta cu protestele la Ministerul Economiei, pentru că, onor ministrul, ne-a promis că, până în luna iunie, se rezolvă şi vom avea aceste iniţiative legislative. Nu le avem! Oamenii au ajuns să lucreze ca muncitori necalificaţi. 90% din personal au minim pe economie. Este strigător la cer!

În martie ne-au promis că vor modifica legile şi că statul român nu va mai permite să fie jefuit. Asta a fost expresia domnilor miniştri şi a domnilor secretari de stat! Cunosc ceea ce se întâmplă, ştiu că avem viduri legislative… Uitaţi-vă ce se întâmplă! De la momentul privatizării până acum, numai şmecherii legislative. Ne-am privatizat cu un off-shore, când puteam foarte bine să ne privatizăm cu o firmă serioasă. Au vândut-o apoi cu 52 de euro, adică numai şmecherii. Şi acum, când au intrat în insolvenţă, statul român le-a plătit salariaţilor cele trei salarii din fondul de garantare. Dacă se vor reorganiza, în mod normal, ar trebui să dea banii înapoi. Nu vor da niciun ban! Uitaţi-vă cu atenţie pe lângă Combinat. Sunt puşi pe rău, sunt puşi să dărâme, nu să facă ceva bun aici.

În martie, ministrul Economiei şi o serie de senatori şi deputaţi de Dâmboviţa, în care încă mai avem încredere, ne-au promis că, până în iunie, vom avea iniţiativele legislative. A trecut iunie, a trecut şi iulie. Ne-am dus cu jalba-n proţap la toate ministerele. Ne-au spus să mai avem puţintică răbdare, că se lucrează la ele, dar nu avem nimic concret!”, ne-a declarat Nicolae Dragodănescu – liderul Sindicatului Valahia Târgovişte.

De remarcat că angajaţii COS Târgovişte nu au putut protesta pe spaţiul din faţa societăţii, întrucât a fost vândut la momentul privatizării, ci înghesuiţi printre magazine pe trotuarul de peste stradă!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primarul de la Malu cu Flori a fost internat în spital cu COVID-19

Publicat

pe

Numărul de cazuri de infectări cu coronavirus este într-o continuă creștere. Măsurile de distanțare fizică și de protecție nu sunt întocmai respectate de cetățeni. Mai grav este faptul că încep să se îmbolnăvească pe capete și reprezentanții administratiei publice locale, primari și funcționari. Am aflat astăzi că edilul comunei Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a fost depistat pozitiv. În ultimele zile, Ion Constantin s-a simțit rău, fapt care l-a determinat să își facă testul pentru COVID-19.

„În calitate de primar al comunei Malu cu Flori, vă informez că, după o perioadă agitată din toate punctele de vedere, am luat hotărârea de a mă autoizola, începând din primele zile ale săptâmânii, când, din cauza unor dureri lombare, începusem unele proceduri medicale. Joi seară, am avut primele semne de temperatură. Pentru că sănătatea este pe primul loc, protejându-mă pe mine, familia mea și întreaga comunitate, vineri seară am făcut testul COVID-19, care a fost confirmat pozitiv, astăzi la ora 16:00. Încercați să fiți mai responsabili în a vă proteja prin purtarea măștii în afara locuinței, precum și printr-o distanțare cât mai mare”, a scris primarul de la Malu cu Flori pe pagina sa de Facebook.

În acest moment, edilul este internat la Secția Boli Infecţioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!