Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiectul mall-ului de la Târgovişte, din nou în dezbatere publică!

Publicat

pe

Planul Urbanistic Zonal (PUZ), elaborat în vederea construirii centrului comercial de tip mall în zona fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local la sfârşitul lunii iulie, va intra, din nou, în dezbatere publică, la solicitarea investitorului.

Aleşii târgovişteni au aprobat, în şedinţa ordinară de astăzi – 28 august 2018, cererea societăţii PK GRIZZLY SRL de a supune actul administrativ privind aprobarea PUZ-lui şi prevederilor Legii nr. 52/2003, privind transparenţa decizională, chiar dacă a parcurs toate etapele de informare şi consultare a publicului prevăzute în Legea nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, în Ordinul nr. 2701/2010 emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi în Regulamentul Local de Urbanism.

Revocarea hotărârii de aprobare a Planului Urbanistic Zonal şi parcurgerea unei noi etape de dezbatere publică nu va genera întârzieri în procesul de construire a centrului comercial, a precizat primarul Daniel Cristian Stan. Investitorul a comunicat administraţiei publice locale faptul că investiţia va fi finalizată cu două-trei luni înainte de decembrie 2019, aşa cum şi-a sumat prin contractul de constituire a dreptului de superficie asupra terenului.

Mall-ul de la Târgovişte se va desfăşura pe o suprafaţă de 7 hectare, din care aproape 4 hectare va fi suprafaţă construită. Proiectul are o valoare de 227 de milioane de lei. Se estimează că vor fi create peste 800 de locuri de muncă în faţa de realizare a construcţiei şi 1000 – după finalizarea investiţiei. Centrul comercial va îngloba 80 de magazine.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats