Connect with us

ACTUALITATE

Şi a mai poposit o delegaţie de oficiali chinezi în Dâmboviţa…

Publicat

pe

Sincer, vizitele oficialilor chinezi în judeţul Dâmboviţa nu îmi dau cine ştie ce speranţe că o să fie mai bine. Vin la noi de prin anii 90! Până acum, degeaba. Parcă doar, aşa, în numele turismului mondial, din curiozitate sau din politeţe politică.

Cert este că aceste înfrăţiri au rămas doar la stadiul de teorie. În practică, tot de vreo 25 de ani încoace, nu ne-am ales decât cu nişte vizite, plătite evident din bani publici, pe care reprezentanţii puterii locale şi judeţene, indiferent de culoarea politică, le-au efectuat în îndepărtata Chină. Au fost câte o săptămână-două, eventual, pe rând, să nu se supere careva, şi s-au întors de acolo doar cu frumoase impresii.

Până acum, nu au construit chinezii la noi nicio fabrică, de papuci, electronice sau textile. Nu au mai investit în termocentrala de la Doiceşti şi nici măcar un amărât de pod nu ne-au ridicat… Ne înfrăţim şi sperăm să se întâmple ceva bun. Dar parcă de prea mult timp!

Astăzi, 1 august 2018, a mai sosit din marea ţară prietenă din Orient o delegaţie, condusă de Zhao Leqin – vicepreşedinte al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang şi secretar al Comitetului Municipal al CPC din Guilin.

Oaspeţii s-au întâlnit cu reprezentanţii administraţiei publice locale târgoviştene şi cu cei de la judeţ. Nu a lipsit de la această întâlnire nici senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Senatului României.

Discuţiile, evident, s-au axat pe colaborare în varii domenii. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu considerând că prioritar ar fi sectorul industrial.

Adrian Ţuţuianu, în calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei de Prietenie România-China, a prezentat oaspeţilor oportunităţile de investiţii existente la nivelul judeţului Dâmboviţa. Demnitarul a subliniat şi importanţa dezvoltării relaţiilor bilaterale în domeniul economic, cultural şi educaţional.

Vicepreşedintele Zhao Leqin a mulţumit gazdelor pentru primirea făcută şi şi-a exprimat interesul pentru identificarea unor domenii precise de colaborare.

L-a final, s-a convenit ca o delegaţie din Regiunea Guangxi, formată din reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai instituţiilor cultural-educaţionale, dar şi din oameni de afaceri, să efectueze o vizită oficială în judeţul Dâmboviţa, în luna octombrie, cu prilejul Festivalului Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur”.

Şi, cum spuneam, oaspetele chinez a lansat dâmboviţenilor invitaţia ca două delegaţii din judeţ, formate, evident, din rândurile celor care se află la putere, să meargă în China, pentru a participa una la Târgul de Turism care se desfăşoară în luna octombrie la Guilin, iar cealaltă să fie prezentă la Forumul dedicat colaborării dintre China şi statele membre ASEAN, care se va consuma în luna septembrie, la Nanning.

Întâlnirile vor constitui, aşa cum se tot spune de ani şi ani, o oportunitate pentru demararea unor parteneriate…

ACTUALITATE

Nu rata Haidook Summer Fest 2021! Cu și despre cai, la Runcu, județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

Pe 31 iulie și 1 august 2021, la Runcu, județul Dâmbovița, se va desfășura, în „Vârf la In”, cea de-a 5-a ediție a Haidook Summer Fest, un eveniment cu și despre cai, care se adresează întregii familii.

În centrul acestei ediții se află copilul, Micul Haidook, cel care are nevoie să învețe de la haiducii mari arta de a trăi liber, în compania cailor și în apropierea pădurii – spun organizatorii, Primăria și Consiliul Local Runcu, cu sprijinul Asociației Ride Wild Carpathia și al Federației Române de Turism Ecvestru.

Activitățile au fost astfel concepute încât copii și părinții să aibă acces și să interacționeze cu caii, dar și cu invitații speciali ai acestei ediții.

”Ne-a fost dor să organizăm o nouă ediție Haidook, așa că anul acesta ne întâlnim să îi arătăm Micului Haidook ce înseamnă să fii liber, să te bucuri de cai, de natură și de cei dragi. Este o ediție pentru întreaga familie, care celebrează faptul că indiferent de condiții avem puterea să mergem mai departe, mai înțelepți. Haidook 2021 este un eveniment de două zile care ne impune o serie de reguli de siguranță, dar cel mai important lucru este că ne putem întâlni și ne putem bucura de prieteni, familie și cai”, afirmă Ionuț Popescu, reprezentant al Asociației Ride Wild Carpathia.

Invitatul special al acestei ediții este cunoscutul actor Denis Ștefan. Mare iubitor de cai și prieten al evenimentului, Denis va face, în premieră la Haidook, sesiuni de deburaj – pregătire a cailor tineri pentru călărie și/sau tracțiune. Pentru a face aceste demonstrații de îmblânzire a cailor tineri, Denis a cerut ajutorul comunității, pentru a-i pune la dispoziție cel puțin un cal pe care nu s-a pus șaua și încă neînvățat cu hamul.

”Pentru a pune șaua pe un cal tânăr am nevoie de un murg de 3 – 5 ani de acolo, din comunitate. Chiar sunt curios ce căluț nărăvaș îmi vor aduce localnicii, pentru că eu voi vedea calul chiar la fața locului. Dincolo de provocarea pe care le-am lansat-o celor din comunitatea Runcu, mă bucur foarte tare că Haidook se întâmplă în acest an. Mi-a fost dor să arăt oamenilor, dar mai ales celor mai mici dintre noi, puterea și măreția cailor”, spune Denis Ștefan.

Haidook 2021 păstrează tradițiile bune din anii precedenți și pe lângă demonstrațiile cu cai, organizatorii au pregătit concursuri pentru micii haiduci, ateliere de olărit și pielărie, colțul cu bunătăți și o mulțime de baloți de paie pentru relaxare. Noutatea din acest an o reprezintă provocările pentru pentru părinți: cei mai curajoși tați vor participa la tot felul de întreceri și pentru că delicatețea presupune și curaj, cele mai curajoase mame vor împleti codițe Blondelor de la Potcoava.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, anunț solicitare acord de mediu proiect Dragodana

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A. anunță publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Executie foraj alimentare cu apa in com. Dragodana, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în comuna Dragodana, județul Dâmbovița.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Dâmbovița, din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței, nr. 1, jud. Dambovita și la sediul Primăriei Dragodana, în zilele de luni până vineri, între orele 09:00-12:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT