Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Sediul PSD Titu, transformat în centru mobil pentru donare de sânge

Publicat

pe

Lăudabilă iniţiativa preşedintelui PSD Titu, Vlad Oprea, care i-a mobilizat, astăzi – 1 august, pe tinerii social-democraţi din oraş, şi nu numai pe ei, la sediul organizaţiei pentru a dona sânge.

Pentru această operaţiune, s-a deplasat o echipă specializată de la Centrul de Transfuzie Dâmboviţa. Gestul de solidaritate cu cei care suferă internaţi în spitale şi care au nevoie de acest element primordial al vieţii a fost apreciat şi salutat de reprezentanţii instituţiei medicale.

Se aşteaptă o multiplicare la nivel de judeţ a acestor demersuri umanitare. În această perioadă de vară, aproape toate unităţile spitaliceşti din ţară se confruntă cu o acută lipsă de sânge.

„În fiecare an în luna iulie, numărul celor care donează sânge scade dramatic, pentru că este vacanţa de vară pentru noi toţi, dar nu şi pentru pacienţii internaţi în spitale, care aşteaptă zilnic preţioasa punga de sânge. Ne-au sărit în ajutor tinerii din PSD Titu, la iniţiativa domnului consilier Vlad Oprea, căruia îi mulţumim pentru gândul bun şi pentru că ne sprijină la nevoie”, au precizat reprezentanţii Centrului de Transfuzie Dâmboviţa.

La rândul său, iniţiatorul acestui demers, liderul PSD Titu, Vlad Oprea, a mulţumit tuturor celor care au răspuns apelului său la solidaritate, arătând că românii ştiu să vină în ajutorul celor aflaţi în suferinţă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Poliţia Dâmboviţa, acţiune de verificare în pieţele de Mărţişor

Publicat

pe

Primăvara, dintotdeauna, se primeneşte natura, apar florile şi se dedică momente Mărţişorului şi Zilei Internaţionale a Femeii. Totuşi, în afară de candoarea şi frumuseţea evenimentelor derulate, în târgurile cu specific din această perioadă, unde se vând la greu tot soiul de obiecte cu semnificaţie, îşi fac loc, încercând să câştige bani pe lângă lege, şi tot soiul de indivizi.

Tocmai pentru a-i descuraja, pentru a-i determina să intre în legalitate, poliţiştii târgovişteni au luat astăzi la puricat pieţele târgoviştene şi locurile unde s-au pus în vânzare mărţişoare, flori şi bijuterii din argint şi aur.

Citește în continuare

ACTUALITATE

ANIF Dâmboviţa poate asigura apă gratis pentru fermieri prin 50 km de canale de irigaţii

Publicat

pe

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Dâmboviţa are posibilitatea să asigure apă gratis pentru fermieri, conform programului guvernamental aprobat, prin intermediul sistemului de irigaţii Titu-Ogrezeni, care acoperă aproximativ 23.000 de hectare. În total, este vorba de 50 de km de canale.

„Astăzi, avem deja pregătite 6.500 de hectare pentru irigaţii, din care avem contractate 4.500 de hectare. Avem constituite sau în diferite stadii de constituire undeva la 8.000 de hectare în organizaţii ale utilizatorilor de apă. Asta înseamnă aproximativ 30% din amenajarea Titu-Ogrezeni, ceea ce este un lucru bun.

Organizaţia de la Potlogi a accesat submăsura 4.3, iar cea de la Odobeşti are proiectul depus. Mai avem trei organizaţii în diferite stadii de constituire la Odobeşti-Potlogi-Lunguleţu (2.500 de hectare), Corbii Mari (1.500 de hectare) şi Odobeşti (1.250 de hectare).

Noi îndemnăm toţi agricultorii să vină să constituie aceste organizaţii de utilizatori de apă, pentru a prelua staţiile de punere sub presiune de la ANIF şi a accesa submăsura 4.3″, ne-a declarat Ion Alexandru – directorul ANIF Dâmboviţa.

Programul guvernamental „apă gratuită pentru fermieri” presupune ca ANIF să umple cu apă canalele de irigaţii, de unde agricultorii o pot lua fără plată, fiecare pe cont propriu. Odată constituiţi în organizaţii ale utilizatorilor, fermierii pot prelua cu titlu gratuit staţiile de punere sub presiune, pe care să le folosească în comun pentru irigarea suprafeţelor de teren, evident cu plata curentului electric.

De asemenea, pot accesa submăsura 4.3 prin care li se asigură fonduri pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii pentru irigaţii. Sprijinul nerambursabil este în procent de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăşi 1,5 milione de euro – în funcţie de specificul fiecărui proiect.

Pentru a putea prelua o staţie de punere sub presiune de la ANIF este obligatzoriu ca suprafaţa de de teren inclusă în organizaţia utilizatorilor de apă să acopere 50%+1 din cea care poate fi deservită de respectiva staţie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT