Connect with us

ACTUALITATE

Altă belea pe capul fermierilor! Le sunt distruse culturile contaminate de mistreţi!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://albasat.md)

Pe măsură ce focarele de pestă porcină africană se înmulţesc, deciziile luate de autorităţi devin din ce în ce mai dure. În afară de faptul că porcii din aşezările unde a fost depistat temutul virus sunt eutanasiaţi cu zecile de mii, a mai apărut un ordin al ministrului Agriculturii, Petre Daea, care îi pune pe jar pe fermieri.

Conform documentului emis de ministerul de resort, terenurile, fie că sunt sau nu ocupate de culturi agricole, dacă se bănuie că au fost contaminate de mistreţi cu virusul pestei porcine, vor fi arse sau dezinfectate.

Măsura se va lua pentru a fi reduse riscurile de răspândire a bolii. Actul normativ, precizează Agrointel.ro, a fost emis la sfârşitul săptămânii trecute şi comunicat în aceste zile către toate direcţiile agricole judeţene.

Toţi cei care nu se conformează ordinului ministrului Daea vor fi sancţionaţi conform prevederilor legale. Deocamdată, la nivel naţional, au fost declarate 547 de focare de pestă porcină, în 98 de localităţi din judeţele Tulcea, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Constanţa, Sălaj, Bihor şi Satu Mare.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. I-au tăiat microfonul ÎPS Teodosie în timpul slujbei de „Ziua Marinei”

Publicat

pe

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța, de Ziua Marinei, arată fie faptul că iubiții noștri conducători vor să facă totul în mare grabă, cum este obiceiul, să punctezi activitatea și evenimentul, fie au început să facă alergie la Biserica Străbună și la unii dintre slujitorii săi. Altfel nu se explică impardonabila întrerupere a microfonului, tocmai în timpul slujbei religioase, Înalt Preasfințitului Teodosie.

De față la manifestările dedicate acestei zile au fost prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Oare nu s-au simțit un pic stânjeniți de faptul că au fost martorii unui asemenea afront marcă pur birocratică? Jenant.

ÎPS Teodosie a simțit penibilul momentului, faptul că i s-a dat cu flit și a mai continuat vreo 5 minute slujba fără sunet după care a plecat supărat din port.

Încă o ciudățenie organizațională care a pus într-o lumină urâtă evenimentul militar și i-a diluat importanța din cauza acestei gafe de tip funcționăresc pusă în practică de niște oameni pentru care contează doar să nu îți superi șeful și să tratezi totul numai la modul figurativ. De asta am ajuns unde am ajuns…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT