Connect with us

ACTUALITATE

Cum să alegi un antemergător pentru copii

Publicat

pe

Primii pași ai copilului aduc cu sine, pe lângă bucurie, și un nou motiv de îngrijorare pentru părinți. Astfel, atunci când micuțul începe să se prindă cu mânuțele de mobilierul din casă și descoperă că reușește nu doar să se ridice singur, ci și să se deplaseze pe propriile picioare, este normal ca părinții să își facă griji în privința posibilelor accidente.

Însă, pentru că nu putem sta în permanență atât de aproape de ei încât să le oferim toată asistența și sprijinul de care au nevoie – ceea ce nici nu este indicat, având în vedere că și micuții au nevoie de independența lor – este foarte important să găsim soluții prin care să le creăm condițiile necesare dezvoltării sănătoase și, în măsura în care se poate, aceasta să se desfășoare într-un mod distractiv.

Astfel, antemergătorul pentru copii vine în ajutorul părinților, oferindu-le celor mici un sprijin semnificativ atunci când dau semne că se pregătesc de primii pași.

Mai mult decât atât, antemergătorul nu doar că îl ajută pe copilul tău să învețe să meargă singur, dar jucăriile cu care este echipat îl vor bucura și vor face ca tot acest proces să devină mai ușor și mai plăcut pentru el.

În plus, cel mai bun lucru cu privire la antemergătoare este că vă lasă și pe voi să vă faceți liniștiți treburile pe care le aveți de făcut prin casă, știind că micuțul vostru este ocupat și în siguranță.

Iar dacă ați hotărât să achiziționați un antemergător, iată câteva criterii de care să țineți cont în alegerea produsului potrivit:

Reglarea pe înălțime a antemergătorului
Unul dintre cele mai importante lucruri privind alegerea unui antemergător pentru copii constă în funcția acestuia de fi reglat pe înălțime. Practic, acesta trebuie să poată „crește” odată cu copilul, astfel încât să poată fi folosit mai mult timp.

Depozitarea antemergătorului
De asemenea, este foarte important ca antemergătorul să fie ușor de depozitat. Acest lucru înseamnă că ar fi bine să fie pliabil, pentru că v-ar ajuta enorm să puteți fi siguri că îl puteți depozita cu ușurință de fiecare dată când bebe nu îl folosește.

În plus, luați în calcul și eventualitatea în care veți vrea să îl luați cu voi în anumite deplasări, precum vacanța la bunici – de pildă, când, din nou, ar fi minunat să poată fi strecurat fără prea mari bătăi de cap printre bagaje.

Limita de greutate pe care o suportă antemergătorul
În mod evident, orice antemergător pentru copii este conceput pentru a suporta o anumită limită de greutate. Așadar, este evident faptul că trebuie neapărat să țineți cont de acest aspect atunci când achiziționați un antemergător, pentru a nu exista, ulterior, probleme care să-l rănească pe copil (ruperea antemergătorului, spre exemplu).
În general, antemergătoarele sunt proiectate să susțină o greutate de maximum 12 kilograme, însă este bine să verificați acest aspect înainte de a face o alegere finală.

Jucăriile cu care este echipat antemergătorul
Este adevărat că rolul antemergătorului este acela de a-l ajuta pe copil să treacă în siguranță prin procesul de învățare a mersului, însă este greu să îi faci pe cei mici interesați de un lucru care nu le oferă și puțină distracție. De aceea, și antemergătorul trebuie să fie la fel de colorat și de atractiv ca orice altă jucărie. Astfel, poți alege un antemergător muzical, cu tot felul de butoane și rotițe, de care micuțul să se îndrăgostească imediat. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”, un film-simbol pe care nu ar trebui să-l ratezi!

Publicat

pe

Aseară. Cinematograful Independența din Târgoviște. O premieră cinematografică. „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”. Un film impresionant, în care joacă și actorul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, Liviu Cheloiu. Spectatori mulți, dar nu destui! În vremurile Netflixului, este probabil greu să mai aduci omul în sala de cinema.

Totul pleacă de la o poveste pe care bătrânul comisar Popilian i-o relatează marelui sculptor Constantin Brâncuși, în preajma șantierului unde se înălța printre schele „Coloana Infinitului”. La final, comisarul pleacă alene, ca un vis, spre Poarta Sărutului, pregătindu-se să intre parcă într-o fantă a timpului…

Producătorii au numit pelicula a fi una istorică. Este prin esență, prin momentul dramatic surprins, prin relatarea unui eveniment unic, eroic, cu accente de patriotism. Dar, filmul nu este musai istoric, ci unul care prezintă mai multe ecuații existențiale. Tare de caracter, de nație, mult umor, ironie, moravuri, caracteriologie neaoș românească, tradiție, curajul acelea simplu, naiv. Naturalețea unei comunități care trăiește între arhaic și modern.

Eroismul născut din întâmplare și necesitate, tratat firesc, normal, ca o prelungire apărută brusc în existența de zi cu zi și căreia trebuie să îi faci față cu orice mijloace. Chiar improvizând! Vezi scena când toată suflarea orașului pune mâna pe armele uitate într-un depozit al muzeului orășenesc de vreo 40 de ani, de pe vremea războiului din 1877, și, fără nicio umbră de teamă, pornesc spre pod, pentru a opri intrarea în oraș a trupelor austro-ungare înarmate și echipate ca la carte.

Ba ca să fie complexul identității noastre complet, au luat cu ei și lăutarii. Nu să tragă cu arma, ci să cânte la instrumentele lor. Folclor, bineînțeles! Să audă nemții, printre șuierul gloanțelor, că românii au ieșit la bătălie, veseli, fără teamă, neabandonând firescul vieții, obișnuitul.

Nevoia i-a adunat acolo pe localnici, pe cercetașii în sufletul și trupurile cărora abia mijise adolescența. Eroismul lor este unul întâmplător, curat. A fost adus la pod și un tun. La fel de bătrân ca și puștile! Cu zgomotul lui, i-au speriat pe nemți. Ghiulele, lipsă!

Nu am mai văzut de mult timp un film românesc în care să fie concentrate atâtea forțe umane. Un film cu accente istorice nu poate fi realizat într-un apartament sau pe un colț de stradă sau de parc. Este nevoie de mai multe locații, figurație suficientă, decor adecvat, cazarmamentul necesar scenelor de război.

Filmul nu are un interpret principal. Un erou care duce greul de la început până la sfârșit. Aici, parcă întreaga comunitate se află în prim-plan. De la cercetași, la comisarul Popilian, oamenii din oraș, până la Fane Nebunu’ care se afla mereu cu polițiștii pe urmele sale. În final, și acesta, în mâinile nemților, unde a ajuns prin voia sa, pentru a-i abate pe cotropitori de la planurile lor, afișează o doză de patriotism…

Se poate identifica în film și o poveste de dragoste discretă, naivă, dar pe care nu s-a pedalat prea mult, pentru a nu exista o depărtare de tema centrală.

Un joc actoricesc impresionant l-au avut cei doi frați, Emanuel și Robert Cercelaru. Dezinvolți, netrădând nici un firicel de emoție. Erau din acea lume veche și îmbâcsită de metehne. Spirite libere, deschise, dornice de aventură. Așteptau războiul ca pe o curiozitate, ca pe o formă prin care poți consuma energia tinereții.

După film, în aplauzele publicului, pe scena de la „Independența” au urcat actorul Liviu Cheloiu, regizorul Silviu Tripăduș și frații Emanuel și Robert Cercelaru, care au interpretat, cu o naturalețe și o stăpânire de sine impecabilă, rolurile lui Grigore și Aristică. Băieți simpli, caractere modeste, chiar timizi. Nu afișau deloc dezinvoltura din film. Comportament tipic actoricesc. Când nu sunt acolo, în mediul și în aerul lor, unde se pot manifesta, sunt oameni tăcuți, care se strecoară discret prin viață și atât.

Regizorul Silviu Tripăduș și Liviu Cheloiu au povestit publicului despre „facerea” acestui film. Cum a pornit de la o poveste publicată într-o carte pentru copii din România anilor 70. Au dezvăluit câteva întâmplări inedite, comice, petrecute pe platou sau în locațiile de filmare. Tripăduș a mai spus că seria dedicată cercetașilor nu de oprește aici, vor mai urma altele.

Distribuția filmului
Liviu Cheloiu: Comisarul Popilian
Emanuel Cercelaru: Grigore
Robert Cercelaru: Aristică
Catalina Romanet: Polina
Daniel Nuță: Fane Nebunu’
Mihai Tuca: Crusher of Transylvania
Radu Botar: Dragoș Stroie
Regia: Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș.

Urmărește programul pentru luna decembrie 2022 la Cinematograful „Independența” din Târgoviște și nu rata filmul „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats