Connect with us

ACTUALITATE

Salonul Editorial „Ion Heliade Rădulescu”, spiritul cultural al „Zilelor Cetăţii Târgovişte”

Publicat

pe

Startul celor trei zile de sărbătoare la Târgovişte a fost dat prin deschiderea celei de-a XVII-a ediţii a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu”, organizat în scuarul Primăriei, la iniţiativa Bibliotecii Judeţene.

Cele mai importante edituri din România şi-au etalat titlurile din colecţiile de filozofie, istorie, memoralistică, ştiinţă, sociologie, pishologie, literatură română şi universală, literatură motivaţională, critică literară şi altele.

La eveniment au participat senatorul Adrian Ţuţuianu, deputaţii Oana Vlăducă, Carmen Holban, Claudia Gilia şi Corneliu Ştefan. De asemenea, au fost prezenţi Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedinta Luciana Cristea, Cristan Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte şi viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu.

În public, s-au mai aflat numeroşi scriitori locali, iubitori de carte şi membrii Asociaţiei „Cultul Eroilor” – Filiala Dâmboviţa.

CITEŞTE ŞI: Programul Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu”, Târgovişte 2018

Părintele Marian Puiescu a transmis celor prezenţi mesajul IPS Nifon, arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei, cu ocazia deschiderii salonului de carte.

Adrian Ţuţuianu a insistat, în discursul său, pe nevoia de a ne întoarce la carte, în sălile de lectură din biblioteci. Suntem într-adevăr constrânşi de tehnică, de tumultul informaţiei care ne asaltează, dar cultura adevărată, spiritualitatea se află şi rămâne în carte.

Senatorul a vorbit şi despre titlurile prezentate la salonul de carte, în care este invocat Centenarul, istoria Marii Uniri înfăptuite în decembrie 1918.

„Fără cultură nu poţi să ai un popor educat şi fără un popor educat nu poţi construi o societate mai bună”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, s-a bucurat că oamenii tineri şi-au lăsat mobilele deoparte pentru a sărbători aşa cum se cuvine cartea. Comănescu i-a felicitat pe Agnes Erich – directoarea Bibliotecii Judeţene şi pe Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, pentru implicare în acţiunile culturale care se desfăşoară în Târgovişte.

Edilul Cristian Daniel Stan a fost de acord cu faptul că deschiderea „Zilelor Târgoviştei” cu Salonul Editorial „Ion Heliade Rădulescu” este cea mai potrivită modalitate de a declanşa cavalcada sărbătorii. Este o dovadă că, la Târgovişte, cartea beneficiază de un total respect.

„Spun acest lucru pentru că Târgoviştea este o cetate a culturii. La Târgovişte a fost tipărită prima carte din Ţara Românească. Municipiul nostru are o moştenire culturală deosebită”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

APIA a început plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a inceput de astăzi, 16 mai 2022, autorizarea la plata pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal.

În județul Dâmbovița, au solicitat sprijin cuplat în sectorul vegetal 282 de fermieri, împărțiți pe următoarele culturi: cartof– 12 fermieri / 174,27 ha, fructe – 22 fermieri / 191,45 ha, leguminoase – 4 fermieri / 99,26 ha, legume în sere și solarii – 112 fermieri / 39,97 ha, tomate – 1 fermier / 1 ha, lucernă – 129 fermieri / 883,61 ha și soia – 2 fermieri / 13,63 ha.

Cuantumul pentru fiecare măsura a fost stabilit de APIA prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2021, după cum urmează:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița angajează cititor – încasator

Publicat

pe

de

Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A. organizeaza in data de 23.05.2022, ora 09:30, la sediul sau din Targoviste, Bld. I.C.Bratianu, nr. 50, concurs pentru ocuparea postului vacant de INCASATOR SI CITITOR CONTOARE APA (pe durata modificarii temporare a locului de munca a titularului de post) in cadrul SERVICIULUI GESTIUNE PERSOANE FIZICE- DEPARTAMENT COMERCIAL – 1 post

1. Criterii generale:
– cetatenie romana sau cetatenia altor state membre UE si domiciliul in Romania
– cunoaste limba romana, scris si vorbit
– are varsta minima reglementata de prevederile legale, Codul Muncii

2. Criterii specifice:
– Studii liceale /scoala profesionala
– Sa fie apt/a din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei (aceasta conditie se dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii

3. Descrierea postului:
– Citirea contoarelor de apa pentru persoanele fizice si agenti economici si distribuire facturi, in zona repartizata.
– Verificarea in teren a bransamentelor/racordurilor cat si a altor date contractuale privind serviciile facturate.
– Verificarea in teren a bransamentelor, contorizate sau necontorizate si a racordurilor de canalizare sau surse proprii
– Identificarea pierderilor din caminele de apometre si transmiterea acestora pentru rezolvare.
– Transmiterea notificarilor si debransarea/rebransarea clientilor rau platnici in zona repartizata.

4. In vederea inscrierii la concurs, candidatii vor depune la Biroul Resurse Umane al Companiei de Apa Targoviste-Dambovita S.A., Bld. I.C. Bratianu nr.50, telefon 0245614403, in perioada 17.05.2022-19.05.2022, interval orar 08.00-16.00, un dosar de inscriere cuprinzand urmatoarele documente:
– Dosar cu sina;
– Cerere de inscriere la concurs – se completeaza la depunerea dosarului;
– Declaratie privind acceptul protectiei datelor cu caracter personal-se completeaza la depunerea dosarului;
– Curriculum vitae;
– Copia actului de identitate;
– Copii diplome de studii/adeverinte privind nivelul studiilor finalizate
– Adeverinta care sa ateste starea de sanatate corespunzatoare, eliberata de medicul de familie al candidatului cu cel mult 6 luni anterior datei desfasurarii concursului.

Copiile de pe actele prevazute se prezinta insotite de documentele originale, pentru a se certifica pentru conformitatea cu originalul de catre secretarul comisiei de concurs din cadrul Biroului Resurse Umane sau in copii legalizate.

Vor fi declarati admisi si vor participa la concurs numai candidatii ale caror dosare indeplinesc conditiile de mai sus si depun un dosar de inscriere care sa cuprinda documentele solicitate.
5. Proba scrisa de specialitate – 23.05.2022, ora 09:30.
– Pentru promovarea probei scrise, candidatul trebuie sa intruneasca minim 50 puncte, maxim 100 puncte
– Bibliografia pentru concurs este cea prezentata anexat.

6. Proba practica –23.05.2022, incepand cu ora 11:00.

Vor fi selectati pentru a participa la proba practica numai candidatii care vor obtine minim 50 de puncte la testul grila.Pentru promovarea probei practice, candidatul trebuie sa intruneasca minim 50 puncte, maxim 100 puncte pentru a fi declarat admis,

Relatii suplimentare pot fi obtinute luni-vineri intre orele 800 1600 la Biroul Resurse Umane al Companiei de Apa Targoviste Dambovita SA.

B I B L I O G R A F I E
concurs pentru ocuparea postului vacant de de INCASATOR SI CITITOR CONTOARE APA (pe durata modificarii temporare a locului de munca a titularului de post) in cadrul SERVICIULUI GESTIUNE PERSOANE FIZICE- DEPARTAMENT COMERCIAL – 1 post

1. Legea nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, republicata, actualizata;

2. Ordinul nr.90 din 20 martie 2007 pentru aprobarea contractului cadru de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare

3. Ordinul nr.29/N din 23 decembrie 1993 pentru aprobarea Normativului cadru privind contorizarea apei la populatie, institutii publice si agenti economici

4. Ordin nr.88 din 20 martie 2007 pentru aprobarea Regulamentului cadru al seviciului de alimentare cu apa si de canalizare

5. Legea nr.319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, cu modificarile si completarile ulterioare
– Capitolul II – Domeniu de aplicare
– Capitolul IV – Obligatiile lucratorilor

6. Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor,
Cap. II: Obligatii privind apararea impotriva incendiilor
SECTIUNEA 6: Obligatiile administratorului, conducatorului institutiei, utilizatorului si salariatului;

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT