Conectați-vă cu noi

OPINII

Politica înseamnă curaj şi responsabilitate!

Publicat

pe

A avea conduită, principii, forţă şi curaj este esenţial în politică. Nu poţi răzbate într-o astfel de profesiune de credinţă faţă de ţară, faţă de valorile democraţiei, nu poţi căpăta vizibilitate fără astfel de argumente. În lipsa lor eşti doar o proptea, o simplă maşină de vot, o unealtă, un ins şters, un carierist care nu poate capta atenţia nimănui.

Politicianul adevărat iese în faţă, luptă, demască nedreptatea, o înfierează, caută soluţii de redresare, propune, arată cetăţeanului, alegătorului, poporului, lucrurile bune şi pe cele rele. Vibrează în interiorul său spiritul de sacrificiu. Politicianul ar trebui să fie un indicator al democraţiei, un radar care sesizează imediat derapajele unor instituţii, ale unor structuri de forţă.

În ultima perioadă, unul dintre cei care dovedeşte că este dârz, pe poziţie şi nu se dă înapoi, luptă cu statul paralel şi cu sistemul ocult este Călin Popescu Tăriceanu – preşedintele Senatului României. În rest, miorlăituri, fâsuri, declaraţii refulate şi inutile. Timp pierdut la televizor.

Doar la Tăriceanu se simte înverşunarea, dorinţa de a se intra în normalitate, în albia democraţiei adevărate. Nici măcar Liviu Dragnea nu are un discurs ferm, concis, cu temă clară şi soluţii imediate. Se simte în vocea sa o uşoară temere, un tremur, comportamentul racului, un pas înainte şi doi înapoi. Parcă vrea doar să atragă atenţia cuiva, să creeze un vânticel şi atât. Pare preocupat mai mult de propria poziţie în partid şi în structurile puterii.

Călin Popescu Tăriceanu a avut curajul să-l înfrunte deschis, fără teamă, fără menajamente, în faţa Comisiei de politică externă din cadrul Senatului, pe tătucul protocoalelor terorii, pe însuşi George Maior, intangibilul, omul pe care, până acum, nici un politician nu l-a înfruntat privindu-l în ochi. Este mare lucru pentru o ţărişoară mică, precum România, unde laşitatea încă fierbe în butii, să îl înfrunţi pe fostul şef al SRI, pe ambasadorul României în Statele Unite. Să îi spui în public că nu are ce căuta în acea funcţie, că nu şi-a îndeplinit misiunea, că a sărit calul cu declaraţiile sale etc.

Mimica lui Maior trădează un om care, sub masca jovialităţii, a politeţii, a corectitudinii, ascunde o fire răzbunătoare, un om care, de obicei, vrea să supună, să cenzureze, să ordone. Nu ar fi de mirare ca, după atacul dur la adresa sa, marca Tăriceanu, să vedem că apar semnele represaliilor, uşor-uşor, canalizate în tiruri mediatice şi apoi cine ştie…

Modelul de politician de tipul Călin Popescu Tăriceanu trebuie cultivat şi promovat. Reprezintă măcar o speranţă de mai bine. O siguranţă că există cineva care nu tace când nedreptatea ne copleşeşte.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    septembrie 13, 2018 at 5:22 pm

    dar nu uita cînd îl cultivi și promovezi de piatra de moară de la gîtul lui, patrimoniul Fundației Gojdu de pe teritoriul Ungariei, ca să mă rezum la atît 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Voiculescu, doar vârful aisbergului!

Publicat

pe

Voiculescu a fost demis. Și ce dacă? Nu a devenit istorie pentru că, scanându-i caracterul, personalitatea, nu se va lăsa cu una cu două scos din prim-planul politicii. Va mai vomita câte ceva cu cârlig la presă, replici modelatoare de titluri de senzație.

A avut curaj Cîțu. Dar nu prea mult. Inițiativa de demitere a primit ok de la impegatul de mișcare al PNL și, de ce nu, al Guvernării, aflat la Cotroceni. Să știți, Voiculescu nu este singurul de teapa sa, mai sunt vreo doi miniștri, cel puțin, de acest tip, la Economie și Transporturi. Urmăriți-i atent! Au același stil de abordare, de lucru. Strică ceea ce este construit și aproape definitivat, invocând procesul de reînnoire. Adică, vor să bage bani în ceva ce nu știm dacă se va materializa vreodată. E vremea lor! Vezi cazul DN 71, Bâldana-Târgoviste-Sinaia, proiect realizat, frământat și sprijinit cam de toate națiile de politicieni, în special de cei de la PSD, dar chiar și liberalii în campania electorală au folosit DN 71 în bătălia pentru adunat voturi. Spuneau Orban și Guran că îl vor face ei. De unde! A căzut. Le-a luat maul Drulă de la USR PLUS, care a înmormântat proiectul, ba i-a făcut și pomană. Din cauza asta, nici Virgil Guran nu mai înghite așa ușor USR PLUS. Nu că i-ar fi simpatizat vreodată…

La Economie, Claudiu Năsui, în același ritm marca Voiculescu, le-a dat cu flit liberalilor, boicotând reanimarea Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște. Și despre preluarea de către stat a acestei unități economice recitau liberalii ode în campania electorală. I -a pus jos Năsui. Nu au mai ieșit săracii PNL-iști din Dâmbovița de luni de zile într-o conferință de presă. Ce să spună, că i-a sabotat USR PLUS?

În concluzie, Guvernul este plin de tipi rău intenționați care dărâmă ce a construit PSD cu ani în urmă și trec cu tancul peste ceea ce vor să facă liberalii. Ați văzut, Drulă, l-a jignit impardonabil pe premierul Cîțu. O fi cum o fi el, săracul, dar nu îl faci zombi! Până la urmă, ești membru al Cabinetului său. Așa că demiterea lui Voiculescu nu rezolvă problema. Este nevoie ca tot acest Guvern liberalo- neomarxist să plece!

Citește în continuare

OPINII

Se dărâmă șandramaua

Publicat

pe

Am spus, cu câteva luni în urmă, că această coaliție de tip „anus contra naturii” nu va rezista până în toamnă. Semnele deschiolării acestei alianțe dintre PNL, USR PLUS și UDMR au început să apară. Faptul că încercă să mai reziste la putere, deși în casa lor este mereu tărăboi, nu le face deloc bine la imagine. I-a spart. Nu mai crede nici ăla, Spătaru, în ei.

În primul rând, liberalii au ajuns precum bărbatul căruia i s-a urcat în cap nevasta USR și soacra PLUS. Nașul, Klaus Iohannis, care a avut ambiția de a aduce această familie nefastă la putere dintr-un moft, din cauza urii pe care o manifestă față de PSD, tace. Ce să zică? Așteaptă să-i curgă mandatul! Oricum, a făcut-o lată cu astfel de fini care nu sunt în stare să conducă o comună, darămite o țară.

Gafele se țin lanț. Pandemia asta îi ajută din plin să-și etaleze mediocritatea, nivelul de pregătire și forța de reacție în situații speciale. Sunt mai preocupați actualii conducători de împărțit funcții, caută tot ce se mai poate hali prin instituții. Știți care este necazul lor cel mare? Nu prea au oameni! Așa de umplutură sunt o grămadă. Din ăștia au trimis și în Parlament și în Guvern. Și, după cum s-a văzut, au blocat proiecte, au anihilat programe, au făcut bugetul harcea-parcea. Acum, nu știu cum o să o scoată la capăt. Virusul nepriceperii i-a pălit rău. Și, serios, nici nu s-a inventat vaccin pentru incompetență.

Așa că, după cum stau lucrurile, nu este exclus ca PSD să fie obligat să preia cârma corăbiei aflate în derivă. Poate că ei nu vor, au alte calcule, dar o impune situația. O să le ceară țara acest lucru. Nu se mai poate guverna la cacialma! Până la urmă, social-democrații au câștigat alegerile. Ce a fost după… Un ghiveci politic pregătit de Iohannis care, acum, s-a acrit. Liberalii și reziștii de la USR PLUS nu pot fi pe aceeași unda. Încearcă ei, dar nu se poate. Și ce vină avem noi să îi suportăm?

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT