Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

JUDECĂTOR: Dacian Cioloş a transformat SRI în organ de cercetare penală!

Publicat

pe

Judecătoarea Florica Roman

Dacian Cioloș, fostul premier al tehnocraţilor, are probleme de imagine, chiar dacă dorește să pozeze într-un lider politic ultra-democratic. Judecătoarea Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea, îl acuză pe Cioloș că, prin adoptarea Ordonanței 6/2016, a transformat Serviciul Român de Informații în „organ de urmărire penală specială” fără acordul Consiliului Superior al Magistraturii.

Spune magistratul că, după 1989, serviciilor secrete nu li s-a mai permis să aibă atribuții de urmărire penală, tocmai pentru a evita eventualele abuzuri și pentru a elimina orice asemănare cu securitatea comunistă. Decizia tehnocratului Cioloș a fost justificată de amenințările iminente la adresa securității statului…

Cioloş a declarat, pentru Q Magazine, că nu a făcut SRI organ de cercetare penală, ci doar a dat posibilitatea „ca procurorii, cu avizul judecătorilor, să poată folosi tehnica de ascultare la care aveau dreptul și care era în custodia SRI, după decizia CCR că SRI nu o mai poate folosi”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Începe BABEL: Send your images!

Publicat

pe

de

BABEL – Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște (FAST) ajunge, în anul 2019, la cea de-a IX-a ediție. Ne vor călca pragul 19 de țări: Cehia, Polonia, Rusia, India, Italia, Belgia, Algeria, Franța, Scoția, Germania, Japonia, Anglia, Islanda, Israel, Coreea de Sud, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, România.

Timp de 8 zile, între 2 și 9 iunie, vom oferi publicului peste 3 reprezentații pe zi în următoarele spații: Sala Mare, Sala Studio, Casa Sindicatelor, Amfiteatrul Liceului 2, Piața Mihai Viteazul, Curtea Domnească, Centrul Vechi.
În acest an, tema care va reuni sub cupola sa toate spectacolele și manifestările culturale este Imagine.

Conceptul de „imagine” a cucerit lumea contemporană. Cuvintele s-au topit în fața forței cadrelor, care se succed cu rapiditate pe toate mediile online, și a tuturor instantaneelor artistice culese din lumea largă. Întrebarea este cât de mult poate teatrul, cândva o artă a cuvântului, să se adapteze domniei imaginii?
Veți fi martorii unor mijloace tehnice ingenioase, cu ajutorul cărora se spun povești actuale.

Spectacolele vor fi însoțite de întâlnirile matinale Babel, de conferințe ale unor profesioniști în domeniul teatral: regizori, critici de teatru, profesori universitari, actori, deja cunoscuți pe plan internațional (Oleg Loevski, Scott Johnston, Dimitry Aryupin, Aleksandar Ivanovski, Inesa Pilvelyte, Piotr Kulczyk, Horațiu Mihaiu, Jeungwoo Son, Hyungjong Song, Kim So Jung), dar și de workshop-uri conduse de: Atsushi Kakumoto (Japonia), Aditi Venkateshwaran (India) și de un masterclass susținut de Vidyanidhee Vanarase (India).

În egală măsură, programul va cuprinde spectacole de stradă din Polonia, Scoția și Italia, precum și momente pregătite special în cadrul Paradei, al cărei concept este, anul acesta, „Nuntă în BABEL”.

Ne VEDEM la Babel! O imagine face cât 1000 de cuvinte!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anunţ lansare proiect modernizare, extindere şi dotare Grădiniţa Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!