Connect with us

ACTUALITATE

SEMNAL: Sistemul de educaţie românesc nu produce ceea ce are nevoie piaţa muncii!

Publicat

pe

Astăzi, la iniţiativa Consiliului Judeţean Dâmboviţa, s-a organizat, în Campusul Universitar, o dezbatere având ca temă problemele şi necesităţile existente pe piaţa forţei de muncă.

Alături de conducerea judeţului, au fost prezenţi la întâlnire senatorul Adrian Ţuţuianu, deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, preşedintele Autorităţii Naţionale de Calificări – Tiberiu Gabriel Dobrescu, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai mediului de afaceri, ai instituţiilor publice cu atribuţii pe linia şomajului şi din domeniul educativ.

S-a dorit a fi o dezbatere sinceră şi aşa a fost. Niciuna dintre părţi nu a făcut rabat de la a spune cu ce probleme s-a confruntat şi cum ar putea fi rezolvate, astfel încât, pe viitor, spre exemplu, angajatorii să nu mai aibă în faţă oameni cu diplome care nu ştiu chestiuni minime în domeniul în care, teoretic, sunt calificaţi!

Rectorul Călin Oros şi inspectorul şcolar general Sorin Ion au explicat că sunt deschişi pentru încheierea de parteneriate în baza cărora să se organizeze stagii de practică în cadrul firmelor, ca modalitate de creştere a gradului de pregătire al viitorilor absolvenţi.

Au mai vorbit Călin Oros şi Ion Sorin despre mentalitate. Pur şi simplu, sunt puţini românii care vor să-şi trimită copiii la şcoli profesionale sau la liceele tehnologice. Îşi doresc ca aceştia să devină doctori, avocaţi, filosofi etc. Şi, uite aşa, una se cere pe piaţa muncii şi altceva pregăteşte sistemul educativ românesc! Şi, de aici, situaţia absurdă că avem sute de mii de şomeri, în timp ce reprezentanţii firmelor n-au pe cine să angajaze!

Punctul pe „i” l-a pus senatorul Adrian Ţuţuianu:
– România, nu doar judeţul Dâmboviţa, se confruntă cu o acuză lipsă a forţei de muncă.
– Sistemul de educaţie românesc produce filosofi, nu ceea ce are nevoie piaţa muncii.
– 70% dintre sudorii şi tâmplarii din România au peste 50 de ani. Când vine vorba de tineri, doar 2% se pregătesc în aceste meserii.
– 70% dintre şomerii înregistraţi la nivel naţional nu au absolvit 8 clase şi, potrivit legii de funcţionare a AJOFM, nu pot fi primiţi la cursuri de calificare.
– AJOFM încurajează nemunca, eliberând adeverinţe care îi ajută pe români să primească ajutoare sociale.
– România are nevoie de şcoli profesionale şi de licee tehnologice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats