Conectați-vă cu noi

SPORT

Chindia, victorie şi în etapa a doua de campionat!

Publicat

pe

Chindia Târgovişte a învins, în această seară, pe teren propriu, scor 2-1, Universitatea Cluj, în cea de-a doua etapă a actualei ediţii de campionat. Au înscris Cristian Cherchez (min 18, pen.) şi Liviu Mihai (min. 41) – pentru târgovişteni şi G. Florescu (min 67, pen.) – pentru ardeleni.

Etapa viitoare, Chindia întâlneşte Aerostar Bacău, în deplasare, sâmbătă – 18 august, de la ora 13:00. Săptămâna trecută, dâmboviţenii au învins ASU Politehnica Timişoara, scor 0-1.

ACTUALITATE

O echipă de CS:GO a cheltuit 5,6 milioane de dolari pe transferuri

Publicat

pe

de

Jocurile pe calculator practicate în mod profesionist au crescut exponențial în ultimul deceniu, însă 2020 a fost un an de mare succes, care a împins foarte multe industrii să se orienteze către eSports, de la agenții de pariuri internaționale (cum ar fi Unibet, ce sponsorizează echipa daneză de CS:GO Astralis) sau chiar românești (Betano a organizat competiții de FIFA cu jucătorii echipelor de fotbal românești) și până la cele mai mari branduri din lume (cum ar fi BMW, Barclays sau Gucci).

Prin urmare, în prezent, este nevoie de foarte mulți bani pentru a concura la cel mai înalt nivel. Cloud9 a cheltuit 6 milioane de dolari pentru a transfera 5 jucători în cadrul echipei de Counter-Strike: Global Offensive – unul dintre cele mai populare jocuri video de tip First Person Shooter (FPS) din lume și cel mai urmărit și pariat joc de esports din România conform cote-pariuri.

Pe lângă cele 3,5 milioane de dolari plătite pentru aducerea lui Alex, floppy, mezii și woxic, clubul american fondat în ianuarie 2013 și-a completat echipa de CS: GO prin aducerea lui es3tag, pentru care a plătit 2,1 milioane de dolari către fosta sa echipă,

Astralis – acesta fiind cel mai scump transfer efectuat vreodată la CS: GO.

Deși aproape toate contractele profesioniștilor din CS:GO sunt confidențiale, eSports.com indică faptul că Henry “HenryG” Greer, noul manager general de la Cloud9, au decis să facă sumele publice în luna septembrie.

– Căpitanul Alex “ALEX” McMeekin va câștiga 1,65 milioane de dolari în următorii 3 ani

– Özgür “woxic” Eker va încasa 1,36 milioane de dolari în următorii 3 ani

– Ricky “Floppy” Kemery va câștiga 432.000 de dolari în următorii 3 ani

– William “mezii” Wmerriman va încasa 426.000 de dolari în următorii 3 ani

Singura excepția a fost Patrick “es3tag” Hansen, al cărui salariu nu a fost dezvăluit din cauza unei înțelegeri între Cloud9 și Astralis, însă experții spun că salariul este comparabil cu cel al căpitanului echipei. Prin urmare, reiese că echipa va plăti salarii în valoare de 5 milioane de dolari în următorii 3 ani, asta înseamnă că anual, salariile celor 5 jucători de CS:GO de la Cloud9 vor costa aproximativ 1,7 milioane de dolari.

Interesant este că, deși Cloud9 este evaluată de către anumiți specialiști ca fiind cel mai valoros club de eSports din lume, la egalitate cu Team SoloMid, ambele fiind evaluate la 400 milioane de dolari, divizia lor de CS:GO nu a mai câștigat nici un turneu din 2018.

Și mai mult decât atât, Cloud9 nu prinde top 10-ul în clasamentul realizat de Win.gg, iar în ceea ce privește încasările la CS:GO, clubul se clasează abia pe poziția a 10-a, cu încasări cumulate de 2,53 milioane de dolari.
Per ansamblu, din toate disciplinele eSports în care este implicată (League of Legends, CS:GO, Vainglory, Hearthstone, Super Smash Bros., Overwatch, Rocket League, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Rainbow Six, Fortnite, Valorant), Cloud9 ocupă abia poziția 12-a, cu încasări în valoare de 9,93 milioane de dolari.

Specialiștii spun că fenomenul va căpăta și mai multă amploare pe timp de pandemie, chiar dacă unele dintre cele mai importante evenimente offline, care se desfășurau în mod normal în arene uriașe, au fost anulate.
Estimările pentru 2020 spun că industria eSports ar putea depăși pragul de încasări de 1 miliard de dolari, dintre care 75% ar urma să provină din drepturi media și sponsorizări.

Publicul global pentru eSports însumează peste 495 de milioane de persoane în prezent, la care se mai adaugă alte 272 de milioane de spectatori ocazionali, care urmăresc finalele competițiilor de top.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Marin Marius Mihai, de trei ori pe podium la Campionatul Național de Wushu Kung-Fu

Publicat

pe

Târgovişteanul Marin Marius Mihai, preşedinte şi antrenor al clubului de arte marţiale care-i poartă numele, a obţinut, ieri – 14 noiembrie, trei medalii (aur, argint şi bronz) la Campionatul Național de Wushu Kung-Fu, competiţie care s-a desfăşurat la Rin Grand Hotel Bucureşti, cu respectarea tuturor condiţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

„După foarte mulţi ani, am urcat din nou pe podiumul naţional de Wushu Kung-Fu. Multumesc soției și campionilor mei care m-au ajutat cu antrenamentele şi care m-au ambiționat să intru în competiţie, să fac ceea ce îmi place cel mai mult. Am participat la probe de Taolu Pudao, Tai Chi Kwan Dao și probe de aptitudini fizice și tehnice de Qinda”, ne-a declarat Marin Marius Mihai.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!