Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Programul activităţilor Europe Direct Târgovişte în luna octombrie 2018

Publicat

pe

Vlăduţ Andreescu - manager Europe Direct Târgovişte (Foto: www.futurelibrary.gr)

10 – 13 octombrie – participarea echipei EUROPE DIRECT Târgoviște la Seminar-training pentru Centrele EUROPE DIRECT organizat de Comisia Europeană la Bruxelles, Belgia.

17 octombrie – Ora de informare europeană cu tema RO4EU Council la Biblioteca Comunală Lucieni – Punct de informare europeană.

19 octombrie – EUROPE DIRECT în bibliotecile din judeţul Dâmboviţa…Puncte de informare europeană eveniment (în cadrul M 2.1. activitatea 8 – instruire semestrială) cu tema Preşedinţia română a Consiliului Europei în 2019. Activitatea va reuni bibliotecari, voluntari şi cetăţeni din zona Moreni şi va avea loc la Biblioteca Comunală Bucșani – Punct de informare europeană.

24 octombrie – Concurs pentru punctele de informare europeană Activ, informat și nonformal… în Europa de acasă.

29 octombrie – Reprezentaţie de teatru forum (în cadrul M 2.2. activitatea 14), susţinută de voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte în cadrul campaniei Cetăţenii europeni îşi aleg reprezentanţii în 2019 în mod responsabil! şi intitulată generic Stă în puterea ta să schimbi ceva! Activitatea se va desfășura la Biblioteca Liceului Nicolae Ciorănescu Târgoviște și va cuprinde cadre didactice și elevi de clasa a XI-a și a XII-a.

31 octombrie – EUROPE DIRECT în bibliotecile din judeţul Dâmboviţa…Puncte de informare europeană eveniment (în cadrul M 2.1. activitatea 9 – instruire semestrială) cu tema Preşedinţia română a Consiliului Europei în 2019. Activitatea va reuni bibliotecari, voluntari şi cetăţeni din zona Pucioasa şi va avea loc la Biblioteca Comunală Moțăieni – Punct de informare europeană.
La cerere organizăm ore de informare pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri şi biblioteci publice.

Redactat,
Vlăduţ Andreescu – manager ED Târgovişte

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT