Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Salariaţii de la COS Târgovişte mută protestele la Ministerul Economiei!

Publicat

pe

Protestul de astăzi, 31 iulie 2018, al salariaţilor COS Târgovişte afiliaţi Sindicatului Valahia, condus de Nicolae Dragodănescu, a fost îndreptat în egală măsură spre guvernanţi şi conducerea societăţii. Patronatul, spun sindicaliştii, au instaurat sărăcia şi tirania, iar politicienii nu au respectat termenul pe care şi l-au asumat pentru a opera modificări legislative care ar duce la salvarea a ceea ce a mai rămas din Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte.

„Am cerut să se modifice Legea siguranţei naţionale şi în anexă să figureze şi Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, ca unitate de interes strategic pentru România.

Am cerut să se modifice Legea insolvenţei şi, atunci când un agent economic care intră în insolvenţă nu are un program de reorganizare într-un an de zile, măsurile să fie categorice. La COS Târgovişte, suntem de cinci ani de zile fără program de reorganizare. S-a speculat vidul legislativ existent şi nu fac decât să-şi bage în buzunare toată averea poporului român.

Am cerut să se modifice Legea exproprierii, pentru ca, atunci când statul este pus în situaţia să preia o unitate pe care a privatizat-o, să nu ofere mai mult decât atât cât a primit pe ea de la investitorul aşa-zis strategic. Altfel, vom fi păcăliţi a treia oară.

Am cerut şi o lege specială, în cazul în care, aşa cum se întâmplă la COS Târgovişte, nu există program de reorganizare şi statul are de recuperat creanţe de zeci de milioane de euro, să poată interveni cu mână de fier şi să confişte. Este singura soluţie rapidă!

Din nefericire, sunt convins că după protestul de astăzi nu se va întâmpla mâine ceva, dar vom face şi joi protest, vrem să facem şi la sfârşitul lui august, şi la începutul lui septembrie. Ne vom muta cu protestele la Ministerul Economiei, pentru că, onor ministrul, ne-a promis că, până în luna iunie, se rezolvă şi vom avea aceste iniţiative legislative. Nu le avem! Oamenii au ajuns să lucreze ca muncitori necalificaţi. 90% din personal au minim pe economie. Este strigător la cer!

În martie ne-au promis că vor modifica legile şi că statul român nu va mai permite să fie jefuit. Asta a fost expresia domnilor miniştri şi a domnilor secretari de stat! Cunosc ceea ce se întâmplă, ştiu că avem viduri legislative… Uitaţi-vă ce se întâmplă! De la momentul privatizării până acum, numai şmecherii legislative. Ne-am privatizat cu un off-shore, când puteam foarte bine să ne privatizăm cu o firmă serioasă. Au vândut-o apoi cu 52 de euro, adică numai şmecherii. Şi acum, când au intrat în insolvenţă, statul român le-a plătit salariaţilor cele trei salarii din fondul de garantare. Dacă se vor reorganiza, în mod normal, ar trebui să dea banii înapoi. Nu vor da niciun ban! Uitaţi-vă cu atenţie pe lângă Combinat. Sunt puşi pe rău, sunt puşi să dărâme, nu să facă ceva bun aici.

În martie, ministrul Economiei şi o serie de senatori şi deputaţi de Dâmboviţa, în care încă mai avem încredere, ne-au promis că, până în iunie, vom avea iniţiativele legislative. A trecut iunie, a trecut şi iulie. Ne-am dus cu jalba-n proţap la toate ministerele. Ne-au spus să mai avem puţintică răbdare, că se lucrează la ele, dar nu avem nimic concret!”, ne-a declarat Nicolae Dragodănescu – liderul Sindicatului Valahia Târgovişte.

De remarcat că angajaţii COS Târgovişte nu au putut protesta pe spaţiul din faţa societăţii, întrucât a fost vândut la momentul privatizării, ci înghesuiţi printre magazine pe trotuarul de peste stradă!

ACTUALITATE

Fostul senator Valentin Calcan este noul preşedinte al Camerei de Comerţ Dâmboviţa

Publicat

pe

De astăzi – 20 ianuarie 2020, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița are o nouă structură de conducere. Președinte al CCIA Dâmbovița pentru următorii patru ani a fost ales, cu unanimitate de voturi, fostul senator Valentin Calcan – antreprenor în domeniul turismului.

„Obiectivul meu este acela de a transforma Camera într-un Club de Afaceri. Îmi doresc să devină locul unde membrii săi, printr-o simplă strângere de mâini, să poată încheia contracte cu o siguranță mai mare decât cea oferită de asistența marilor case de avocatură”, a declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița” – Valentin Calcan.

Consiliul de Conducere este alcătuit din următorii membri: Caraveteanu Marius, Gabriel Cioaca, Mihail Drugă, Alin Ioniță, Florin Lopătaru, Cristi Pușcaru și Doru Stefan. Un loc de drept în Colegiu îl are şi fostul preşedinte al Camerei – Gelu Rusescu.

CCIA Dâmboviţa va fi reorganizată, urmând să fie înfiinţate patru Secțiuni, în funcție de interesele mediului de afaceri local: Comerț si Servicii; Industrie, Construcții și Transport; Agricultură și Industrie Alimentară; Turism.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fostul şef al PNL Dâmboviţa se judecă cu fiul cel mic al Rovanei Plumb

Publicat

pe

de

Răzvan Plumb (Sursa foto: Facebook)

Pe rolului Judecătoriei Sectorului 2 al Capitalei se află în această perioadă un proces interesant. Cunoscutul om de afaceri Mihai Volintiru, care, la un moment dat, a condus organizația PNL Dâmbovița, se judecă cu fiul cel mic al europarlamentarei Rovana Plumb.

Din datele publicate pe portal.just.ro, Mihai Volintiru are calitatea de reclamant, iar Răzvan Dan Plumb este pârât. Sursele noastre spun că ar fi vorba de o datorie neonorată. Dosarul cu numărul 24038/300/2019 are ca obiect al cauzei pretenții.

Următorul termen de judecată în faţa completului Nr. 7 civil ar fi 21 ianuarie 2020, la ora 10:00. Se aude că, în ședința respectivă, ar fi fost citată ca martor Rovana Plumb.

Nu cunoaştem amănunte cum de ce s-a ajuns în această situaţie. Ştim însă că familiile Volintiru şi Plumb erau în relaţii de strânsă prietenie. VOM REVENI.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT