Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Voi aduce în dezbatere problemele românilor din UE şi ale celor din UK

Publicat

pe

România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Este o onoare, dar și o provocare fără precedent pentru țara noastră. Vom avea ocazia să contribuim activ la consolidarea valorilor europene, așa cum le vedem noi ca națiune.

Contextul în care vom prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene este unul destul de agitat. Trebuie rezolvate două dosare extrem de dificile și de o importanță majoră pentru toți cetățenii europeni: Brexit și cadrul financiar multianual.

Mai sunt doar câteva luni până la preluarea Președinției Uniunii Europene. Suntem conștienți de faptul că volumul de muncă este unul extrem de mare pentru autoritățile române, dar am convingerea că România va reuși să facă față tuturor provocărilor.

Întâlnirea de astăzi (Nota redacţiei: consultarea cetăţenească privind viitorul Uniunii Europene, organizată la Târgovişte) arată că Executivul a luat în serios această misiune și că, la final, vom fi mândri că am deținut această funcție la nivel european.

Cred cu tărie că ar trebui să punem un mare accent pe dosarul Brexit. Ca europeni, dar mai ales ca români, avem obligația să apărăm drepturile cetățenilor noștri care locuiesc, lucrează și studiază în Marea Britanie. Este vorba de 500 de mii de români care s-au stabilit în Regatul Unit. Trebuie să fim pregătiți să intervenim pentru a le proteja drepturile și oportunitățile pe viitor, iar la negocierile cu Marea Britanie să obținem cât mai mult pentru ei și familiile acestora. În plus, paralel cu eforturile europene, Bucureștiul are obligația să negocieze un nou Parteneriat strategic și economic cu Londra.

Europa este și va trebui să rămână unită prin valori comune precum:
– Solidaritate, coeziune, egalitate de șanse și justiție socială;
– Democrație, libertate și respectarea demnității umane;
– Combaterea rasismului, intoleranței, xenofobiei, populismului și antisemitismului.

România va lupta pentru aceste valori și va trebui să deschidă un dialog cu toate țările UE pentru consolidarea acestora.

Al doilea subiect foarte important pentru țara noastră: stabilirea cadrului financiar multianual. România va trebui să militeze pentru finanțarea politicilor tradiționale (respectiv politica de coeziune și politica agricolă comună). Noul cadru financiar va trebui să își păstreze, în mare, actuala arhitectură financiară, situație care ne avantajează în acest moment.

Noul buget al UE trebuie să aibă o abordare responsabilă pentru modul în care se vor cheltui banii, pe scurt – mai puțini bani pe ”conferințe și întâlniri formale” și mai mulți bani pentru proiecte concrete, proiecte care să contribuie la dezvoltarea afacerilor și a regiunilor. Este vorba de bani din taxele tuturor europenilor, iar aceste fonduri trebuie să contribuie la noile priorități ale Uniunii, cum ar fi: tineret, cercetare, agricultură, digitalizare etc. Noul buget trebuie să demonstreze că poate produce beneficii pentru toate statele UE și pentru toți cetățenii Uniunii. Nu se poate ca unii să fie doar contribuitori, iar alții beneficiari. Din acest punct de vedere, România va trebui să-și apere domeniile și politicile de interes pentru cetățenii săi.

În calitate de deputat, membru în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, voi sprijini toate eforturile diplomatice ale reprezentanților țării noastre în lunile care urmează. Voi aduce în dezbatere problemele românilor din Uniunea Europeană, dar și ale celor 500 de mii de români care rămân să muncească, să locuiască și să studieze în Regatul Unit. Brexit sau orice alt eveniment de la nivel UE nu trebuie să afecteze în vreun fel viața românilor care au ales să muncească în afara țării. Ei trebuie să beneficieze de toate drepturile și libertățile și să aibă încredere că statul român depune toate eforturile pentru garantarea acestora.

Claudia GILIA – Deputat PSD de Dâmboviţa

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmboviţa, 730 de misiuni de însoțire transporturi suspecți COVID

Publicat

pe

Activitatea Jandarmeriei Dâmboviţa a urmărit, pe parcursul anului 2020, eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică – a punctat inspectorul șef, col. Viorel Matei, astăzi – 21 ianuarie, cu prilejul ședinței de bilanț. Evenimentul s-a desfășurat, în cadru restrâns impus de pandemie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Jandarmii din Dâmbovița au derulat, anul trecut, 16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice și 91 pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au fost executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, respectiv: Poliție, ITM, Garda de Mediu, Parcul Natural Bucegi, Direcția Silvică, executorii judecătorești etc., concretizate în constatarea a 156 de fapte de natură penală și aplicarea a 3.658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița, au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare-evacuare și s-a acordat sprijin unui număr de 101 turiști, iar pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

De menționat și faptul că, în contextul instituirii la nivel național a stărilor de urgență și alertă, jandarmii din Dâmbovița au executat:
– misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
– 730 misiuni de însoțire a convoaielor / transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
– 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
– misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice. În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi de valori (115), cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

La ședința de evaluare a activității Jandarmeriei Dâmboviţa a fost prezent subprefectul județului – Cătălin Chiru Cristea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!