Connect with us

Prahova

Inginer din Ploieşti a dispărut fără urmă în Istanbul!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevarul

O familie din Ploiești trece printr-o situație pe care o întâlnești numai în filme trece. Necazul are ca punct de plecare excursia pe care au efectuat-o în Turcia, la Istanbul. Salvatore Popescu, 51 ani, inginer la o firmă de gaze din Ploiești, a ajuns în metropola turcă de pe Bosfor împreună cu soția, fiica și alte două rude. Voiau să viziteze palatul Topkapi, fosta reședință a sultanilor. Era aglomerație, aşa cum se întâmplă de obicei în fața marilor obiective turistice.

Salvatore Popescu s-ar fi așezat la o coadă imensă pentru a cumpăra bilete de acces. A fost ultimul loc în care a fost văzut de soția sa. Apoi, a dispărut fără urmă. L-au așteptat ore în șir să apară, după care, împreună cu reprezentanți agentiei de turism, l-au căutat în toată zona, pe toate străduțele. Parcă a intrat în pământ. În cele din urmă, au fost anunțate poliția turcă şi consulatul român. Nici urmă de românul din Ploiești.

Nu a putut fi localizat după semnalul GPS, întrucât avea la el un telefon vechi și nici nu avea activată opțiunea de roaming. Soția este disperată și crede că inginerul a fost răpit. Când s-a întors în țară, răvășită de durere, soția a mers la Ministerul de Externe pentru a solicita sprijin în vederea găsirii bărbatului dispărut.

Cazul a intrat și în atenția Inspectoratului Județean de Politie Prahova.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ Prahova vrea să modernizeze mai multe centre de agrement aflate în stare avansată de degradare

Publicat

pe

Sursa foto: Observatorul Prahovean

Consiliul Județean Prahova vrea să preia de la Ministerul Tineretului și Sportului patru centre de agrement aflate într-o avansată stare de degradare, pe care intenționează să le modernizeze în maximum 5 ani și apoi să le pună la dispoziția elevilor pe sistemul taberelor școlare.

Este vorba despre: Vila Draga (Bușteni), Vila Cumpăna și Vila Scărișoara (Cheia) și blocul alimentar și sala de mese de la Centrul de agrement Cheia. Acest proiect de hotărâre (detalii aici) va fi dezbătut în cadrul ședinței CJ Prahova.

Citește în continuare

Prahova

Un copil de 10 ani trăiește datorită acestui om!

Publicat

pe

Plt. maj. Vasile Cuza, paramedic în cadrul ISU Prahova, este cel care a intervenit primul pentru a salva viaţa unui băieţel de 10 ani care a căzut, în seara zilei de 20 iulie 2021, în apele învolburate ale fostului baraj de la Poienarii Burchii.

Tată a doi copii (un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 2 ani și 8 luni), Vasile nu a stat pe gânduri când, ajuns cu echipajul la locul intervenţiei înaintea celorlalţi colegi, şi-a dat seama că cele câteva minute care s-ar fi scurs în plus puteau duce la moartea băiatului.

„Îndată ce am primit nota de anunţare pe tabletă, am plecat spre locul intervenţiei. Pe drum am discutat cu apelantul la 112 şi am aflat locaţia exactă. Când am ajuns acolo l-am văzut pe copil agăţat de o creangă şi disperat cerea ajutorul. M-am dezbrăcat şi am sărit imediat după el. Am încercat de două ori să ajung la el şi apa mă trăgea înapoi. La un moment dat, băiatul nu s-a mai putut ţine de creangă şi a alunecat în aval.

De pe mal, un sătean a sărit şi el în apă şi a reuşit să-l prindă pe copil înainte să se întâmple o nenorocire. Între timp au venit colegii, am ieşit din apă şi am legat două corzi între ele şi de una m-am legat şi eu şi aşa am înotat până la cei doi. Am legat copilul cu coarda rămasă şi colegii ne-au tras pe toţi trei la mal”, a povestit Vasile Cuza.

Plutonierul major le-a spus colegilor că ar repeta oricând gestul, chiar dacă operaţiunea de salvare a fost una dificilă din cauza debitului foarte mare de apă strâns în urma precipitaţiilor abundente.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT