Connect with us

Prahova

A pus mâna pe topor şi a pornit să se răzbune pe un poliţist!

Publicat

pe

Un bărbat de 37 de ani din Ploieşti a luat din casă un cuţit şi un topor şi a ieşit pe stradă, pornit să omoare un poliţist care, susţinea el, îl amendase cu câteva luni în urmă – potrivit www.ziarulincomod.ro.

Mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, cu intenţia de a-l potoli pe cetăţeanul furios, dornic de răzbunare. Recalcitrantul s-a retras pe scara blocului, apoi a fugit în faţa uşii propriului apartament, de unde înjura şi ameninţa oamenii legii.

În cele din urmă, s-a reuşit imobilizarea bărbatului, după care a fost dus la audieri. Ploieşteanul furios a fost reţinut pentru 24 de ore şi depus în arest. Astăzi, a fost prezentat magistraţilor pentru a se dispune măsurile preventive.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Asociere între Dâmbovița și Prahova pentru dezvoltarea turismului în Bucegi

Publicat

pe

Aflăm că se conturează o asociere între județele Dâmbovița și Prahova, cu scopul atragerii de fonduri în vederea finanțării proiectelor de dezvoltare a turismului în Bucegi. Asocierea se va face între localitățile Sinaia și Moroeni. Se pare că, în cursul zilei de joi, 18 iulie 2024, aleșii din cadrul Consiliului Județean Prahova au purtat discuții pe această temă.

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară va purta denumirea „TURISM în BUCEGI” și va avea sediul la Moroeni. Principalul obiectiv al acestei structuri asociative va fi elaborarea și promovarea proiectelor de investiţii publice de interes zonal sau regional, destinate modernizării şi dezvoltării în domeniul turismului fiind evident vizată și Stațiunea de interes național Padina-Peștera. Din Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară vor face parte președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, și primarii Vlad Oprea de la Sinaia și Laurențiu Moraru de la Moroeni.

Demersurile de înființare a acestei asociații vine ca urmare a unui Proiect de Hotărâre, Nr 59/13.05.2024, privind aprobarea asocierii orașului Sinaia cu județul Prahova, județul Dâmbovita și comuna Moroeni, în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare lntercomunitare „Turism în Bucegi”. Inițiatorul acestui proiect a fost primarul orașului Sinaia – Vlad Oprea.

Obiectivele Asociației de dezvoltare intercomunitară „TURISM în BUCEGI” sunt:

a) Dezvoltarea durabilă a județelor Dâmbovița și Prahova, a orașului Sinaia și a comunei Moroeni în domeniul turismului și ecoturismului, a activităților de sport și agrement;
b) Întocmirea de studii, realizarea, promovarea și implementarea de proiecte în domeniul turismului de interes comun, prin intermediul diferitelor programe operaționale;
c) Conservarea, protejarea, promovarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural din unitățile administrativ teritoriale asociate;
d) Elaborarea și actualizarea periodică a strategiei de dezvoltare a zonelor unităților administrativ teritoriale asociate;
e) Identificarea direcțiilor de dezvoltare a turismului în zonele cu potențial din unitățile administrativ teritoriale asociate;
f) Crearea unui cadru de promovare pentru structurile implicate în turism prin promovarea unor campanii în mass-media, prin organizarea și/sau participarea la simpozioane, expoziții;
g) Susținerea și realizarea de materiale de specialitate (publicații, broșuri, pagină web) în vederea promovării potențialului turistic;
h) Realizarea unor proiecte comune cu privire la protecția mediului;
i) Desfășurarea unor activități de amenajare și întreținere a traseelor turistice montane din zonele de interes;
j) Susținerea tuturor activităților care contribuie la realizarea scopurilor asociației prin colaborarea cu alte organizații și instituții în vederea atingerii obiectivelor asociației.
k) Realizarea de parteneriate cu alte entități juridice publice și private în scopul atingerii obiectivelor asociației.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Prahova

Spectacol umanitar pentru Dana Oncioiu, o mamă care a primit un diagnostic crunt

Publicat

pe

Publicația on-line Info Ploiești și Asociația Sindrom Down Ploiești organizează, sâmbătă – 29 iunie 2024, în colaborare cu Asociația Antreprenorilor de Fapte Bune, spectacolul caritabil „Împreună pentru Dana 2”. Evenimentul va avea loc în Sala Europa a Consiliului Județean Prahova (Palatul Administrativ Ploiești), între orele 17:00-20:00, și va conține momente de dans și muzică live, susținute de trupe și artiști din județ.

În urmă cu 3 luni, la un control medical, Dana (Diana) – președinta Asociației Curcubeul Autismului a primit un diagnostic crunt… Neoplasm mamar, cu metastaze la subraţ. Șansa ei la viață este o intervenție chirurgicală care costă circa 30.000 de lei, la care se adaugă regimul alimentar pe care trebuie să îl urmeze și care înseamnă câteva sute de lei bune pe săptămână, întrucât Dana suferă și de diabet.

”Despre mama lui Mihăiță, care aleargă neobosită de 14 ani pentru a învinge autismul copilului ei, totul la superlativ!

Diagnosticul primit de ea acum 3 luni a fost unul pe care ea l-a primit exact aşa cum a venit: neoplasm mamar cu metastaze la subraţ.

Dana urmează un tratament foarte costisitor pe care, din păcate, nu îl poate susţine din punct de vedere financiar. Operaţia de mastectomie este obilgatoriu să fie efectuată în luna iulie. (…)

Reclama

Las aici contul ei bancar, în speranţa că o vom ajuta să nu o doboare nimic în viaţa aceasta!”, este mesajul transmis de Corina Ardeleanu – președinta Asociația Sindrom Down Ploiești.

Așadar, puteți face donații în timpul spectacolului caritabil de sâmbătă, 29 iunie, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Prahova, dar și direct în contul:
RO95 INGB 0000 9999 0646 3766, deschis pe numele Onciou Isabel Diana.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite