Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Cezar Preda, demersuri punctuale în sprijinul comunităţilor din Dâmboviţa

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, a adus în atenţia miniştrilor, în sesiunea parlamentară februarie-iunie 2018, mai multe probleme punctuale cu care se confruntă comunităţile din judeţ: situaţia Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte; zona turistică Padina-Peştera; construire bazin didactic de înot la Grupul Şcolar Agricol „Dr. C. Angelescu” Găeşti; restaurarea unor vestigii medievale; continuarea unor obiective de investiţii; construire locuinţe pentru tineri; alunecările de teren etc.

De asemenea, a abordat teme de interes general: salarizarea personalului din primării; deficitul de medici versus şomaj în rândul absolvenţilor de medicină; măsuri reparatorii în situaţia nerestituirii proprietăţilor; evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali şi adjuncţi; editarea manualelor şcolare; examenul de evaluare etc.

În ceea ce priveşte Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, deputatul Cezar Preda a vrut să afle dacă Ministerul Economiei are la îndemână o pârghie legală pentru a putea folosi, în interesul statului român, ceea ce a mai rămas din această unitate economică emblematică nu doar pentru oraş, ci şi pentru România.

Reamintim că Sindicatul Valahia, la care sunt afiliaţi cei mai mulţi dintre angajaţii COS Târgovişte, derulează, de la începutul anului, acţiuni de protest, pentru a atrage atenţia că unitatea este dărâmată bucată cu bucată, astfel că este nevoie ca statul să o naţionalizeze, în caz contrar va fi rasă de pe suprafaţa pământului. Liderul Nicolae Dragodănescu a anunţat, la mitingul de săptămâna trecută, că se vor muta cu protestele la Ministerul Economiei.

Din răspunsul remis deputatului Cezar Preda, reiese că procesul de monitorizare postprivatizare a încetat în noiembrie 2006, urmae îndeplinirii de către cumpărător a tuturor obligaţiilor asumate. Despre posibilitatea ca statul român să poată folosi în interes propriu ceea ce a mai rămas în prezent din COS Târgovişte, nu se face nicio referire.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

CSM Târgoviște este noua campioană a României la volei feminin

Publicat

pe

de

CSM Târgoviște a învins, în această după-amiază, principala adversară în lupta pentru titlu, CSM Alba Blaj, și a devenit cea mai bună echipă de volei feminin a României.

A fost un meci pe care târgoviștencele l-au controlat într-un mod fabulos. CSM Târgoviște și-a învins temerile, și-a depășit complexele și a intrat în istoria sportului dâmbovițean.

Rezultat final: CSM Târgoviște- CSM Volei Alba Blaj 3-0 (25-15, 25-15; 25-19)

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT