Connect with us

Dâmboviţa

Şcoală de vară pentru elevii din Moreni, organizată de Primărie!

Publicat

pe

Primăria Moreni a organizat, în perioada 23-26 august 2018, la Tabăra Căprioara din Bucegi, prima ediţie a Şcolii de vară „Aer de munte”. Au participat 22 de copii şi tineri de la instituţiile de învăţământ din localitate, sub îndrumarea a trei formatori.

Au avut prioritate elevii care s-au implicat în proiectele de dezvoltare comunitară implementate la începutul verii: renovarea şi modernizarea bibliotecii municipale, colectarea de hârtie şi crosul bicicletelor. De asemenea, au fost nominalizat de cadrele didactice şi performerii Clubului Copiilor.

Şcoala de vară a îmbrăcat forma unei tabere de creaţie şi educaţie nonformală, iar activităţile au fost diverse: tradiţii şi meşteşuguri româneşti, art quilling, origami, caligrafie şi scriere stilizată, confecţionarea de obiecte din materiale reciclabile, sport, mediu şi sesiuni de dezvoltare personală. Participanţii s-au implicat activ şi au dat dovadă de receptivitate, spirit de echipă, creativitate şi iniţiativă.

La final, elevii au notat în chestionarele specifice că au învăţat lucruri noi în această perioadă, vor mai participa la astfel de activităţi şi la alte activităţi comunitare pentru sprijinirea şi încurajarea tinerilor.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Biciclist, lovit mortal de o mașină în comuna Corbii Mari

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Aseară, în jurul orei 21:30, pe DN 61, Găești-Ghimpați, pe teritoriul comunei Corbii Mari, județul Dâmbovița, s-a produs un grav accident de circulație. Un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani, a lovit un localnic de 65 de ani, care se deplasa pe o bicicletă.

Se pare că biciclistul ar fi pătruns fără să se asigure pe drumul național de pe o stradă din sat, moment în care a fost acroșat de autovehicul. În urma impactului, bărbatul aflat pe bicicletă a decedat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT