Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Iată ce trebuie să ştii când apelezi la o agenţie de plasare forţă de muncă în străinătate!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: rtv.net)

Internetul abundă de anunţuri de angajare ca îngrijitori de bătrâni în Austria, iar românii s-au grăbit să aplice pentru un astfel de loc de muncă, fără să se informeze temeinic înainte. Aşa se face că mulţi dintre ei se consideră acum ţepuiţi, având în vedere drepturile financiare care li se plătesc, mult mai mici decât au crezut ei!

Urmare situaţiei create, Inspecţia Muncii atrage atenţia că este important să cunoască, înainte de plecarea din ţară, condiţiile de muncă oferite de agenţiile de plasare române sau străine şi care este forma de angajare din statul de destinaţie, cu toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de legislaţia din ţara respectivă.

Spre exemplu, pe teritoriul statului austriac, îngrijitorii de persoane își desfășoară activitatea în baza unor «contracte de organizare» încheiate cu agenția intermediară, dar ca persoane fizice autorizate, ceea ce nu le conferă drepturile ce ar decurge dintr-un contract de muncă – informează Inspecţia Muncii.

„O sursă de informare, cu precădere pentru condițiile de muncă pe teritoriul statului austriac, este site-ul Ambasadei României în Austria (viena.mae.ro), unde se regăsesc informații referitoare la reglementarea activității ca lucrător independent și alte informații utile despre dreptul muncii în Austria, încetarea raportului de muncă, prevederi pentru părinți și copii, asigurarea de șomaj, legea generală privind asigurările sociale, taxe și scutiri de taxe, legislația fiscală, reprezentarea lucrătorilor la întreprindere/instituție.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul cetățenilor români aflați în căutarea unui loc de muncă în străinătate, pe site-ul inspectoratelor teritoriale de muncă se regăsesc informații utile privind munca în străinătate prin intermediul agențiilor de plasare forță de muncă”, se arată în comunicatul remis de Inspecţia Muncii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Camion cu pietriș s-a răsturnat pe A1, București-Pitești

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Argeș

Un camion încărcat cu pietriș s-a răsturnat, în această după-amiază, pe Autostrada București-Pitești, la km 89. Potrivit primelor informații, se pare că șoferul a rămas încarcerat, având piciorul prins sub bord.

Circulația este blocată pe sensul de mers București-Pitești, din cauza pietrișului care s-a împrăștiat pe carosabil.

Pompierii argeșeni s-au deplasat la fața locului pentru a-l scoate pe șofer și a-i acorda îngrijiri medicale, precum și pentru a asigura măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

Citește în continuare

Ialomiţa

Accident rutier soldat cu decesul unui copil de 1 an și 7 luni

Publicat

pe

Un copil de 1 an și 7 luni a murit, în această după-amiază, într-un accident rutier pe o stradă din Bărbulești, județul Ialomița. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, acesta a fost lovit de o autoutilitară, iar șoferul a fugit, fiind identificat ulterior. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!