Connect with us

ACTUALITATE

Uniunea Europeană îşi consolidează măsurile de combatere a spălării banilor

Publicat

pe

Uniunea Europeană dispune de norme solide privind combaterea spălării banilor, însă cazurile recente legate de spălarea banilor din unele bănci din UE au provocat îngrijorări privind faptul că supravegherea și asigurarea respectării acestor norme nu sunt întotdeauna puse în aplicare în mod eficace în întreaga UE.
În acest context, Comisia Europeană a propus modificarea Regulamentului de instituire a Autorității Bancare Europene (ABE) cu scopul de a consolida rolul ABE în supravegherea fenomenului de spălare a banilor în sectorul financiar – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Modificarea face parte dintr-o strategie generală de consolidare a cadrului UE de supraveghere a instituțiilor financiare şi va contribui la promovarea integrității sistemului financiar al UE, asigurând stabilitatea financiară și protecția împotriva criminalității financiare.

„Cetățenii europeni se așteaptă ca Uniunea să îi protejeze. Astăzi, propunem măsuri care să ne permită să combatem spălarea banilor într-un mod mai eficace la nivel transfrontalier”, a spus președintele Jean-Claude Juncker.

Regulamentul modificat:
• va asigura că încălcările normelor privind combaterea spălării banilor sunt investigate în mod consecvent: ABE va fi în măsură să solicite autorităților naționale de supraveghere a combaterii spălării banilor să investigheze eventualele încălcări semnificative și să le solicite să ia în considerare adoptarea unor măsuri specifice, cum ar fi aplicarea de sancțiuni;
• va prevedea ca autoritățile naționale de supraveghere a combaterii spălării banilor să respecte normele UE și să coopereze în mod corespunzător cu autoritățile de supraveghere prudențială.Competențele existente ale ABE vor fi consolidate astfel încât aceasta să fie în măsură, în ultimă instanță și în cazul în care autoritățile naționale nu acționează, să adreseze decizii în mod direct operatorilor individuali din sectorul financiar;
• va îmbunătăți calitatea supravegherii prin standarde comune, revizuiri periodice ale autorităților naționale de supraveghere și evaluări ale riscurilor;
• va permite colectarea de informații privind riscurile și tendințele în ceea ce privește combaterea spălării banilor și va favoriza schimbul de astfel de informații între autoritățile naționale de supraveghere (așa-numitele hub-uri de date);
• va facilita cooperarea cu țările terțe în cazurile transfrontaliere;
• va institui un nou comitet permanent care va reuni autoritățile naționale de supraveghere a combaterii spălării banilor.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

15 octombrie 2023: Târg de legume și fructe locale la Direcția Agricolă Dâmbovița

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Direcția Agricolă Dâmbovița va organiza, duminică – 15 octombrie 2023, în curtea instituției (Bulevardul IC Brătianu, Nr. 23), o nouă ediție a târgului de legume și fructe de la producătorii locali pe care l-a inițiat anul trecut.

Participanții vor avea ocazia să achiziționeze delicii de toamnă, dar și diferite produse procesate, toate la prețuri mai bune ca cele din piață. Prin urmare, nu ratați evenimentul de la Direcția Agricolă!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

SC Parc Industrial Priboiu SA, anunț achiziție serviciu de specialitate

Publicat

pe

De

SC PARC INDUSTRIAL PRIBOIU SA, cu sediul în comuna Brănești, sat Priboiu, Aleea Sinaia Nr. 60, județul Dâmbovița, dorește achiziționarea unui serviciu autorizat de specialitate pentru efectuarea reviziei a 5 sisteme efracție tip Paradox cu detectori între 5 și 10 bucăți / sistem și implementarea unui sistem complet cu 11 camere video în interiorul Parcului.

Ofertele se depun la sediul Parcului sau electronic, pe adresa de email: priboiuparcindustrial@yahoo.com. Termen depunere oferte: 15.10.2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite