Connect with us

SĂNĂTATE

Unitul dentar, piesa centrală a oricărui cabinet stomatologic. Cum găsești cel mai bun raport calitate-preț?

Publicat

pe

Faptul că medicina dentară a evoluat considerabil în ultimii ani nu mai este o surpriză pentru nimeni, acest lucru putând fi observat cu ușurință în orice cabinet sau clinică stomatologică. Echipamentele folosite de medicii dentiști sunt tot mai performante, soluțiile oferite de aceștia promit avantaje la care până de curând nici nu speram, iar materialele folosite în procedurile stomatologice sunt, de asemenea, mult mai bune decât odinioară.

Așadar, aparatura și instrumentele de care medicii stomatologi se pot bucura, în prezent, vin cu o mulțime de beneficii și pentru pacienți, care pot avea parte de o experiență cât mai plăcută în timpul petrecut pe „scaunul de la dentist”.

Și, apropo de așa-numitul „scaun de la dentist”, unitul stomatologic – așa cum este el denumit în termeni de specialitate – rămâne, fără doar și poate, piesa centrală a oricărui cabinet dentar. Ce-i drept, acest lucru este valabil cel puțin în percepția pacienților, aceștia necunoscând atât de bine toate cele necesare și atât de utile medicului. Pe de altă parte, însă, orice stomatolog trebuie să admită că fără un unit stomatologic de calitate nu și-ar putea desfășura munca de zi cu zi.

Astfel, putem spune că una dintre cele mai importante dotări din cadrul cabinetelor dentare este, cu siguranță, unitul stomatologic. Piața de specialitate, mai ales cea din online, oferă numeroase variante pentru cei care sunt în căutarea unui astfel de echipament. De fapt, ofertele sunt atât de variate încât probabil tocmai multitudinea posibilităților face ca alegerea articolelor să fie una destul de dificilă.

Însă, având în vedere că orice specialist își dorește produse cât mai bune – atât din punct de vedere al prețului, cât și al calității – am întocmit o listă cu principalele aspecte pe care ar trebui să le luăm în considerare atunci când alegem unitul dentar.

Ergonomia unitului stomatologic
Una dintre principalele caracteristici ale viitorului „scaun de dentist” pe care trebuie să îl achiziționezi pentru cabinetul tău se referă la abilitatea acestuia de a se adapta la condițiile de utilizare.

Din punct de vedere tehnic, este indicat să ții cont de faptul că un unit stomatologic ergonom trebuie să permită poziționarea pacientului în clinostatism astfel încât unghiul dintre gambă și coapsă să fie de maxim 15°, iar cel dintre șold și coapsă de aproximativ 135°, în timp ce baza scaunului ar trebui să coboare până la 40-50 cm de sol.

Designul unitului stomatologic
Pentru că, așa cum spuneam mai sus, unitul este piesa centrală a oricărui cabinet stomatologic, pe lângă funcționalitățile pe care acest produs le oferă, este foarte important să mizăm și pe designul lui. În plus, un aspect estetic al unitului stomatologic poate contribui considerabil la confortul psihic al pacientului, ceea ce nu este deloc de neglijat.

Există, pe piața de specialitate, numeroase branduri care oferă unituri stomatologice optimizate astfel încât să ofere atât atribute ale calității, cât și specificațiile tehnice necesare unei funcționări optime.

Dentex, spre exemplu, este unul dintre cele mai mari magazine online care oferă instrumentar stomatologic eficient și echipamente indispensabile oricărui cabinet dentar.
În plus, comandând de pe dentex.ro, ai numeroase beneficii precum livrarea produselor în termen de 24 ore, indiferent dacă este vorba despre produse pentru restaurare, igienă, protetică sau implantologie.

Prețul unitului stomatologic
Nu în ultimul rând, prețul cu siguranță constituie un aspect important, atunci când vine vorba despre achiziții de echipamente necesare unui cabinet dentar. De aceea, este evident că ne raportăm la acest criteriu și în cazul achiziționării unui nou unit stomatologic.

Așadar, este foarte important ca oferta pe care o alegem să corespundă nu doar cerințelor pe care le avem, ci și bugetului de care dispunem.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Lider de sindicat, în greva foamei după adoptarea noii Legi a Pensiilor!

Publicat

pe

Începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, angajații din cadrul serviciilor de ambulanță din România aflați în timpul liber vor protesta, de la ora 10:00 la ora 12:00, în fața unităților din țară, în semn de solidaritate cu cei cinci lideri de sindicat care au intrat în greva foamei, inițial la intrarea în Camera Deputaților, apoi la Guvern. Aceștia cer o întâlnire de urgență cu premierul Marcel Ciolacu și cu ceilalți factori de decizie, pentru a se găsi soluții de rezolvare a problemelor din sistem, inclusiv cele generate de noua Lege a Pensiilor, care nu mai recunoaște condițiile de muncă în care își desfășoară activitatea personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță.

Sunt în greva foamei:
– Chiș Gheorghe, președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa”din România
– Gâdiuță Claudia, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea
– Dragomir Valentin, lider la Sindicatul Ambulanța Brăila
– Comănescu Alexandru, lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea
– Mușa Daniel Constantin, lider la Sindicatul Ambulanța Olt

Blocul Național Sindical a anunțat că sprijină ferm Federația Națională Sindicală Ambulanța și pe liderii care au intrat în grevă foamei.

„BNS înțelege și susține pe deplin eforturile acestora de a atrage atenția asupra problemelor semnalate. BNS solicită Guvernului României și autorităților implicate să ia în considerare cu seriozitate revendicările Federației Naționale Sindicale ,,Ambulanța” și să intre într-un dialog constructiv pentru a identifica soluțiile necesare.

BNS subliniază importanța recunoașterii eforturilor depuse de personalul din Serviciul de ambulanță în asigurarea serviciilor medicale de urgență și consideră că este crucial să se găsească rezolvări rapide și eficiente pentru aceste probleme”.

De asemenea, Federația Sănătatea a transmis, astăzi – 21 noiembrie, un comunicat de presă în care au punctat că salariații din sistemul sanitar sunt „profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor”.

„Amendamentele solicitate de către organizațiile sindicale, chiar dacă au fost temeinic justificate, nu au fost luate în seamă și au fost respinse in corpore la vot în comisii la Camera Deputaților, în calitate de for decizional pentru legea pensiilor, fără o prea mare dezbatere.

Lupta noastră se anunță și în viitor extrem de grea în contextul viitoarei legi a salarizării, care deși a fost negociată sectorial la nivelul de ministerelor de linie, dezbaterea în Parlament a formei noii legi a salarizării, este amânată nejustificat și forma acesteia, chiar și într-o formă de lucru, nu este accesibilă.

Simularea consultării publice a proiectelor de lege, chiar și în cazul unor legi organice cu impact major în viața societății, așa cum este și cazul legii salarizării, nu poate duce la echitate și justețe socială pentru cei afectați de prevederile acestei legi, extrem de importante.

Decidenții politici au arătat că se poate trece prin ambele camere ale Parlamentului României, urgent și fără dezbateri, orice inițiative legislative oricât de importante ar fi ele și cu impact major asupra vieții românilor”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Proiect ACV România pentru dotarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Târgoviște

Publicat

pe

Asociația Cristi Vasiliu (ACV România), entitate recunoscută pentru implicarea sa în inițiative cu impact în terapie intensivă, a lansat un proiect de dotare și modernizare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște în valoare de peste 500.000 de lei, posibil datorită generozității și angajamentului companiilor partenere: Heidelberg Materials România SA, Nimet SRL, Meda SRL și Falkor SRL.

Vor fi achiziționate:
– Un aparat de ventilație neonatal de ultimă generație, esențial pentru susținerea funcției respiratorii a nou-născuților critici.
– Două pompe de muls profesionale și 20 de kituri aferente
– Trei monitoare moderne pentru supravegherea continuă a funcțiilor vitale.
– 10 paturi specializate pentru nou-născuți, pentru un confort și o îngrijire optimă.
– Trei lampi de fototerapie, esențiale în tratamentul icterului neonatal.
– Injectomate
– Pulsoximetre
– Hotă cu flux laminar pentru prepararea sterilă a soluțiilor perfuzabile.

„Proiectul pe care îl lansăm astăzi reprezintă mult mai mult decât simpla achiziție de echipamente medicale; este, în esență, o investiție profundă în viitorul țării noastre, în binele comun și în sănătatea generațiilor viitoare ale României. Fiecare viață de nou-născut salvată nu este doar o victorie individuală, ci o poveste de succes pentru întreaga noastră societate, reprezentând o speranță și o promisiune pentru viitor”, a declarat Delia Vasiliu – președinte ACV România.

Secția de la Spitalul Județean din Târgoviște are 50 de paturi, dintre care 30 în sectorul rooming-in, 10 paturi în sectorul prematuri și 10 paturi în sectorul terapie intensivă nou-născuți. În anul 2022, s-au înregistrat 1.663 de nașteri, din care 156 au fost prematuri și 246 de nou-născuți care au necesitat terapie intensivă. Dintre pacienții de la terapie intensivă, 43 de bebeluși au avut nevoie de ventilare mecanică, iar șase, care aveau malformații cardiace și digestive, au fost transferați către alte secții.

„Micuții grav bolnavi au nevoie de ajutorul nostru imediat, ajutor care implică pregătire profesională, lucru în echipă și dotări de top. De aceea implicarea ACV România este deosebit de importantă. Intervenția medicală la timp, sprijinită de suportul tehnic – echipamentele – fac, la propriu, diferența dintre viață și moarte”, a spus dr. Anca Georgescu – șefa Secției Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă puteți alătura misiunii ACV România de a asigura un viitor copiilor care se luptă pentru viață în secțiile de terapie intensivă. Fiecare gest, fiecare contribuție aduce un val de speranță acolo unde este cel mai mult nevoie. Detalii găsiți pe site-ul Asociației: www.acvromania.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite