Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Mii de baloţi de furaje, mistuiţi de foc la Roşiori de Vede!

Publicat

pe

Patru mașini de stingere a incendiilor și 15 pompieri de la Detașamentul din Roșiorii de Vede, județul Teleorman, s-au luptat cu flăcările declanșate aseară la un depozit de furaje amplasat lângă podul de pe râul Bratcov.

Focul a mistuit aproximativ 7.000 de baloţi de paie. Pompierii au reușit să stingă vâlvătaia, deși vântul care sufla cu putere le-a îngreunat acțiunea și reprezenta și un factor de amplificare și extindere a incendiului la imobilele învecinate.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Polițist reținut într-un dosar privind furtul a 300.000 de euro!

Publicat

pe

Foto arhivă

Un polițist din județul Arad a fost reținut, alături de alți trei suspecți, în legătură cu furtul a 300.000 de euro dintr-un seif, după ce proprietara imobilului a fost imobilizată – scrie DC News.

Potrivit anchetatorilor, agentul de poliție a asigurat, împreună cu unul dintre suspecți, plecarea celorlalți doi bărbați care au pătruns în locuință. Fapta s-a petrecut în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, în orașul Pâncota.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Mai sunt sau nu fonduri pentru analize de laborator decontate de la buget?

Publicat

pe

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa le recomandă pacientilir să consulte site-ul instituției pentru a afla care sunt furnizorii ce pot efectua servicii medicale paraclinice decontate de la buget, deoarece adresabilitatea este diferită, astfel că unii furnizori au liste lungi de așteptare, în timp ce alții nu și-au epuizat valorile lunare de contract.

„Fondurile alocate sunt la nivel de județ, astfel încât să nu apară riscul ca toți furnizorii de servicii paraclinice să își epuizeze concomitent fondurile. De asemenea, vă informăm că începând cu data de 1 decembrie 2020, asigurații pot beneficia de analize de laborator și investigații medicale paraclinice pe întreg teritoriul României, fără a mai condiționa acordarea acestor servicii doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice care se află în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract și medicul care a emis biletul de trimitere”, se precizează într-un comunicat remis de CAS Dâmboviţa.

În prezent, Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița derulează contracte pentru efectuarea investigațiilor paraclinice cu un număr de 20 furnizori din care 14 pentru analize de laborator, repartizați astfel: Târgoviște – 6 furnizori, Pucioasa – 2 furnizori, Găești – 2 furnizori și Moreni – 4 furnizori.

„Bugetul alocat Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița pentru servicii medicale pentru specialitatea paraclinice (analize de laborator și investigații paraclinice) pentru luna martie 2021 este de 973 mii lei, reprezentând 1/12 din prevederile bugetare ale anului precedent, conform art. 37 din Legea 500/2002 privind finanțele publice.

După epuizarea sumelor contractate, furnizorii de servicii medicale paraclinice au posibiliatea legală să întocmească liste de așteptare în baza biletelor de trimitere pentru cazurile programabile.

Menționăm că pentru investigațiile paraclinice necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19 după externarea din spital precum și pentru investigațiile paraclinice necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice și boli cerebrovasculare, furnizorii de servicii paraclinice pot efectua aceste investigații peste valoarea de contract, fără a fi nevoie de întocmirea listelor de așteptare”, se arată într-un comunicat al CAS Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!