Connect with us

SOCIAL

Iată ce trebuie să ştii când apelezi la o agenţie de plasare forţă de muncă în străinătate!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: rtv.net)

Internetul abundă de anunţuri de angajare ca îngrijitori de bătrâni în Austria, iar românii s-au grăbit să aplice pentru un astfel de loc de muncă, fără să se informeze temeinic înainte. Aşa se face că mulţi dintre ei se consideră acum ţepuiţi, având în vedere drepturile financiare care li se plătesc, mult mai mici decât au crezut ei!

Urmare situaţiei create, Inspecţia Muncii atrage atenţia că este important să cunoască, înainte de plecarea din ţară, condiţiile de muncă oferite de agenţiile de plasare române sau străine şi care este forma de angajare din statul de destinaţie, cu toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de legislaţia din ţara respectivă.

Spre exemplu, pe teritoriul statului austriac, îngrijitorii de persoane își desfășoară activitatea în baza unor «contracte de organizare» încheiate cu agenția intermediară, dar ca persoane fizice autorizate, ceea ce nu le conferă drepturile ce ar decurge dintr-un contract de muncă – informează Inspecţia Muncii.

„O sursă de informare, cu precădere pentru condițiile de muncă pe teritoriul statului austriac, este site-ul Ambasadei României în Austria (viena.mae.ro), unde se regăsesc informații referitoare la reglementarea activității ca lucrător independent și alte informații utile despre dreptul muncii în Austria, încetarea raportului de muncă, prevederi pentru părinți și copii, asigurarea de șomaj, legea generală privind asigurările sociale, taxe și scutiri de taxe, legislația fiscală, reprezentarea lucrătorilor la întreprindere/instituție.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul cetățenilor români aflați în căutarea unui loc de muncă în străinătate, pe site-ul inspectoratelor teritoriale de muncă se regăsesc informații utile privind munca în străinătate prin intermediul agențiilor de plasare forță de muncă”, se arată în comunicatul remis de Inspecţia Muncii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Reținută după ce a spart geamul unei agenții de turism

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

O femeie în vârstă de 46 de ani, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan cu concubinul, a lovit cu o geantă, în care avea depozitate mai multe obiecte metalice, geamul unei agenții de turism din municipiul Călărași, provocând spargerea acestuia.

Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirea infracțiunii de distrugere. Incidentul a avut loc în seara zilei de 9 mai, în jurul orei 21:30 și a fost reclamat la 112 de un tânăr de 19 ani, care a văzut geamul spart.

Citește în continuare

Ialomiţa

Pește transportat fără acte de proveniență, confiscat de polițiștii din Ialomița

Publicat

pe

Polițiștii din Fetești, județul Ialomița, au confiscat 163 de kilograme de caras și șalău, de la un bărbat din Constanța, în vârstă de 34 de ani. Acesta nu a putut prezenta documente de proveniență pentru peștele pe care-l transporta cu mașina.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru încălcarea legislației privind pescuitul și acvacultura, întreaga cantitatea de pește fiind confiscată și predată unei asociații pescărești în vederea luării măsurilor ce se impun.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT