Connect with us

ACTUALITATE

Clinică mobilă pentru sterilizarea câinilor şi pisicilor cu stăpân din judeţul Argeş

Publicat

pe

Sursa foto: universulargesean.ro

Reprezentanţii adăpostului pentru câini „Aulim” din Smeura au pornit o campanie de sterilizare a câinilor şi pisicilor prin toate satele din judeţul Argeş. Acest demers are rolul de a încerca să diminueze numărul de animale abandonate, în special câini, care bânuie prin oraşe sau de-a lungul arterelor rutiere, prin păduri ori în zona unor popasuri turistice.

Este ştiut că majoritatea câinilor fără stăpân provin din gospodăriile din mediul rural. Neexistând un program naţional de sterilizare gratuită şi neavând bani ca să plătească intervenţia chirurgicală pentru patrupedele de pe lângă casă, oamenii de la ţară părăsesc animalele pe te miri unde.

Responsabilii adăpostuui pentru câini de la Smeura au pregătit o clinică mobilă, care se deplasează în orice colţ al judeţului, acolo unde există solicitări.

Este interesant faptul că cetăţenii au răspuns acestei iniţiative şi au înţeles necestatea sterilizării căinilor pe care îi au prin gospodării. Intervenţiile chirurgicale sunt realizate de specialiştii veterinari în regim de gratuitate.

Câinii pot fi duşi pentru a fi sterilizaţi gratuit şi direct la sediul Asociaţiei, între orele 08:00-14:00. Telefon de contact: 0733.929.356.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA a început plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a inceput de astăzi, 16 mai 2022, autorizarea la plata pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal.

În județul Dâmbovița, au solicitat sprijin cuplat în sectorul vegetal 282 de fermieri, împărțiți pe următoarele culturi: cartof– 12 fermieri / 174,27 ha, fructe – 22 fermieri / 191,45 ha, leguminoase – 4 fermieri / 99,26 ha, legume în sere și solarii – 112 fermieri / 39,97 ha, tomate – 1 fermier / 1 ha, lucernă – 129 fermieri / 883,61 ha și soia – 2 fermieri / 13,63 ha.

Cuantumul pentru fiecare măsura a fost stabilit de APIA prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2021, după cum urmează:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT