ADMINISTRAŢIE
Şefii judeţului Dâmboviţa pleacă iar în China!

Mai marii judeţului Dâmboviţa, în binecunoscuta tradiţie, adică mergem, vedem, admirăm, ne întoarcem acasă şi nu se întâmplă nimic, pregătesc o altă vizită oficială în îndepărtata Chină.
Din delegaţie fac parte senatorul Adrian Ţuţuianu, ca preşedinte al Asociaţiei de Prietenie România-China, Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florina Ramona Mureşan – subprefectul judeţului Dâmboviţa, Oana Ivanov şi Mihaela Vişan – din cadrul Biroului Comunicare şi Relaţii Externe.
Dâmboviţenii vor avea ce vedea înte 22 şi 29 octombrie, întrucât vor participa la Guillin, la Festivalul Internaţional al Culturii şi Turismului şi la Festivalul UNWTO / PATA privind tendinţele şi perspectivele turismului. Să fie într-un ceas bun!
De precizat că, din 1992 încoace, autorităţile încearcă să îi atragă pe chinezi în activităţi investiţionale în Dâmboviţa, dar până acum nu s-a materializat nimic. Avem în Târgovişte două-trei magazine chinezeşti. Atât. Mai sperăm şi îi mai vizităm…
ADMINISTRAŢIE
Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.
Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.
Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.
Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.
După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.
Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.
Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.
A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!
ADMINISTRAŢIE
CJ Dâmboviţa a realizat studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște

Astăzi – 16 aprilie 2021, în sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa parlamentarilor social-democraţi și a primarilor localităţilor Târgovişte, Şotânga, Doiceşti, Dragomireşti şi Ulmi, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan, a făcut cunoscut opiniei publice studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură ocolitoare a municipiului Târgovişte. Este vorba de un proiect modern, îndrăzneţ, european, care va deschide pentru municipiul Târgovişte, pentru întregul judeţ, noi oportunităţi de dezvoltare socio-economică şi, ceea ce este cel mai important, va uşura enorm traficul rutier în zonele de intrare în oraşul reşedinţă de judeţ.
După cum a precizat Corneliu Ştefan, vorbim despre cel mai amplu proiect de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa, gândit, proiectat şi care va prinde contur în următorii ani.
Şoseaua de centură al cărui studiu de prefezabilitate a fost realizat de Consilul Judeţean Dâmboviţa are o lungime de 15,28 km. Valoarea totală a investiţie este de 750 milioane de lei. Finanţarea, a spus preşedintele CJ, va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru Transporturi. Va fi un drum executat în regim de patru benzi, câte două pe fiecare sens, despărţite de parapeţi semigrei.
Preşedintele Corneliu Ştefan a prezentat, pe scurt, care va fi structura şi traseul acestei investiţii moderne, de unde va porni şoseaua de centură şi care vor fi obiectivele care trebuie realizate, așa cum au reieşit din studiul de prefezabilitate. Proiectul este deosebit de îndrăzneţ, bine întocmit şi, aşa cum a promis şeful administraţiei judeţene, va fi dus la bun sfârşit într-un interval de timp nu foarte îndelungat.
Şoseaua de centură a municipiului Târgovişte ce poară titlatura de Inelul 2 va porni din Drumul Naţional 71, de pe teritoriul comunei Anoinoasa, chiar la ieşire din Doiceşti, va continua prin localitatea Şotânga, municipiul Târgovişte, apoi Dragomireşti şi comuna Ulmi, unde se va intersecta cu viitorul Drum Expres Găeşti-Ploieşti. Traseul va avea în componenţa sa, în afară de celelate utilităţi, poduri, pasaje și viaducte care vor însuma o suprafață de 60.000 mp.
Traseul pleacă de la intrarea în Aninoasa,dinspre Doiceşti, traversează calea ferată Târgovişte-Pietroşiţa şi râul Ialomiţa, continuă prin comuna Şotânga, ajunge în zona pădurii Priseaca, ocoleşte poligonul de tragere de la Geangoeşti şi Fabrica de Armament Dragomireşti şi se va intersecta, în zona Dumbrava-Viişoara, comuna Ulmi, cu viitorul Drum Expres Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.
„Inelul 2 de centură va fi prevăzut cu 5 intersecţii amenajate cu sensuri giratorii, o turbogiraţie la intesecţia cu DN 71, în comuna Aninoasa. Vor mai fi executate 9 pasaje rutiere, 3 poduri peste cursurile de apă pe care acest traseu le întâlneşte în cale”, a precizat Corneliu Ştefan.
După abrobarea indicatorilor tehnico-economici, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan va merge personal la Ministerul Transporturilor pentru a depune acest proiect. Anul acesta va fi realizat studiul de fezabilitate, după care vor fi urmați rapid, legal, ceilalţi paşi până la declanşarea procedurii privind licitaţia pentru proiectare și execuţie.
Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a punctat că este o investiție vitală pentru municipiu, având în vedere că actuala șosea de centură a devenit, în timp, un drum interior.
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Un bărbat a fost strivit între două betoniere, într-o gospodărie din Voinești
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Atentie! Programul transportului public în Târgoviște și zonele limitrofe a fost modificat
-
Dâmboviţaacum 3 zile
Violată în pădurea Dragodana de un bărbat cunoscut pe Facebook!
-
Dâmboviţaacum 7 zile
Accident în centrul Târgoviştei. Doi tineri au ajuns la spital
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița
-
Dâmboviţaacum 3 zile
Biserica a strâns 65.500 de lei pentru tratamentul tânărului tată Răducu Florea
-
Dâmboviţaacum 7 zile
Urmărire ca-n filme la Conțești. Conducea cu 182 km/oră în localitate
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Șef nou la Serviciul Ordine Publică din cadrul Poliției Dâmboviţa