Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiectul mall-ului de la Târgovişte, din nou în dezbatere publică!

Publicat

pe

Planul Urbanistic Zonal (PUZ), elaborat în vederea construirii centrului comercial de tip mall în zona fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte Sud şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local la sfârşitul lunii iulie, va intra, din nou, în dezbatere publică, la solicitarea investitorului.

Aleşii târgovişteni au aprobat, în şedinţa ordinară de astăzi – 28 august 2018, cererea societăţii PK GRIZZLY SRL de a supune actul administrativ privind aprobarea PUZ-lui şi prevederilor Legii nr. 52/2003, privind transparenţa decizională, chiar dacă a parcurs toate etapele de informare şi consultare a publicului prevăzute în Legea nr. 350/2001, privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, în Ordinul nr. 2701/2010 emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi în Regulamentul Local de Urbanism.

Revocarea hotărârii de aprobare a Planului Urbanistic Zonal şi parcurgerea unei noi etape de dezbatere publică nu va genera întârzieri în procesul de construire a centrului comercial, a precizat primarul Daniel Cristian Stan. Investitorul a comunicat administraţiei publice locale faptul că investiţia va fi finalizată cu două-trei luni înainte de decembrie 2019, aşa cum şi-a sumat prin contractul de constituire a dreptului de superficie asupra terenului.

Mall-ul de la Târgovişte se va desfăşura pe o suprafaţă de 7 hectare, din care aproape 4 hectare va fi suprafaţă construită. Proiectul are o valoare de 227 de milioane de lei. Se estimează că vor fi create peste 800 de locuri de muncă în faţa de realizare a construcţiei şi 1000 – după finalizarea investiţiei. Centrul comercial va îngloba 80 de magazine.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiect pentru modernizarea transportului public și în zona limitrofă municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a depus, astăzi – 16 mai 2022, în parteneriat cu administrația publică locală a comunei Șotânga un proiect care vizează modernizarea transportului public în zona periurbană a municipiului care cuprinde, spune edilul Daniel Cristian Stan, 25 de localități.

În cadrul acestei prime etape, vor fi achiziționate 21 de autobuze electrice de capacitate mare și vor fi construite 21 de stații de încărcare lentă la autobază și 7 stații de încărcare rapidă pe traseu. De asemenea, se vor executa și mai multe lucrări conexe.

„Valoarea intervențiilor este de 13,788,828.98 euro, TVA inclus, din care 11,571,000.00 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 2,198,490.00, cheltuieli asigurate din bugetul de stat”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Reamintim faptul că transportul public local din Târgoviște este în plin proces de modernizare, iar proiectul depus astăzi în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile răspunde solicitărilor venite de la cetățeni, care își doresc autovehicule moderne și ecologice și pe traseele din afara municipiului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Șase străzi din municipiul Moreni vor fi modernizate prin PJDL

Publicat

pe

Primăria Moreni continuă procesul de modernizare a infrastructurii rutiere. La inițiativa edilului Constantin Dinu, consilierii locali au aprobat asocierea municipiului Moreni cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală(PJDL), pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Modernizare infrastructură rutieră”.

„Practic, în cadrul acestui proiect vor fi reabilitate și modernizate șase străzi din municipiul Moreni respectiv strada Independenței, tronson 137 – 167A, Independenței cu tronsonul 136 – 178A. Vor mai intra în lucru străzile Dorobanți, Nicolae Iorga și Crângului. De asemenea, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și valoarea investiției publice: 5.672.292,35 lei”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT