Connect with us

ACTUALITATE

„Mihai Viteazul, domnitor al unităţii româneşti”, o carte pe care trebuie să o ai!

Publicat

pe

Arhiepiscopia Târgoviştei a tipărit un volum dedicat personalităţii domnitorului Mihai Viteazul, primul mare întregitor de ţară şi neam. Cartea cuprinde studii și articole ale unor reputate personalități din spațiul academic românesc, apare la 425 ani de la urcarea pe tronul muntean a curajosului domnitor martir Mihai Viteazul, constituindu-se într-un omagiu adus personalității și operei sale în făurirea unității naționale a neamului nostru – informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

„Cu mult curaj și disponibilitate, domnitorul martir a sprijinit opera misionară a Ortodoxiei românești, ctitorind biserici și mânăstiri, oferind demnitate și ajutor clericilor în misiunea lor pastorală, precum și întărind rolul Bisericii noastre strămoșești în societatea acelui timp.

Exemplul de unitate națională al marelui domnitor a rămas de-a lungul secolelor în inimile multora din conaționalii noștri, oferindu-le inspirație și putere de a lupta pentru propășirea și mai binele neamului românesc”, a punctat ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, în precuvântarea volumului.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Marșul luminilor, sâmbătă – 25 martie 2023, în orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu organizează, sâmbătă – 25 martie 2023, de la ora 20:00, evenimentul “Dăruiește Pământului din ENERGIA TA!”. Manifestarea cuprinde un „Marș al luminilor”, cu plecare la ora 20:30, din fața Hotelului Modern către Parcul Orășenesc, unde va fi format un ceas uman. În timpul acestei acțiuni, iluminatul public va fi stins.

PARTENERI:
Biblioteca Orășenească
Casa de Cultură
Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg
Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

20.000 de puieți forestieri vor fi plantați la Moreni, în zona Sângeriș-Cazemată

Publicat

pe

La inițiativa primarului municipiului Moreni – Constantin Dinu, Asociația EcoAssist, în parteneriat cu municipalitatea, va desfășura duminică, 26 martie 2023, începând de la ora 09:30, în zona Sângeriș – Cazemată, o acțiune de plantare a 20.000 de puieți forestieri.

Cei care vor să participe la această activitate civică se pot înscrie și pot solicita detalii, accesâd link-ul: https://forms.gle/VtpFrvNYgRLUi8v28

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats