Connect with us

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Voi aduce în dezbatere problemele românilor din UE şi ale celor din UK

Publicat

pe

România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Este o onoare, dar și o provocare fără precedent pentru țara noastră. Vom avea ocazia să contribuim activ la consolidarea valorilor europene, așa cum le vedem noi ca națiune.

Contextul în care vom prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene este unul destul de agitat. Trebuie rezolvate două dosare extrem de dificile și de o importanță majoră pentru toți cetățenii europeni: Brexit și cadrul financiar multianual.

Mai sunt doar câteva luni până la preluarea Președinției Uniunii Europene. Suntem conștienți de faptul că volumul de muncă este unul extrem de mare pentru autoritățile române, dar am convingerea că România va reuși să facă față tuturor provocărilor.

Întâlnirea de astăzi (Nota redacţiei: consultarea cetăţenească privind viitorul Uniunii Europene, organizată la Târgovişte) arată că Executivul a luat în serios această misiune și că, la final, vom fi mândri că am deținut această funcție la nivel european.

Cred cu tărie că ar trebui să punem un mare accent pe dosarul Brexit. Ca europeni, dar mai ales ca români, avem obligația să apărăm drepturile cetățenilor noștri care locuiesc, lucrează și studiază în Marea Britanie. Este vorba de 500 de mii de români care s-au stabilit în Regatul Unit. Trebuie să fim pregătiți să intervenim pentru a le proteja drepturile și oportunitățile pe viitor, iar la negocierile cu Marea Britanie să obținem cât mai mult pentru ei și familiile acestora. În plus, paralel cu eforturile europene, Bucureștiul are obligația să negocieze un nou Parteneriat strategic și economic cu Londra.

Europa este și va trebui să rămână unită prin valori comune precum:
– Solidaritate, coeziune, egalitate de șanse și justiție socială;
– Democrație, libertate și respectarea demnității umane;
– Combaterea rasismului, intoleranței, xenofobiei, populismului și antisemitismului.

România va lupta pentru aceste valori și va trebui să deschidă un dialog cu toate țările UE pentru consolidarea acestora.

Al doilea subiect foarte important pentru țara noastră: stabilirea cadrului financiar multianual. România va trebui să militeze pentru finanțarea politicilor tradiționale (respectiv politica de coeziune și politica agricolă comună). Noul cadru financiar va trebui să își păstreze, în mare, actuala arhitectură financiară, situație care ne avantajează în acest moment.

Noul buget al UE trebuie să aibă o abordare responsabilă pentru modul în care se vor cheltui banii, pe scurt – mai puțini bani pe ”conferințe și întâlniri formale” și mai mulți bani pentru proiecte concrete, proiecte care să contribuie la dezvoltarea afacerilor și a regiunilor. Este vorba de bani din taxele tuturor europenilor, iar aceste fonduri trebuie să contribuie la noile priorități ale Uniunii, cum ar fi: tineret, cercetare, agricultură, digitalizare etc. Noul buget trebuie să demonstreze că poate produce beneficii pentru toate statele UE și pentru toți cetățenii Uniunii. Nu se poate ca unii să fie doar contribuitori, iar alții beneficiari. Din acest punct de vedere, România va trebui să-și apere domeniile și politicile de interes pentru cetățenii săi.

În calitate de deputat, membru în Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, voi sprijini toate eforturile diplomatice ale reprezentanților țării noastre în lunile care urmează. Voi aduce în dezbatere problemele românilor din Uniunea Europeană, dar și ale celor 500 de mii de români care rămân să muncească, să locuiască și să studieze în Regatul Unit. Brexit sau orice alt eveniment de la nivel UE nu trebuie să afecteze în vreun fel viața românilor care au ales să muncească în afara țării. Ei trebuie să beneficieze de toate drepturile și libertățile și să aibă încredere că statul român depune toate eforturile pentru garantarea acestora.

Claudia GILIA – Deputat PSD de Dâmboviţa

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa prezintă firmelor prima soluție de plată instanță a avansului salarial

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița organizează, miercuri – 22 septembrie 2021, la sediul instituției, de la ora 12:00, o întâlnire în cadrul căreia vor fi prezentate agenților economici din județ Salarium – prima soluție de plată instantă a avansului salarial și de educație financiară din România. Platforma a fost lansată la începutul acestui an

Companiile care optează pentru această soluție vor reduce la zero birocrația asociată avansurilor din salariu – fără cereri, hârtii, aprobări, transferuri individuale – și impactul asupra fluxului de numerar. În cazul angajaților, este nevoie doar de instalarea unei aplicații pe smartphone pentru a putea gestiona propriul salariu, așa cum consideră.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Află ce schimbări urmează în transportul public local din municipiul Târgoviște!

Publicat

pe

Executivul Primăriei Târgovişte a efectuat, în această dimineață, o vizită de lucru pe șantierul unde se construiește depoul și autogara operatorului de transport public local, în zona fostului Obor, lângă Complexul Turistic de Natație.

Investiția reprezintă o componentă a proiectului de modernizare a infrastructurii de transport public în comun din municipiu, care include și reabilitarea mai multor străzi, respectiv: Bulevardul Regele Carol, Bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Gării, strada Lt. Stancu Ion, pasajul de lângă Pavcom. De asemenea, vor fi modernizate stațiile de călători. Acestea vor fi independente din punct de vedere energetic.

„Practic, va fi o schimbare majoră a ceea ce înseamnă infrastructura transportului public local din municipiul Târgoviște. Dacă acestor investiții le adăugăm și faptul că, la acest moment, deja în Târgoviște circulă 28 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid și că mai avem semnat un contract de furnizare pentru încă 12 asemenea mijloace de transport în comun, putem spune că municipiul Târgoviște, în aproximativ un an-un an și jumătate, se va bucura de unul dintre cele mai moderne sisteme de transport public local din România.

Valoarea finanțării este de aproximativ 160 de milioane de lei, pe toate aceste componente: infrastructură specifică de transport, străzile, mijloace de transport și softuri de natură să contribuie la fluidizarea transportului public în municipiul Târgoviște. Este cel mai mare proiect accesat vreodată de către administrația din municipiul Târgoviște”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a mai spus că noua autogară va fi gata spre finalul anului viitor. În vecinătate, municipalitatea vrea să realizeze o parcare, tot cu fonduri europene, astfel încât oamenii să-și poată lăsa gratuit autoturismele și să utilizeze mijloacele de transport în comun pentru a se deplasa în oraș.

În ceea ce privește proiectul de modernizare a infrastructurii de transport public în comun, următoarele schimbări vizibile vor fi cele de pe componenta străzi. Se lucrează în acest moment pe strada Gării, pe pasajul de lângă Pavcom, urmează Bulevardele Regele Carol și Mircea cel Bătrân.

„Probabil, undeva la începutul anului viitor, vor ajunge și noile stații de transport și va fi, din nou, o schimbare importantă. Impactul va fi imediat. De asemenea, un impact important îl va avea și implementarea sistemului de e-ticketing în mijloacele de transport, care trebuie să se coroboreze cu cele din stațiile de călători, cu cele de la depou și din cele trei stații de capăt – aici, la depou, una la Oțelinox și cealaltă în Micro VI, unde este acum sediul operatorului de transport. Investiția este una foarte complexă. Încet-încet, schimbările, veți vedea, vor fi majore”.

Pe Programul Operațional Regional viitor, Primăria Târgoviște vrea să extindă, în parteneriat cu administrațiile locale din zona limitrofă și cu Consiliul Județean Dâmbovița, transportul public ecologic și în afara municipiului.

„Vrem să creăm o zonă funcțională, astfel încât să putem să achiziționăm mijloace de transport ecologice și pentru rutele care sunt acum pe Civitas. Sigur, va mai dura, dar lucrul acesta se va realiza. Chiar astăzi vom avea o discuție cu președintele Consiliului Județean pe acest subiect foarte important și care va atinge două obiective: mijloace de transport moderne și pentru zona periurbană a municipiului Târgoviște sau chiar mai mult și, cu siguranță, vom dinua aglomerația din municipiul Târgoviște, în contextul în care, spre exemplu, astăzi, între 07:00 și 09:00, au intrat deja aproape 15.000 de mașini, ceea ce este foarte mult.

Vrem, prin modernizarea sistemului de transport public local, să încurajăm transportul public în comun. Vom avea transport public separat și pentru unitățile de învățământ, tot în cadrul unui proiect viitor. Vom avea microbuze electrice care vor asigura transportul exclusiv la unitățile de învățământ. Este foarte clar că, în momentul în care avem școală, aglomerația este extraordinară, în principal la intrările în oraș”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT