Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiectul mall-ului de la Târgovişte, din nou în dezbatere publică!

Publicat

pe

Planul Urbanistic Zonal (PUZ), elaborat în vederea construirii centrului comercial de tip mall în zona fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local la sfârşitul lunii iulie, va intra, din nou, în dezbatere publică, la solicitarea investitorului.

Aleşii târgovişteni au aprobat, în şedinţa ordinară de astăzi – 28 august 2018, cererea societăţii PK GRIZZLY SRL de a supune actul administrativ privind aprobarea PUZ-lui şi prevederilor Legii nr. 52/2003, privind transparenţa decizională, chiar dacă a parcurs toate etapele de informare şi consultare a publicului prevăzute în Legea nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, în Ordinul nr. 2701/2010 emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi în Regulamentul Local de Urbanism.

Revocarea hotărârii de aprobare a Planului Urbanistic Zonal şi parcurgerea unei noi etape de dezbatere publică nu va genera întârzieri în procesul de construire a centrului comercial, a precizat primarul Daniel Cristian Stan. Investitorul a comunicat administraţiei publice locale faptul că investiţia va fi finalizată cu două-trei luni înainte de decembrie 2019, aşa cum şi-a sumat prin contractul de constituire a dreptului de superficie asupra terenului.

Mall-ul de la Târgovişte se va desfăşura pe o suprafaţă de 7 hectare, din care aproape 4 hectare va fi suprafaţă construită. Proiectul are o valoare de 227 de milioane de lei. Se estimează că vor fi create peste 800 de locuri de muncă în faţa de realizare a construcţiei şi 1000 – după finalizarea investiţiei. Centrul comercial va îngloba 80 de magazine.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT