Connect with us

Dâmboviţa

Sediul PSD Titu, transformat în centru mobil pentru donare de sânge

Publicat

pe

Lăudabilă iniţiativa preşedintelui PSD Titu, Vlad Oprea, care i-a mobilizat, astăzi – 1 august, pe tinerii social-democraţi din oraş, şi nu numai pe ei, la sediul organizaţiei pentru a dona sânge.

Pentru această operaţiune, s-a deplasat o echipă specializată de la Centrul de Transfuzie Dâmboviţa. Gestul de solidaritate cu cei care suferă internaţi în spitale şi care au nevoie de acest element primordial al vieţii a fost apreciat şi salutat de reprezentanţii instituţiei medicale.

Se aşteaptă o multiplicare la nivel de judeţ a acestor demersuri umanitare. În această perioadă de vară, aproape toate unităţile spitaliceşti din ţară se confruntă cu o acută lipsă de sânge.

„În fiecare an în luna iulie, numărul celor care donează sânge scade dramatic, pentru că este vacanţa de vară pentru noi toţi, dar nu şi pentru pacienţii internaţi în spitale, care aşteaptă zilnic preţioasa punga de sânge. Ne-au sărit în ajutor tinerii din PSD Titu, la iniţiativa domnului consilier Vlad Oprea, căruia îi mulţumim pentru gândul bun şi pentru că ne sprijină la nevoie”, au precizat reprezentanţii Centrului de Transfuzie Dâmboviţa.

La rândul său, iniţiatorul acestui demers, liderul PSD Titu, Vlad Oprea, a mulţumit tuturor celor care au răspuns apelului său la solidaritate, arătând că românii ştiu să vină în ajutorul celor aflaţi în suferinţă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT