Connect with us

ACTUALITATE

SEMNAL: Sistemul de educaţie românesc nu produce ceea ce are nevoie piaţa muncii!

Publicat

pe

Astăzi, la iniţiativa Consiliului Judeţean Dâmboviţa, s-a organizat, în Campusul Universitar, o dezbatere având ca temă problemele şi necesităţile existente pe piaţa forţei de muncă.

Alături de conducerea judeţului, au fost prezenţi la întâlnire senatorul Adrian Ţuţuianu, deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, preşedintele Autorităţii Naţionale de Calificări – Tiberiu Gabriel Dobrescu, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai mediului de afaceri, ai instituţiilor publice cu atribuţii pe linia şomajului şi din domeniul educativ.

S-a dorit a fi o dezbatere sinceră şi aşa a fost. Niciuna dintre părţi nu a făcut rabat de la a spune cu ce probleme s-a confruntat şi cum ar putea fi rezolvate, astfel încât, pe viitor, spre exemplu, angajatorii să nu mai aibă în faţă oameni cu diplome care nu ştiu chestiuni minime în domeniul în care, teoretic, sunt calificaţi!

Rectorul Călin Oros şi inspectorul şcolar general Sorin Ion au explicat că sunt deschişi pentru încheierea de parteneriate în baza cărora să se organizeze stagii de practică în cadrul firmelor, ca modalitate de creştere a gradului de pregătire al viitorilor absolvenţi.

Au mai vorbit Călin Oros şi Ion Sorin despre mentalitate. Pur şi simplu, sunt puţini românii care vor să-şi trimită copiii la şcoli profesionale sau la liceele tehnologice. Îşi doresc ca aceştia să devină doctori, avocaţi, filosofi etc. Şi, uite aşa, una se cere pe piaţa muncii şi altceva pregăteşte sistemul educativ românesc! Şi, de aici, situaţia absurdă că avem sute de mii de şomeri, în timp ce reprezentanţii firmelor n-au pe cine să angajaze!

Punctul pe „i” l-a pus senatorul Adrian Ţuţuianu:
– România, nu doar judeţul Dâmboviţa, se confruntă cu o acuză lipsă a forţei de muncă.
– Sistemul de educaţie românesc produce filosofi, nu ceea ce are nevoie piaţa muncii.
– 70% dintre sudorii şi tâmplarii din România au peste 50 de ani. Când vine vorba de tineri, doar 2% se pregătesc în aceste meserii.
– 70% dintre şomerii înregistraţi la nivel naţional nu au absolvit 8 clase şi, potrivit legii de funcţionare a AJOFM, nu pot fi primiţi la cursuri de calificare.
– AJOFM încurajează nemunca, eliberând adeverinţe care îi ajută pe români să primească ajutoare sociale.
– România are nevoie de şcoli profesionale şi de licee tehnologice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița vor fi închise pentru dezinsecție și deratizare. Detalii aici!

Publicat

pe

de

Vineri – 20 mai 2022 și luni – 23 mai 2022, se vor efectua acțiuni de dezinsecție și deratizare în muzeele din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, pentru protejarea patrimoniului – ne informează Consiliul Județean Dâmbovița.

Ca urmare a acestui fapt, muzeele vor fi închise pe rând, câte o zi, după cum urmează:

Vineri, 20.05.2022
– Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Târgovişte
– Muzeul de Istorie, Târgovişte
– Muzeul de Artă, Târgovişte
– Muzeul Tiparului şi al Cărţii Româneşti Vechi, Târgovişte
– Casa – Atelier Gheorghe Petraşcu, Târgovişte
– Muzeul „Vasile Blendea”, Târgovişte
– Ansamblul Monumental Curtea Domnească, Târgovişte
– Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Târgovişte
– Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Târgovişte
Muzeul „Casa Romanţei”, Târgovişte

Luni, 23.05.2022
– Ansamblul Brâncovenesc Potlogi
– Casa – Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele
– Casa Memorială „Ion Luca Caragiale” din comuna I. L. Caragiale
– Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroşiţa
Muzeul de Etnografie Pucioasa

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Scafandrii de la ISU Dâmboviţa, stagiu de pregătire la Constanța

Publicat

pe

Timp de două săptămâni, echipa de scafandri din cadrul ISU Dâmbovița efectuează un stagiu de pregătire la Centrul de Antrenament al ISU Constanța. Se vor executa scufundări, atât ziua cât și noaptea, simulându-se misiuni de căutare, identificare și recuperare în cadrul cărora vor folosi manechine şi obiecte de dimensiuni diferite.

„Anual, în perioada aprilie-septembrie, scafandri execută stagiile de antrenament la Constanța. Antrenamentele sunt efectuate în mai multe locaţii, la adâncimi de 30 m, cu echipament specific atât pentru sezonul rece cât și pentru cel cald. În timpul pregătirii sunt urmărite diverse aspecte precum modalitățile de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța scafandrului.

Scufundările pentru executarea misiunilor primite în cadrul poligoanelor de antrenament se desfăşoară în echipe mixte, pentru a se asigura atât schimbul de experienţă cât şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi cooperare sub apă astfel încât, la final, să se asigure succesul misiunii primite.

Scafandri dâmbovițeni asigură misiunile de căutare-salvare în mediu acvatic din zona de competență a județului Dâmbovița, precum și în alte județe atunci când sunt solicitați”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT