Connect with us

Prahova

Mamă disperată, copil dus pe braţe la liceu, autorităţi nepăsătoare!

Publicat

pe

Foto: observatorulph.ro

O mamă din din satul Popeşti, judeţul Prahova, a dat în judecată firma de transport călători DST, Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Brazi, pentru faptul că nu s-au preocupat, aşa cum spune legea, ca mijloacele de transport în comun să fie prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Biata femeie a ajuns la această soluţie din cauza suferinţei prin care trece zi de zi.

Florina Dumitru se trezeşte zilnic, dis-de-dimineaţă, şi pleacă cu fiul ei, de 17 ani, la şcoală. Băiatul, din cauza unei maladii grave la picioare, nu se poate deplasa, fiind imobilizat într-un scaun cu rotile.

Adolescentul, care este elev în clasa a X-a la Colegiul Spiru Haret din Ploieşti, este urcat şi coborât din autobuz în braţe de către mama sa. Când ajunge la destinaţie, femeia îl pune în căruţ şi îl duce până la colegiu. Apoi, biata mamă, scrie observatorulph.ro, îl aşteaptă pe băiat în curtea şcolii până când termină cursurile. Un ritual al durerii care se consumă zi de zi, indiferent că plouă, ninge sau este arşiţă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ Prahova vrea să modernizeze mai multe centre de agrement aflate în stare avansată de degradare

Publicat

pe

Sursa foto: Observatorul Prahovean

Consiliul Județean Prahova vrea să preia de la Ministerul Tineretului și Sportului patru centre de agrement aflate într-o avansată stare de degradare, pe care intenționează să le modernizeze în maximum 5 ani și apoi să le pună la dispoziția elevilor pe sistemul taberelor școlare.

Este vorba despre: Vila Draga (Bușteni), Vila Cumpăna și Vila Scărișoara (Cheia) și blocul alimentar și sala de mese de la Centrul de agrement Cheia. Acest proiect de hotărâre (detalii aici) va fi dezbătut în cadrul ședinței CJ Prahova.

Citește în continuare

Prahova

Un copil de 10 ani trăiește datorită acestui om!

Publicat

pe

Plt. maj. Vasile Cuza, paramedic în cadrul ISU Prahova, este cel care a intervenit primul pentru a salva viaţa unui băieţel de 10 ani care a căzut, în seara zilei de 20 iulie 2021, în apele învolburate ale fostului baraj de la Poienarii Burchii.

Tată a doi copii (un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 2 ani și 8 luni), Vasile nu a stat pe gânduri când, ajuns cu echipajul la locul intervenţiei înaintea celorlalţi colegi, şi-a dat seama că cele câteva minute care s-ar fi scurs în plus puteau duce la moartea băiatului.

„Îndată ce am primit nota de anunţare pe tabletă, am plecat spre locul intervenţiei. Pe drum am discutat cu apelantul la 112 şi am aflat locaţia exactă. Când am ajuns acolo l-am văzut pe copil agăţat de o creangă şi disperat cerea ajutorul. M-am dezbrăcat şi am sărit imediat după el. Am încercat de două ori să ajung la el şi apa mă trăgea înapoi. La un moment dat, băiatul nu s-a mai putut ţine de creangă şi a alunecat în aval.

De pe mal, un sătean a sărit şi el în apă şi a reuşit să-l prindă pe copil înainte să se întâmple o nenorocire. Între timp au venit colegii, am ieşit din apă şi am legat două corzi între ele şi de una m-am legat şi eu şi aşa am înotat până la cei doi. Am legat copilul cu coarda rămasă şi colegii ne-au tras pe toţi trei la mal”, a povestit Vasile Cuza.

Plutonierul major le-a spus colegilor că ar repeta oricând gestul, chiar dacă operaţiunea de salvare a fost una dificilă din cauza debitului foarte mare de apă strâns în urma precipitaţiilor abundente.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT