Connect with us

ACTUALITATE

Deputatul Ion Stan a fost condus pe ultimul drum

Publicat

pe

La primele orele dimineţii, cortegiul funerar a pornit de la casa de pe strada Justiţiei din Târgovişte către comuna natală Nucet. Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului deputat şi preşedinte al PSD Dâmboviţa a fost depus în biserica Mănăstirii Nucet, aşezământ monahal refăcut de la zero de Ion Stan şi Ion Dumitru, aşa cum scrie în pisania amplasată la intrare în Sfânta Biserică.

Demnitarul a fost înmormântat alături de tatăl său, în cavoul amplasat pe aleea principală a cimitirului de lângă mănăstire. La tristul eveniment au fost prezenţi politicieni, foşti colaboratori ai marelui dispărut, persoane pe care, de-a lungul anilor, deputatul Ion Stan le-a sprijinit cu vorba şi cu fapta.

Oameni de pe întreg cuprinsul judeţului Dâmboviţa au venit, de asemenea, pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care, prin forţa sa, prin implicare, a sprijinit comunităţile locale, a participat nemijlocit la salvarea de la dezastru, de la neputinţă, a multor lăcaşuri de cult creştin-ortodoxe din judeţul Dâmboviţa.

De numele lui Ion Stan se leagă sprijinirea nemijlocită a mănăstirilor Nucet, Viforâta şi Dealu. De asemenea, multe biserici din judeţ au fost construite de la zero sau refăcute prin osârdia politicianului Ion Stan.

Mulţi dintre cei prezenţi la slujba de înmormântare, de la oameni simpli până la persoane cu diferite funcţii, vorbeau că Ion Stan a fost o victimă a sistemului, a statului paralel, a celor care nu i-au înghiţit demersurile politice, care au vrut să-l anihileze datorită poziţiei sale patriotice. Ion Stan a fost pus la zid şi executat fără milă de cei care vor să conducă din umbră România, care sunt gata să-i distrugă pe toţi cei care le stau în faţă, care au un cuvânt de spus în numele acestui popor, în numele acestei ţări.

S-au spus multe cuvinte frumoase despre marele dispărut, dar parcă părea târziu şi într-un moment care nu va mai aduce nicio schimbare, poate doar o luare aminte pentru cei care sunt şi pot continua lupta lui Ion Stan…

Odată cu trecerea la cele veşnice a fostului deputat Ion Stan, judeţul Dâmboviţa şi România au pierdut un mare patriot, un iubitor de oameni, un deschizător de drumuri cum nu se va mai naşte prea curând.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Documentarul despre Ilie Năstase va fi lansat pe 28 aprilie la Târgoviște, în prezența echipei

Publicat

pe

De

Duminică – 28 aprilie, de la ora 19:00 la Cinema Independența din Târgoviște, va avea loc premiera documentarului NASTY, despre cariera și viața tenismenului român, în prezența echipei.

O lansare similară are loc și la Ploiești, la Cinema City Shopping City, tot duminică – 28 aprilie, de la ora 19:00.

Ilie Năstase, cunoscut drept „băiatul rău al sportului”, a fost adesea descris de presa internațională ca fiind „magnific”, „fermecător”, „temperamental” și „arogant”.

Documentarul NASTY explorează viața și cariera acestui legendar tenisman, primul număr 1 din istoria clasamentului ATP. Filmul aduce în prim-plan controversele care l-au înconjurat și influența sa asupra lumii tenisului, oferind imagini de arhivă inedite și interviuri cu mari sportivi precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker. De asemenea, NASTY include și un interviu exclusiv cu Phil Knight, co-fondatorul Nike, care vorbește despre relația sa cu Năstase, primul sportiv profesionist care a semnat un contract cu celebrul brand în 1972.

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

În 1972, Ilie Năstase a câștigat primul său US Open și a ajuns în finala Cupei Davis și a Wimbledonului. O combinație irezistibilă de talent, excentricitate și umor au făcut din Nasty (porecla pe care i-a dat-o presa) un veritabil showman admirat de fani, comentatori, dar și de alți sportivi. După Năstase, tenisul nu a mai fost la fel.

„Ilie Năstase pe teren a fost fabulos. Acest tânăr venit dintr-o țară comunistă a reușit, în doar câțiva ani, să cucerească lumea prin talent și personalitate. Lucrăm de 5 ani pentru acest proiect, timp în care am descoperit arhive impresionante despre cariera și viața lui Năstase și am avut șansa să discutăm cu superstaruri ale sportului, oameni care au fost profund influențați de el. Cred că, în final, eforturile noastre se vor vedea pe marele ecran – un portret al unui personaj complex, mereu surprinzător, greu de definit, care a făcut istorie și pentru România, dar și pentru tenis” – Tudor Giurgiu, regizor și producător.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul: https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/ 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: Ziua internațională a dansului va fi marcată printr-un recital de balet și muzică

Publicat

pe

Vineri – 26 aprilie 2025, de la ora 14:30, în Amfiteatrul Mic „Ciprian Porumbescu” al Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, se va sărbători în avans „Ziua internațională a dansului” (29 aprilie). Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediție, care îi este dedicată balerinei Anna Pavlova.

După prezentarea biografiei și a activității profesionale, elevii secției de balet a Școlii Populare de Arte „Octav Enigarescu”, în colaborare cu Școala de Balet „Daniela Rotari” și în parteneriat cu elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, vor susține un recital de balet și muzică.

„La fiecare ediție, pe lângă un recital de balet sau masterclass, este aleasă o temă educativă pentru copii, din Istoria Dansului Universal.

Prima editie a fost dedicată balerinei Maya Plisetskaya, care l-a avut ca invitat special pe regizorul Suren Shahverdyan.

La a doua ediție, copiilor li s-a prezentat biografia și viața coregrafei de teatru – dans contemporan, de origine germană, Pina Bauschsi, și a fost susținut și un masterclass cu coregraful și prof. dr. Robert Mihael Zahariuc.

A treia ediție a adus în prim plan activitatea coregrafului Marius Petipa și coregrafiile acestuia. Prezentarea a fost susținută de prof. dr. Jaquieline Bratu, prof. doctorand Violeta Captari și profesorul Daniela Rotari și, de asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc și un recital de balet suținut de elevele acestor profesori, cu variațiile din baletele create de Maestrul Marius Petipa.

Anul acesta, doamna Daniela Rotari Pătuleanu, profesor al clasei de balet din cadrul Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”, va dedica cea de-a IV-a ediție, balerinei Anna Pavlova”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite