Connect with us

SĂNĂTATE

Unitul dentar, piesa centrală a oricărui cabinet stomatologic. Cum găsești cel mai bun raport calitate-preț?

Publicat

pe

Faptul că medicina dentară a evoluat considerabil în ultimii ani nu mai este o surpriză pentru nimeni, acest lucru putând fi observat cu ușurință în orice cabinet sau clinică stomatologică. Echipamentele folosite de medicii dentiști sunt tot mai performante, soluțiile oferite de aceștia promit avantaje la care până de curând nici nu speram, iar materialele folosite în procedurile stomatologice sunt, de asemenea, mult mai bune decât odinioară.

Așadar, aparatura și instrumentele de care medicii stomatologi se pot bucura, în prezent, vin cu o mulțime de beneficii și pentru pacienți, care pot avea parte de o experiență cât mai plăcută în timpul petrecut pe „scaunul de la dentist”.

Și, apropo de așa-numitul „scaun de la dentist”, unitul stomatologic – așa cum este el denumit în termeni de specialitate – rămâne, fără doar și poate, piesa centrală a oricărui cabinet dentar. Ce-i drept, acest lucru este valabil cel puțin în percepția pacienților, aceștia necunoscând atât de bine toate cele necesare și atât de utile medicului. Pe de altă parte, însă, orice stomatolog trebuie să admită că fără un unit stomatologic de calitate nu și-ar putea desfășura munca de zi cu zi.

Astfel, putem spune că una dintre cele mai importante dotări din cadrul cabinetelor dentare este, cu siguranță, unitul stomatologic. Piața de specialitate, mai ales cea din online, oferă numeroase variante pentru cei care sunt în căutarea unui astfel de echipament. De fapt, ofertele sunt atât de variate încât probabil tocmai multitudinea posibilităților face ca alegerea articolelor să fie una destul de dificilă.

Însă, având în vedere că orice specialist își dorește produse cât mai bune – atât din punct de vedere al prețului, cât și al calității – am întocmit o listă cu principalele aspecte pe care ar trebui să le luăm în considerare atunci când alegem unitul dentar.

Ergonomia unitului stomatologic
Una dintre principalele caracteristici ale viitorului „scaun de dentist” pe care trebuie să îl achiziționezi pentru cabinetul tău se referă la abilitatea acestuia de a se adapta la condițiile de utilizare.

Din punct de vedere tehnic, este indicat să ții cont de faptul că un unit stomatologic ergonom trebuie să permită poziționarea pacientului în clinostatism astfel încât unghiul dintre gambă și coapsă să fie de maxim 15°, iar cel dintre șold și coapsă de aproximativ 135°, în timp ce baza scaunului ar trebui să coboare până la 40-50 cm de sol.

Designul unitului stomatologic
Pentru că, așa cum spuneam mai sus, unitul este piesa centrală a oricărui cabinet stomatologic, pe lângă funcționalitățile pe care acest produs le oferă, este foarte important să mizăm și pe designul lui. În plus, un aspect estetic al unitului stomatologic poate contribui considerabil la confortul psihic al pacientului, ceea ce nu este deloc de neglijat.

Există, pe piața de specialitate, numeroase branduri care oferă unituri stomatologice optimizate astfel încât să ofere atât atribute ale calității, cât și specificațiile tehnice necesare unei funcționări optime.

Dentex, spre exemplu, este unul dintre cele mai mari magazine online care oferă instrumentar stomatologic eficient și echipamente indispensabile oricărui cabinet dentar.
În plus, comandând de pe dentex.ro, ai numeroase beneficii precum livrarea produselor în termen de 24 ore, indiferent dacă este vorba despre produse pentru restaurare, igienă, protetică sau implantologie.

Prețul unitului stomatologic
Nu în ultimul rând, prețul cu siguranță constituie un aspect important, atunci când vine vorba despre achiziții de echipamente necesare unui cabinet dentar. De aceea, este evident că ne raportăm la acest criteriu și în cazul achiziționării unui nou unit stomatologic.

Așadar, este foarte important ca oferta pe care o alegem să corespundă nu doar cerințelor pe care le avem, ci și bugetului de care dispunem.

ACTUALITATE

Tehnologie de ultimă generație pentru Laboratorul de Microbiologie al Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Laboratorul de Microbiologie Medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște a fost dotat cu echipamente de ultimă generație, ca urmare a unui proiect al Consiliului Județean, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro.

Tehnologia instalată, spune președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, este una dintre cele mai moderne din România și va contribui la reducerea semnificativă a riscului de infecții nosocomiale. De asemenea, permite realizarea analizelor medicale într-un timp mult mai scurt și cu o precizie sporită, ceea ce reduce timpul de diagnosticare cu până la 24-48 de ore. Prin urmare, pacienții vor beneficia de tratamente mai rapide și mai eficiente.

A mai precizat șeful administrației publice județene că, în perioada următoare, vor fi achiziționate noi echipamente și materiale pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

ACV România a dotat Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Târgoviște cu 54 de echipamente medicale esențiale

Publicat

pe

Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște a fost dotată cu 54 de echipamente medicale esențiale, cu o valoare totală de 100.000 de euro, printr-un proiect implementat de Asociația Cristi Vasiliu – ACV România în cadrul Fondului PULS Intensiv – Heidelberg Materials România SA, alături de Falkor și NIMET.

„Finalizarea primei etape a fost un pas important, dar nevoile rămân mari. În 2025, extindem intervenția și facem un nou apel către companii, donatori individuali și parteneri noi: fiecare gest contează. Împreună, putem continua să aducem schimbări reale și să oferim o șansă în plus la viață celor mai vulnerabili pacienți”, spune Delia Vasiliu – președintele Asociației Cristi Vasiliu/ACV România.

În 2025, ACV România extinde intervenția la Târgoviște cu o nouă etapă, ce presupune dotarea secției cu echipamente vitale și consumabile medicale, în valoare de încă 100.000 EURO.

„Pentru copiii născuți prematur sau cu afecțiuni grave, fiecare echipament nou aduce o șansă în plus la viață. Prin sprijinul Fondului PULS Intensiv, al ACV Romania și al partenerilor săi, reușim să oferim îngrijiri mai bune, să creștem șansele de supraviețuire și să reducem complicațiile pe termen lung. Iar continuarea acestui proiect înseamnă nu doar tehnologie și consumabile medicale vitale, ci și speranță pentru părinți și un sprijin real pentru echipa medicală”, a spus dr. Anca Georgescu, șefa secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Intervenția de la Târgoviște este parte din Fondul PULS Intensiv, un program național dezvoltat de ACV România, care abordează integrat cele mai presante nevoi ale Terapiei Intensive Nou-Născuți: infrastructura medicală, dotarea cu echipamente vitale, rețeaua națională de telemedicină și pregătirea continuă a echipelor medicale.

„Ne bucurăm să contribuim la acest proiect dedicat uneia dintre cele mai importante nevoi ale unei comunități: accesul la servicii medicale de calitate. Această investiție este un pas important într-un demers mai amplu, care urmărește să ofere sprijin vital copiilor născuți prematur sau cu afecțiuni grave”, a declarat Bogdan Arnăutu – ESG and Communications Manager în cadrul Heidelberg Materials România.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite