Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Cezar Preda, demersuri punctuale în sprijinul comunităţilor din Dâmboviţa

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, a adus în atenţia miniştrilor, în sesiunea parlamentară februarie-iunie 2018, mai multe probleme punctuale cu care se confruntă comunităţile din judeţ: situaţia Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte; zona turistică Padina-Peştera; construire bazin didactic de înot la Grupul Şcolar Agricol „Dr. C. Angelescu” Găeşti; restaurarea unor vestigii medievale; continuarea unor obiective de investiţii; construire locuinţe pentru tineri; alunecările de teren etc.

De asemenea, a abordat teme de interes general: salarizarea personalului din primării; deficitul de medici versus şomaj în rândul absolvenţilor de medicină; măsuri reparatorii în situaţia nerestituirii proprietăţilor; evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali şi adjuncţi; editarea manualelor şcolare; examenul de evaluare etc.

În ceea ce priveşte Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, deputatul Cezar Preda a vrut să afle dacă Ministerul Economiei are la îndemână o pârghie legală pentru a putea folosi, în interesul statului român, ceea ce a mai rămas din această unitate economică emblematică nu doar pentru oraş, ci şi pentru România.

Reamintim că Sindicatul Valahia, la care sunt afiliaţi cei mai mulţi dintre angajaţii COS Târgovişte, derulează, de la începutul anului, acţiuni de protest, pentru a atrage atenţia că unitatea este dărâmată bucată cu bucată, astfel că este nevoie ca statul să o naţionalizeze, în caz contrar va fi rasă de pe suprafaţa pământului. Liderul Nicolae Dragodănescu a anunţat, la mitingul de săptămâna trecută, că se vor muta cu protestele la Ministerul Economiei.

Din răspunsul remis deputatului Cezar Preda, reiese că procesul de monitorizare postprivatizare a încetat în noiembrie 2006, urmae îndeplinirii de către cumpărător a tuturor obligaţiilor asumate. Despre posibilitatea ca statul român să poată folosi în interes propriu ceea ce a mai rămas în prezent din COS Târgovişte, nu se face nicio referire.

Dâmboviţa

PRO România vrea să pună în valoare zonele de agrement ale Târgoviștei

Publicat

pe

Cosmin Bozieru, candidatul PRO România pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște, înaintează vertiginos în plan electoral și, împreună cu colaboratorii săi apropiați, cu membrii echipei sale de consilieri, aduce în fața târgoviștenilor proiecte unice, noutăți pe tărâmul socio-administrativ, vine în față cu lucruri care să contribuie pe deplin la dezvoltarea municipiului și care se pot realiza în timp util.

La ultima întâlnire cu presa, alături de Cosmin Bozieru s-a aflat omul de afaceri Adrian Piperea, Account Manager la Telekom România, candidat pentru o funcție de consilier municipal, care a prezentat un amplu și bine elaborat proiect de mobilitate urbană. Practic, reprezentanții PRO România Târgoviște vor să schimbe fața orașului. Pentru atingerea acestui deziderat au nevoie de sprijinul nemijlocit al concetățenilor, sprijin care, în prima fază, se poate manifesta prin votul și încrederea acordată.

Cosmin Bozieru și Adrian Piperea, sub egida „Educație, Infrastructură Sănătoasă, Producție Locală”, doresc să reabiliteze și să modernizeze șanțul Prisecii. De asemenea, se are în vedere reabilitarea și transformarea într-o zonă cu adevărat turistică și de agrement a binecunoscutului și emblematicului șanț al Cetății. Aleșii PRO România doresc să creeze o zonă de agrement în vecinătatea Pădurii Mierea și în jurul lacului Priseaca.

Se mai vrea amenajarea unor trasee de promenadă, piste de bicicletă și a unei zone de agrement pe o lungime de 9,8 km. Acest perimetru dedicat petrecerii timpului liber va dispune de monitorizare video, iluminat stradal inteligent, wi-fi și 24 de toalete inteligente.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!