Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Cezar Preda, demersuri punctuale în sprijinul comunităţilor din Dâmboviţa

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, a adus în atenţia miniştrilor, în sesiunea parlamentară februarie-iunie 2018, mai multe probleme punctuale cu care se confruntă comunităţile din judeţ: situaţia Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte; zona turistică Padina-Peştera; construire bazin didactic de înot la Grupul Şcolar Agricol „Dr. C. Angelescu” Găeşti; restaurarea unor vestigii medievale; continuarea unor obiective de investiţii; construire locuinţe pentru tineri; alunecările de teren etc.

De asemenea, a abordat teme de interes general: salarizarea personalului din primării; deficitul de medici versus şomaj în rândul absolvenţilor de medicină; măsuri reparatorii în situaţia nerestituirii proprietăţilor; evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali şi adjuncţi; editarea manualelor şcolare; examenul de evaluare etc.

În ceea ce priveşte Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, deputatul Cezar Preda a vrut să afle dacă Ministerul Economiei are la îndemână o pârghie legală pentru a putea folosi, în interesul statului român, ceea ce a mai rămas din această unitate economică emblematică nu doar pentru oraş, ci şi pentru România.

Reamintim că Sindicatul Valahia, la care sunt afiliaţi cei mai mulţi dintre angajaţii COS Târgovişte, derulează, de la începutul anului, acţiuni de protest, pentru a atrage atenţia că unitatea este dărâmată bucată cu bucată, astfel că este nevoie ca statul să o naţionalizeze, în caz contrar va fi rasă de pe suprafaţa pământului. Liderul Nicolae Dragodănescu a anunţat, la mitingul de săptămâna trecută, că se vor muta cu protestele la Ministerul Economiei.

Din răspunsul remis deputatului Cezar Preda, reiese că procesul de monitorizare postprivatizare a încetat în noiembrie 2006, urmae îndeplinirii de către cumpărător a tuturor obligaţiilor asumate. Despre posibilitatea ca statul român să poată folosi în interes propriu ceea ce a mai rămas în prezent din COS Târgovişte, nu se face nicio referire.

ALEGERI

PNL Dâmboviţa, prima victorie în faţa PSD, în 30 de ani de democraţie!

Publicat

pe

Liberalii dâmboviţeni au spart gheaţa. Au reuşit să iasă în faţa presei, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, înaintea social-democraţilor, rămaşi încă fără azimut. Astăzi, la întâlnirea cu jurnaliştii, au venit Virgil Guran – preşedintele PNL Dâmboviţa, Aurelian Cotinescu – liderul organizaţiei Târgovişte şi Teodora Anghelescu – primăriţa comunei Bezdead.

Evident, tema întâlnirii a reprezentat-o rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale, comentarii şi impresii pe marginea acestui eveniment consumat în Dâmboviţa, strategiii pentru turul doi.

Liberalii, vădit emoţionaţi, au savurat această victorie, prima adevărată în judeţ în toţi cei 30 de ani de democraţie. Mai mult, în Târgovişte, Klaus Iohannis, candidatul PNL pentu funcţia de preşedinte al României, conform valului pornit în primăvară, la europarlamentare, a avut chiar un scor istoric, obţinând 12.500 de voturi, respectiv un procent de 35%. Viorica Dăncilă, de la PSD, a fost votată de numai 7.789 de târgovişteni, respectiv 22,18%. Pe următoarele locuri s-au aflat Dan Barna şi USR-PLUS, cu 14,65%, Mircea Diaconu cu 12,48% şi Theodor Paleologu cu 7,94%.

După o minimă analiză, Aurelian Cotinescu a concluzionat că partidele de dreapta şi candidaţii lor au adunat peste 60% din voturile târgoviştenilor, în timp ce formaţiunile de stânga au strâns 35%.

Liderul PNL Târgovişte a ţinut să mulţumească tuturor cetăţenilor din municipiul Târgovişte, care au ieşit în număr mare la vot exprimându-şi, democratic, dreptul de a alege. Rezultatul bun obţinut de PNL, a mai spus Cotinescu, se datorează şi activităţii depuse de membrii organizaţiei în această campanie electorală, de comunicarea cu oamenii.

„Rezultatele obţinute în primul tur ne dau speranţa de a avea un scor şi mai bun pe 24 noiembrie. De vineri, începem, de fapt, continuăm campania electorală. Vom fi din nou printre târgovişteni”, a precizat Aurelian Cotinescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Cinematograful „Independenţa” Târgovişte a intrat în reabilitare

Publicat

pe

După ani şi ani de aşteptare, în sfârşit, Cinemascop „Independenţa”, cel mai renumit cinematograf din judeţul Dâmboviţa şi unul dintre cel mai moderne din ţară în anii 80, a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Administraţia locală condusă de primarul Cristian Daniel Stan a reuşit să deblocheze acest proiect, să obţină finanţare şi să-l pună în lucru. Investiţia se ridică la peste 9 milioane de lei şi este realizată prin Compania Naţională de Investiţii. La finalul lucrărilor, Târgoviştea va beneficia de o sală multifuncţională, un loc unde, în afară de cinema, se vor putea organiza diferite tipuri de spectacole artistice, concerte, întruniri.

„Cinematograful Independenţa a fost şi este încă un simbol al municipiului Târgovişte. Ne aducem cu toţii aminte de filmele pe care le vizionam cu deosebită plăcere în acest spaţiu. La acea vreme, era singurul cinema modern din oraşul nostru.

Vom avea aici, după execuţia lucrărilor, 483 de locuri în sala de cinema-scenă. Proiectul presupune reabilitarea integrală a clădirii, interior şi exterior, şi, bineînţeles, dotările aferente. Vom avea o sală multifuncţională, o sală de care municipiul Târgovişte are nevoie, în contextul în care, în oraşul nostru, nu dispunem de un asemenea aşezământ”, a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

Finalizarea acestei investiţii de amploare este programată să se întâmple la sfârşitul anului viitor. Cinematograful, lucrările de modernizare a Pieţii Tricolorului, refacerea Parcului Mitropoliei, la care se vor adăugă reabilitarea şi înfrumuseţarea Bulevardelor Libertăţii, Independenţei şi Mircea cel Bătrân vor transforma radical centrul Târgoviştei, în locul cenuşiului cu care ne-am obişnuit, urmând să apară un spaţiu viu, civilizat, mai apropiat de confortul urban european.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web