Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Şi a mai poposit o delegaţie de oficiali chinezi în Dâmboviţa…

Publicat

pe

Sincer, vizitele oficialilor chinezi în judeţul Dâmboviţa nu îmi dau cine ştie ce speranţe că o să fie mai bine. Vin la noi de prin anii 90! Până acum, degeaba. Parcă doar, aşa, în numele turismului mondial, din curiozitate sau din politeţe politică.

Cert este că aceste înfrăţiri au rămas doar la stadiul de teorie. În practică, tot de vreo 25 de ani încoace, nu ne-am ales decât cu nişte vizite, plătite evident din bani publici, pe care reprezentanţii puterii locale şi judeţene, indiferent de culoarea politică, le-au efectuat în îndepărtata Chină. Au fost câte o săptămână-două, eventual, pe rând, să nu se supere careva, şi s-au întors de acolo doar cu frumoase impresii.

Până acum, nu au construit chinezii la noi nicio fabrică, de papuci, electronice sau textile. Nu au mai investit în termocentrala de la Doiceşti şi nici măcar un amărât de pod nu ne-au ridicat… Ne înfrăţim şi sperăm să se întâmple ceva bun. Dar parcă de prea mult timp!

Astăzi, 1 august 2018, a mai sosit din marea ţară prietenă din Orient o delegaţie, condusă de Zhao Leqin – vicepreşedinte al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang şi secretar al Comitetului Municipal al CPC din Guilin.

Oaspeţii s-au întâlnit cu reprezentanţii administraţiei publice locale târgoviştene şi cu cei de la judeţ. Nu a lipsit de la această întâlnire nici senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Senatului României.

Discuţiile, evident, s-au axat pe colaborare în varii domenii. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu considerând că prioritar ar fi sectorul industrial.

Adrian Ţuţuianu, în calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei de Prietenie România-China, a prezentat oaspeţilor oportunităţile de investiţii existente la nivelul judeţului Dâmboviţa. Demnitarul a subliniat şi importanţa dezvoltării relaţiilor bilaterale în domeniul economic, cultural şi educaţional.

Vicepreşedintele Zhao Leqin a mulţumit gazdelor pentru primirea făcută şi şi-a exprimat interesul pentru identificarea unor domenii precise de colaborare.

L-a final, s-a convenit ca o delegaţie din Regiunea Guangxi, formată din reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai instituţiilor cultural-educaţionale, dar şi din oameni de afaceri, să efectueze o vizită oficială în judeţul Dâmboviţa, în luna octombrie, cu prilejul Festivalului Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur”.

Şi, cum spuneam, oaspetele chinez a lansat dâmboviţenilor invitaţia ca două delegaţii din judeţ, formate, evident, din rândurile celor care se află la putere, să meargă în China, pentru a participa una la Târgul de Turism care se desfăşoară în luna octombrie la Guilin, iar cealaltă să fie prezentă la Forumul dedicat colaborării dintre China şi statele membre ASEAN, care se va consuma în luna septembrie, la Nanning.

Întâlnirile vor constitui, aşa cum se tot spune de ani şi ani, o oportunitate pentru demararea unor parteneriate…

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT