Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiectul mall-ului de la Târgovişte, din nou în dezbatere publică!

Publicat

pe

Planul Urbanistic Zonal (PUZ), elaborat în vederea construirii centrului comercial de tip mall în zona fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local la sfârşitul lunii iulie, va intra, din nou, în dezbatere publică, la solicitarea investitorului.

Aleşii târgovişteni au aprobat, în şedinţa ordinară de astăzi – 28 august 2018, cererea societăţii PK GRIZZLY SRL de a supune actul administrativ privind aprobarea PUZ-lui şi prevederilor Legii nr. 52/2003, privind transparenţa decizională, chiar dacă a parcurs toate etapele de informare şi consultare a publicului prevăzute în Legea nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, în Ordinul nr. 2701/2010 emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi în Regulamentul Local de Urbanism.

Revocarea hotărârii de aprobare a Planului Urbanistic Zonal şi parcurgerea unei noi etape de dezbatere publică nu va genera întârzieri în procesul de construire a centrului comercial, a precizat primarul Daniel Cristian Stan. Investitorul a comunicat administraţiei publice locale faptul că investiţia va fi finalizată cu două-trei luni înainte de decembrie 2019, aşa cum şi-a sumat prin contractul de constituire a dreptului de superficie asupra terenului.

Mall-ul de la Târgovişte se va desfăşura pe o suprafaţă de 7 hectare, din care aproape 4 hectare va fi suprafaţă construită. Proiectul are o valoare de 227 de milioane de lei. Se estimează că vor fi create peste 800 de locuri de muncă în faţa de realizare a construcţiei şi 1000 – după finalizarea investiţiei. Centrul comercial va îngloba 80 de magazine.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan a fost prezent la plenara Comitetului European al Regiunilor

Publicat

pe

Președintele Consiliului Judeţean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a aflat zilele trecute la Bruxelles, unde a participat la cea de-a 158-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor.

„Alături de colegi din mai multe administrații publice, am participat la discuții cu teme și subiecte care vor avea efecte, sunt convins eu, benefice, la nivelul tuturor consiliilor județene și primăriilor din întreaga țară, fie că ne referim la finanțările nerambursabile după 2027, fie că ne referim la măsurile ce vor asigura un model de dezvoltare economic și social pentru toate țările membre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a participat și la recepția dedicată Zilei Naționale a României.

„Cu această ocazie, le-am urat un sincer „La Mulți Ani” tuturor celor prezenți la această întâlnire, dar și românilor care lucrează în administrația europeană”, a spus șeful administrației județene Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Scutire de la plata majorărilor de întârziere la taxe și impozite pentru firme

Publicat

pe

De

Primăria Municipiului Târgoviște aduce la cunoștința contribuabililor – persoane juridice, cu restanțe la plata taxelor și impozitelor locale, că pot fi scutiți de achitarea majorărilor de întârziere, în anumite condiții.

Mai exact, în ultima ședință a Consiliului Local Târgoviște, din 27 noiembrie 2023, a fost aprobată hotărârea care prevede aprobarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere aferente obligațiilor bugetare principale restante, datorate bugetului local al Municipiului Târgoviște de către contribuabilii persoane juridice, care își achită, până la data de 28 decembrie 2023, inclusiv, obligațiile fiscale aferente.

Scutirea majorărilor de întârziere se va acorda contribuabililor persoane juridice din Municipiul Târgovişte pe bază de cerere (care se completează la ghișeu), la care se va anexa nota de plată emisă de „Serviciul Stabilire, Constatare, Încasare Impozite şi Taxe Locale”, în care vor fi cuprinse toate obligaţiile fiscale principale şi accesoriiile acestora (majorările de întârziere) calculate până la data cererii.

Menționăm că scutirea nu se acordă și pentru majorările de întârziere achitate anterior intrării în vigoare a hotărârii, adică 27 noiembrie 2023.

Impozitele și taxele locale se pot achita la ghișeele instituției în numerar sau cu cardul bancar, prin ordin de plată, mandat poștal sau prin internet, la adresa – www.ghiseul.ro

Programul de încasări la ghișeele Serviciului de Impozite și Taxe Locale din Str. Poet Grigore Alexandrescu, Bl. E4, parter este:

– Luni, Miercuri, Joi, Vineri: 08.00 – 16.30
– Marți 08.00 – 18.30

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite