Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Voluntarii Europe Direct Târgovişte pleacă într-un schimb de experienţă în Grecia

Publicat

pe

Vlăduţ Andreescu - manager Europe Direct Târgovişte (Foto: www.futurelibrary.gr)

În perioada 19-23 septembrie 2018, Centrul Europe Direct organizează, în parteneriat cu colegii din Bucureşti şi Vâlcea, o vizită de lucru în Grecia, cu scopul de a le oferi voluntarilor schimbul de experienţă care să le sporească motivaţia de a se implica şi mai mult în activităţile dezvoltate de centrele Europe Direct. Totodată, tinerii vor dobândi noi abilităţi şi competenţe de lucru în echipă şi de comunicare – precizează Vlăduţ Andreescu, manager Europe Direct Târgovişte.

Programul vizitei:
Marți 18 septembrie:
– ora 18,30 – Plecare din Târgovişte (sediul ED Târgoviște), România spre București (unde se formează autocarul cu voluntari/membrii echipei din București, Târgoviște și Vâlcea). Înregistrarea participanților;
– ora 20,30 – 08,00 – Deplasare România – Grecia – Xanthi;

Miercuri 19 septembrie:
– ora 08,30 – 09,30 – Mic dejun în Xanthi.
– ora 09,30 – 11,30 – vizită la sediul Centrului EUROPE DIRECT Xanthi. Înregistrarea participanților. Schimb de experiență cu voluntari din cadrul centrului vizitat (1).
– ora 11,30 – 13,30 – Deplasare Xanthi – Asprovalta.
– ora 13,30 – 15,00 – Sosire & Cazare la Hotel Saint George, Asprovalta & Prânz;
– ora 15,00 – 19,00 – Program liber.
– ora 19,00 – 21,00 – Ice breaking şi cina.

Joi 20 septembrie:
– ora 08,00 – 09,00 – Mic dejun;
– ora 09,00 – 11,00 – Cetăţenii europeni îşi aleg reprezentanţii în 2019 în mod responsabil!– reprezentații de teatru forum realizate de echipele de actori amatori ale centrelor EUROPE DIRECT din România care promovează alegerile europarlamentare din 2019 în cadrul campaniei Stă în puterea ta să schimbi ceva!
– ora 11,00 – 11,30 – Pauză;
– ora 11,30 – 13,00 – Cetăţenii europeni îşi aleg reprezentanţii în 2019 în mod responsabil!– reprezentații de teatru forum realizate de echipele de actori amatori ale centrelor EUROPE DIRECT din România care promovează alegerile europarlamentare din 2019 în cadrul campaniei Stă în puterea ta să schimbi ceva!
– ora 13,00 – 15,00 – Prânz;
– ora 15,00 – 19,00 – Program liber. Vizitarea unor obiective culturale, istorice și turistice de pe raza orașului Asprovalta (Biserica Saint Georgios, care găzduiește 19 relicve sfinte și icoana Sfântului Georgios, adusă aici de refugiații din Renkioi și Golful Strymonikos);
– ora 19,00 – 21,00 – Cina.

Vineri 21 septembrie:
– ora 08,00 – 09,00 – Mic dejun;
– ora 09,00 – 10,00 – Deplasare Asprovalta – Thessaloniki – Centrul EUROPE DIRECT. Înregistrarea participanților;
– ora 10,00 – 12,00 – Schimb de experienţă (2). Prezentare evenimente 2018 ED România – Stă în puterea ta să schimbi ceva! la Centrul EUROPE DIRECT Thessaloniki. Prezentare produse şi materiale informative ED – munca cu voluntari;
– ora 12,00 – 13,30 – Prânz în orașul Thessaloniki;
– ora 13,30 – 19,00 – Incursiune în cultura grecească. Vizitarea unor obiective turistice. Culegerea de informații despre istoria locului, mâncăruri tradiționale și obiceiuri în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural. Realizarea unor fotografii care vor fi transmise centrelor EUROPE DIRECT implicate în eveniment pentru postare pe facebook și facilitarea schimbului intercultural;
– ora 19,00 – 20,00 – Deplasare Thessaloniki – Asprovalta, Hotel Saint George;
– ora 20,00 – 21,00 – Cina. Program liber.

Sâmbătă 22 septembrie:
– ora 08,00 – 09,00 – Mic dejun;
– ora 09,00 – 11,00 – Cetăţenii europeni îşi aleg reprezentanţii în 2019 în mod responsabil!– reprezentații de teatru forum realizate de echipele de actori amatori ale centrelor EUROPE DIRECT din România care promovează alegerile europarlamentare din 2019 în cadrul campaniei Stă în puterea ta să schimbi ceva!
– ora 11,00 – 13,00 – Zi de lucru centre EUROPE DIRECT România în Grecia -participare la evenimente derulate în Asprovalta. Prezentarea Corpului European de Solidaritate și beneficiile participării tinerilor în cadrul acestui program. Susțin membrii echipelor EUROPE DIRECT România;
– ora 13,00 – 14,00 – Prânz;
– ora 14,00 – 20,00 – Incursiune în cultura grecească. Vizitarea unor obiective turistice. Culegerea de informații despre istoria locului, mâncăruri tradiționale și obiceiuri în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural. Realizarea unor fotografii care vor fi transmise centrelor EUROPE DIRECT implicate în eveniment pentru postare pe facebook și facilitarea schimbului intercultural. Vizitarea Parcului Natural, aflat în zona de coastă a Golfului Strimonikos și a Golfului Ierissos;
– ora 20,30 – Cina. Program liber.

Duminică 23 septembrie:
– ora 08,00 – 09,00 – Mic dejun;
– ora 09,00 – 11,30 – Perspective pentru cetăţenii europeni care îşi aleg reprezentanţii în Parlamentul European în perioada 23-26 mai 2019 – târgul de idei și planuri pentru perioada următoare în cadrul campaniei Stă în puterea ta să schimbi ceva! Susțin echipele de actori amatori ale centrelor ED România.
– ora 11,30 – 13,00 – Echipe şi voluntari EUROPE DIRECT România în vizită la alte centre ED din Uniunea Europeană – FEEDBACK din partea participanților cu privire la schimbul de experiență realizat;
– ora 13,00 – 14,00 – Prânz;
– ora 14,00 – 18,00 – Check-out. Timp liber.
– ora 18,30 – 06,00 – Deplasare Grecia – România – București.

Luni 24 septembrie:
– ora 06,30 – 09,00 – Deplasare București – Târgoviște;
– ora 09,30 – Sosire la sediul EUROPE DIRECT Târgovişte, România.

ACTUALITATE

Topul firmelor din Dâmboviţa, ediţia 2019, s-a consumat fără niciun element de noutate

Publicat

pe

Camera de Industrie şi Comerţ Dâmboviţa, condusă de acelaşi Gelu Rusescu, a organizat, joi – 14 noiembrie 2019, la Nova Balroom Târgovişte, cea de-a 26 ediţie „Topul firmelor”. Evenimentul a fost unul echilibrat, sterotip, chiar linear, fără nimic spectaculos, fără niciun element de noutate.

Au fost premiate societăţile comerciale din judeţ. Cam aceleaşi de foarte mult timp şi suntem convinşi că pe fruntaşe, în următorii 10 ani, nu prea are cine să le detroneze. Şi sunt unii care nici nu doresc să-i scoată din clasament. Sunt cotizanţi tari la Camera de Comerţ! Tocmai de aceea, poate s-ar impune luarea în calculul topului şi a altor caracteristici. Nimic de promovarea firmelor mai micuţe, a celor care abia acum scot capul şi încercă să se lanseze în vreun domeniu. Camera de Comerţ Dâmboviţa nu am auzit că ar face ceva să-i încurajeze.

Ineditul manifestării l-a constituit faptul că politicienii, prezenţi în număr relativ mare, dar împărţiţi care încotro, fiindcă nu puteau fi puşi la aceeaşi masă, spre exemplu, Rovana Plumb cu Adrian Ţuţuianu, nu au mai ţinut alocuţiuni. Nici măcar preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea nu a rostit vreun cuvânt de felicitare. De fapt, se auzise prin sală că boicotul ar fi pornit de la oamenii de afaceri, care nu au mai vrut să amestece lucrurile, cum s-a tot întâmplat în anii trecuţi. Singurul om politic care a fentat un pic strategia şi a luat cuvântul având un discurs combativ, bun şi pe alocuri critic la adresa clasei politice, despre care a spus că nu a susţinut îndeajuns mediul de afaceri, a fost Marius Caraveţeanu – primarul oraşului Răcari, dar care a fost invitat la cuvânt în calitate de fermier de succes, premiat la „Topul firmelor”.

Acordarea diplomelor şi trofeelor nu a ieşit din tipare. Câştigătorii au făcut poze, unii – destul de puţini au mai şi dansat fiindcă de la Top nu a lipsit muzica.

Nu am priceput de ce printre premianţi s-au numărat şi societăţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Pare discriminatoriu pentru firmele mici, neajutate de nimeni şi care abia reuşesc să supravieţuiască. Este cumva şi revoltător ca unităţi economice cărora Consiliul Judeţean le-a mărit capitalul social sau le-a alocat fonduri fiindcă erau în pom să fie acum premiate de Camera de Comerţ şi Industrie!

Topul de excelenţă 2019:
– Jalutex SRL, de 26 de ani pe podium
– Swarco Vicas SA, de 26 de ani pe podium
– Monte Bianco SA, de 20 de ani pe podium
– Virix Prod SRL, de 20 de ani pe podium
– Vascony Prod SRL, de 18 ani pe podium
– Regata SRL, de 18 ani pe podium
– Arctic SA, de 18 ani pe podium
– Beda Impex SRL, de 17 ani pe podium
– ASO Cromsteel SA, de 15 ani pe podium
– Erdemir România SRL, de 13 ani pe podium
– Nimet SRL, de 13 ani pe podium
– Marahami Prod, de 12 ani pe podium.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Decathlon România a deschis magazin la Târgovişte. 5.000 de produse pentru 50 de sporturi!

Publicat

pe

Decathlon, un brand cunoscut care comercializează echipamente, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, diferite obiecte folosite în mai toate disciplinele sportive, a inaugurat primul său magazin din municipiul Târgovişte (Cub Center – strada Lt. Stancu Ion, nr. 2E – zona Pieţei 1 Mai).

La eveniment, alături de Jean Francois Mace – preşedinte Decathlon România, Gwenn Hervio – manager expansiune şi Mihai Florea – directorul magazinului, s-au aflat Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi city managerul Gabriel Boriga, reprezentanţi din administraţie, oameni de afaceri din Târgovişte şi echipa de fotbal de la Chindia, împreună cu antrenorul Viorel Moldovan. Special pentru această deschidere, a venit Excelenţa Sa Gabriel Atanasov – ambasadorul Macedoniei de Nord la Bucureşti.

În magazinul din Târgovişte, desfăşurat pe o suprafaţă de 803 mp, sunt etalate peste 5.000 de articole şi echipamente destinate practicării a 50 de sporturi. De la fotbal la înot şi arte marţiale, bodybuilding, cardio şi, evident, pentru sporturile de iarnă.

„Magazinul Decathlon Târgovişte se bucură de o prezentare completă a produselor din gamele esenţiale şi de o disponibilitate ridicată a stocurilor, pentru ca un număr cât mai mare de târgovişteni să beneficieze de produsele noastre. Cu ajutorul unei echipe de 14 angajaţi, pasionaţi ai sportului şi gata să le ofere clienţilor suportul necesar pentru ca decizia de achiziţie să fie una cât mai bine informată, le asigurăm clienţilor noştri o experienţă plăcută la cumpărare”, a declarat Mihai Florea – directorul magazinului Decathlon Târgovişte.


Primarul Cristian Daniel Stan a mulţumit investitorilor pentru deschiderea acestui prim magazin Decathlon în municipiul Târgovişte. A spus edilul că, în curând, se va dovedi că acesta este mic pentru oraşul nostru şi că vor mai trebui construite altele. Târgoviştenii iubesc sportul. Edilul a mulţumit şi afaceriştilor locali care au dezvoltat complexul de clădiri care adăpostesc magazinele de faimă europeană şi care aduc plus valoare în viaţa socială şi economică a municipiului. Şi, nu în ultimul rând, a mai precizat primarul Daniel Cristian Stan, cetăţenii din Dâmboviţa, din Târgovişte, nu vor mai fi nevoiţi să plece la Bucureşti, Ploieşti sau Piteşti pentru a-şi achiziţiona echipamente şi articole sportive!

Decathlon România are în ţara noastră o reţea de 27 de magazine, 1.200 de colaboratori, la care se adaugă şi platforma de cumpărături online. La Decathlon sunt promovate şi comercializate şi articole fabricate în România. Unităţile de producţie se află la Bucureşti, Timişoara şi Reşiţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web