Connect with us

ACTUALITATE

Salonul Editorial „Ion Heliade Rădulescu”, spiritul cultural al „Zilelor Cetăţii Târgovişte”

Publicat

pe

Startul celor trei zile de sărbătoare la Târgovişte a fost dat prin deschiderea celei de-a XVII-a ediţii a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu”, organizat în scuarul Primăriei, la iniţiativa Bibliotecii Judeţene.

Cele mai importante edituri din România şi-au etalat titlurile din colecţiile de filozofie, istorie, memoralistică, ştiinţă, sociologie, pishologie, literatură română şi universală, literatură motivaţională, critică literară şi altele.

La eveniment au participat senatorul Adrian Ţuţuianu, deputaţii Oana Vlăducă, Carmen Holban, Claudia Gilia şi Corneliu Ştefan. De asemenea, au fost prezenţi Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedinta Luciana Cristea, Cristan Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte şi viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu.

În public, s-au mai aflat numeroşi scriitori locali, iubitori de carte şi membrii Asociaţiei „Cultul Eroilor” – Filiala Dâmboviţa.

CITEŞTE ŞI: Programul Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu”, Târgovişte 2018

Părintele Marian Puiescu a transmis celor prezenţi mesajul IPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, cu ocazia deschiderii salonului de carte.

Adrian Ţuţuianu a insistat, în discursul său, pe nevoia de a ne întoarce la carte, în sălile de lectură din biblioteci. Suntem într-adevăr constrânşi de tehnică, de tumultul informaţiei care ne asaltează, dar cultura adevărată, spiritualitatea se află şi rămâne în carte.

Senatorul a vorbit şi despre titlurile prezentate la salonul de carte, în care este invocat Centenarul, istoria Marii Uniri înfăptuite în decembrie 1918.

„Fără cultură nu poţi să ai un popor educat şi fără un popor educat nu poţi construi o societate mai bună”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, s-a bucurat că oamenii tineri şi-au lăsat mobilele deoparte pentru a sărbători aşa cum se cuvine cartea. Comănescu i-a felicitat pe Agnes Erich – directoarea Bibliotecii Judeţene şi pe Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, pentru implicare în acţiunile culturale care se desfăşoară în Târgovişte.

Edilul Cristian Daniel Stan a fost de acord cu faptul că deschiderea „Zilelor Târgoviştei” cu Salonul Editorial „Ion Heliade Rădulescu” este cea mai potrivită modalitate de a declanşa cavalcada sărbătorii. Este o dovadă că, la Târgovişte, cartea beneficiază de un total respect.

„Spun acest lucru pentru că Târgoviştea este o cetate a culturii. La Târgovişte a fost tipărită prima carte din Ţara Românească. Municipiul nostru are o moştenire culturală deosebită”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Marșul luminilor, sâmbătă – 25 martie 2023, în orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu organizează, sâmbătă – 25 martie 2023, de la ora 20:00, evenimentul “Dăruiește Pământului din ENERGIA TA!”. Manifestarea cuprinde un „Marș al luminilor”, cu plecare la ora 20:30, din fața Hotelului Modern către Parcul Orășenesc, unde va fi format un ceas uman. În timpul acestei acțiuni, iluminatul public va fi stins.

PARTENERI:
Biblioteca Orășenească
Casa de Cultură
Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg
Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

20.000 de puieți forestieri vor fi plantați la Moreni, în zona Sângeriș-Cazemată

Publicat

pe

La inițiativa primarului municipiului Moreni – Constantin Dinu, Asociația EcoAssist, în parteneriat cu municipalitatea, va desfășura duminică, 26 martie 2023, începând de la ora 09:30, în zona Sângeriș – Cazemată, o acțiune de plantare a 20.000 de puieți forestieri.

Cei care vor să participe la această activitate civică se pot înscrie și pot solicita detalii, accesâd link-ul: https://forms.gle/VtpFrvNYgRLUi8v28

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats