Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Înşelăciunile, pe înţelesul tuturor. Fiţi vigilenţi!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: radioconstanta.ro)

Înşelăciunile reprezintă pentru infractori modalităţi „la îndemână” şi foarte ingenioase de a obţine câştiguri serioase, profitând de buna credinţă a oamenilor, în timp ce pentru victime înseamnă prejudicii consistente – atrage atenţia IPJ Teleorman.

Cât priveşte metodele folosite, acestea sunt dintre cele mai diverse, de la „premii”, „accidente”, „modeling” şi „maşini de cusut” la „deratizare”, „dezinsecţie” , „de la gaze”, „de la lumină” sau „citim contoare”, iar persoanele vârstnice sunt preferate ca victime.

Cum acţionează infractorii?
Persoana (sau persoanele) se prezintă la uşă şi spune că este un angajat „de la gaze”, „de la lumină” sau vine cu „deratizarea”. El poate avea ecuson şi legitimaţie falsă sau chiar unelte la el. După ce intră în casă, se preface că lucrează şi vă cere o cană cu apă sau orice altceva pentru a vă face neatenţi şi a fura din locuinţă bani, bijuterii sau alte obiecte de valoare.

Atenţie! Nu vă lăsaţi înşelaţi! La bloc, acest aspect e reglementat prin asociaţia de proprietari, iar la casă, noi suntem cei care solicităm unei firme autorizate acest tip de servicii. Permiţând accesul în locuinţă oricui, ne expunem nu doar riscului de a fi „taxaţi” degeaba, ci şi aceluia de a rămâne fără bani sau obiecte din casă!

Dacă aţi devenit victimă, anunţaţi imediat Poliţia! Împărtăşiţi şi cu alţii aceste informaţii, avertizaţi în special persoanele în vârstă!

Fiţi vigilenţi! Nu vă lăsaţi înşelaţi!
• Nu lăsaţi emoţiile să vă copleşească! Gândiţi-vă bine înainte de a lua o decizie!
• Fiţi prudenţi când cineva vă solicită o sumă de bani!
• Acţionaţi legal atunci când cumpăraţi sau vindeţi bunuri sau servicii!
• Renunţaţi la „încrederea oarbă” în oameni!
• Nu uitaţi! Ghicitoarele există doar în poveşti!
• Ţineţi minte: „accidentele” nu se rezolvă la telefon!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

232 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate, săptămâna aceasta, 232 de posturi vacante.

Dintre acestea menţionăm: lăcătuș mecanic, instalator încălzire centrală termică și gaze, bucătar, mecanic auto, agent curățenie, cameristă hotel, confecționer articole textile, electrician constructor montator cabluri de medie și joasă tensiune, mașinist la mașini pentru terasamente, tehnician pentru sisteme de detecție, șofer, lucrător gestionar, agent securitate, încărcător – descărcător, vânzător, lucrător comercial, tâmplar universal, muncitor necalificat în metalurgie, dispecer centru alarmă, contabil, asistent de profilaxie stomatologică, tehnician energetician, economist, inginer autovehicule rutiere, ofițer operațiuni bancare, specialist în domeniul calității, inginer electrician, inginer mașini hidraulice, inginer sisteme securitate, agent vânzări, operator introducere validare date, secretară, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor și muncitor necalificat în construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul instituției – www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea locuri de muncă vacante.

Citește în continuare

Argeș

Jandarmii din Argeș au aplicat 100 de amenzi în acest weekend

Publicat

pe

Jandarmii din Argeș au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, trei administratori de restaurante din municipiul Pitești, pentru că localurile au funcționat cu barul deschis publicului.

În total, în weekendul trecut, jandarmii argeșeni au aplicat 100 de amenzi, valoarea acestora depășind 27.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, în sumă de 4.000 de lei, a fost dată unui bărbat care folosea un tractor forestier pentru a trata bușteni prin albia râului Bratia, în Albeștii de Muscel.

Celelalte amenzi au fost aplicate unor persoane care nu purtau corespunzător mască de protecție sau care nu și-au putut justifica deplasarea în afara locuinței pe timpul nopții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT