Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Micii româneşti se prepară din carne de oaie adusă din… Noua Zeelandă!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://editiadedimineata.ro)

Procesatorii de carne de oaie din România nu îşi procură materia primă din ţară. Programul „Alege oaia” lansat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, este unul pentru hârtie şi eter. În practică se regăseşte mai puţin!

Pentru a face faţă cerinţelor pieţei interne, fabricanţii de cârnaţi, mici şi alte preparate specifice, aduc carnea de oaie de peste hotare. În ţara bacilor şi a turmelor nesfârşite de mioare, se importă oi până şi din îndepărtata Noua Zeelandă.

Spun patronii de mezălării şi comercianţii că fermierii din România nu sunt specializaţi pe creşterea oilor de carne. Le întreţin, în special, doar pentru miei şi lapte, iar tăierile se efectuează numai primăvara şi toamna, vara fiind dedicată păstoritului. Aşa că dorinţa ministrului Daea rămâne doar un vis.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Jandarmii din Argeș au aplicat 100 de amenzi în acest weekend

Publicat

pe

Jandarmii din Argeș au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, trei administratori de restaurante din municipiul Pitești, pentru că localurile au funcționat cu barul deschis publicului.

În total, în weekendul trecut, jandarmii argeșeni au aplicat 100 de amenzi, valoarea acestora depășind 27.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, în sumă de 4.000 de lei, a fost dată unui bărbat care folosea un tractor forestier pentru a trata bușteni prin albia râului Bratia, în Albeștii de Muscel.

Celelalte amenzi au fost aplicate unor persoane care nu purtau corespunzător mască de protecție sau care nu și-au putut justifica deplasarea în afara locuinței pe timpul nopții.

Citește în continuare

Prahova

Sportiv, dat dispărut într-o zonă frecventată de urși din Azuga

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Un sportiv în vârstă de 39 de ani, care a plecat duminică, după-amiază, să se antreneze pe poteca spre vârful Clabucetul Azugii, a fost dat dispărut după ce tatăl său a anunțat autoritățile, în această dimineață, că nu s-a întors acasă. Zona aleasă de Alexandru Crivăț este una frecventată de urși – scrie DC News.

Bărbatul are 1 metru 70 înălțime, circa 70 de kilograme, chelie și ochi căprui. La momentul dispariției, era îmbrăcat cu o geacă de camuflaj, o pereche de pantaloni închiși la culoare și purta o căciulă de culoare deschisă. Este necăsătorit și încheiase recent o relație. Totuși, rudele susțin că nu a lăsat de înțeles că ar putea recurge la un gest sinucigaș din acest motiv.

Alexandru este un bun cunoscător al traseelor montane și mergea frecvent să alerge pe munte. Apropiații se tem că a fost atacat de un animal sălbatic.

UPDATE: Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit. Indiciile arată că Alexandru a fost atacat de un animal sălbatic, probabil un urs. 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT