Conectați-vă cu noi

Argeș

Parteneriat în sprijinul animalelor cu şi fără stăpân din oraşul Mioveni

Publicat

pe

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor a încheiat un parteneriat cu Primăria Mioveni, judeţul Argeş, prin SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, în cadrul căruia a fost organizată deja o primă campanie de sterilizare gratuită a câinilor din adăpost, dar şi a câinilor şi pisicilor cu deţinător. În total, 291 de animale.

Susţinerea financiară a fost asigurată de “Helft Handeln” din Germania. De asemenea, s-a implicat şi organizaţia “Salzburger Initiative 50+” din Austria. “Helft Handeln” a asigurat şi transportul animalelor deţinătorilor fără posibilităţi, în vederea sterilizării.

„Activitatea noastră în adăpost pe timpul campaniei nu a fost doar de sterilizare, ci și de tratare și operare a câinilor cu probleme, de deparazitare și vaccinare a puilor.

SEdC Mioveni a dovedit o colaborare exemplară nu numai prin munca de echipă pe care am realizat-o, ci și prin demararea rapidă a unor lucrări despre care am discutat, în scopul îmbunătățirii condițiilor de adăpostire a câinilor.

Mai mult, Primăria Mioveni și SEdC au lansat campania «Adăpostul nu este acasă». În cadrul acestei campanii, în data de 23 septembrie, organizează, în parteneriat cu Federaţia Naţională de Protecţie a Animalelor, în Parcul Tineretului Mioveni, primul eveniment de adopții dar și concursuri de creație, cu tematică specifică, pentru copii.

Îndemnăm pe oricine își dorește un câine ca și animal de companie, să adopte și nu să cumpere! Recunoștința și satisfacția adopției unui animal dintr-un adăpost sunt stări ce nu pot fi regăsite în locația unui comerciant”, este mesajul preşedintei FNPA – Carmen Arsene.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Jandarmii din Argeș au aplicat 100 de amenzi în acest weekend

Publicat

pe

Jandarmii din Argeș au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, trei administratori de restaurante din municipiul Pitești, pentru că localurile au funcționat cu barul deschis publicului.

În total, în weekendul trecut, jandarmii argeșeni au aplicat 100 de amenzi, valoarea acestora depășind 27.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, în sumă de 4.000 de lei, a fost dată unui bărbat care folosea un tractor forestier pentru a trata bușteni prin albia râului Bratia, în Albeștii de Muscel.

Celelalte amenzi au fost aplicate unor persoane care nu purtau corespunzător mască de protecție sau care nu și-au putut justifica deplasarea în afara locuinței pe timpul nopții.

Citește în continuare

Argeș

Eforturile pompierilor merită ca mielul acesta să nu ajungă pe masa de Paști…

Publicat

pe

Pompierii din Argeș au îndeplinit, din nou, o misiune aparte, de această dată pentru salvarea unui miel care a căzut în râul Bratia și a fost purtat de curenți într-o porțiune uscată a unei peșteri din zona localității Broșteni.

Misiunea a durat aproximativ o oră și jumătate, spațiul unde rămăsese blocat mielul fiind foarte strâmt, iar apa are adâncă și foarte rece.

Până la urmă, unul dintre paramedicii SMURD din cadrul ISU Argeș, plt. maj. Marius Solomon, a reușit să se strecoare până la bietul animăluț și să-l aducă la mal în siguranță.

Sperăm ca toate aceste eforturi depuse de pompieri să-l determine pe proprietar să nu sacrifice mielul pentru masa de Paști…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT