Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Proiectul mall-ului de la Târgovişte, din nou în dezbatere publică!

Publicat

pe

Planul Urbanistic Zonal (PUZ), elaborat în vederea construirii centrului comercial de tip mall în zona fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local la sfârşitul lunii iulie, va intra, din nou, în dezbatere publică, la solicitarea investitorului.

Aleşii târgovişteni au aprobat, în şedinţa ordinară de astăzi – 28 august 2018, cererea societăţii PK GRIZZLY SRL de a supune actul administrativ privind aprobarea PUZ-lui şi prevederilor Legii nr. 52/2003, privind transparenţa decizională, chiar dacă a parcurs toate etapele de informare şi consultare a publicului prevăzute în Legea nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, în Ordinul nr. 2701/2010 emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi în Regulamentul Local de Urbanism.

Revocarea hotărârii de aprobare a Planului Urbanistic Zonal şi parcurgerea unei noi etape de dezbatere publică nu va genera întârzieri în procesul de construire a centrului comercial, a precizat primarul Daniel Cristian Stan. Investitorul a comunicat administraţiei publice locale faptul că investiţia va fi finalizată cu două-trei luni înainte de decembrie 2019, aşa cum şi-a sumat prin contractul de constituire a dreptului de superficie asupra terenului.

Mall-ul de la Târgovişte se va desfăşura pe o suprafaţă de 7 hectare, din care aproape 4 hectare va fi suprafaţă construită. Proiectul are o valoare de 227 de milioane de lei. Se estimează că vor fi create peste 800 de locuri de muncă în faţa de realizare a construcţiei şi 1000 – după finalizarea investiţiei. Centrul comercial va îngloba 80 de magazine.

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT