Connect with us

ACTUALITATE

Conflict de muncă la AITT Târgovişte. Vineri, autobuzele nu circulă două ore!

Publicat

pe

Salariaţii AITT Târgovişte, societatea care operează transportul public în municipiu, vor intra, vineri – 5 octombrie 2018, în grevă de avertisment de două ore, între orele 06:00-08:00, urmare faptului că nu au ajuns la un acord de consiliere a conflictului de muncă.

Greva de avertisment de două ore se va face cu încetarea lucrului. În intervalul orar 06:00-08:00, şoferii aflaţi în traseu vor opri mijloacele de transport până la ora 08:00, iar ceilalţi nu vor pleca decât în cursele ce trebuie efectuate după ora 08:00.

Pe parcursul celor două ore, salariatii care au semnat pentru participarea la grevă vor rămâne în incinta societăţii şi vor afişa bannere cu mesajul GREVĂ.

Acţiunea de vineri, 5 octombrie, va fi urmată de grevă generală, care va continua până la soluţionarea tuturor revendicărilor, aşa cum au fost cuprinse în procesul verbal de conciliere de astăzi, 1 octombrie 2018, respectiv:

Art. 16 (1) In cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu tin de persoana sa, sau pentru inaptitudine fizica sau psihica, constatata prin decizia organului competent de expertiza medicala, acesta va beneficia de plati compensatorii, in baza vechimii in unitate , dupa cum urmeaza :
a) 1 salariu de baza – pentru salariati cu vechime in munca sub un an ;
b) 3 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 1 si 5 ani
c) 4 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 5 si 10 ani;
d) 5 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 10 si 15 ani;
e) 6 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca peste 15 ani ;
(2) Se considera vechime in unitate, in sensul prevederilor alin. 1, perioadele de timp in care salariatul a lucrat in baza unui CIM legal incheiat cu SC AITT SRL.

Art. 34 (1) Incepand cu 01.10. 2018, salariile tuturor angajatilor, se vor majora cu 200 lei.
(2) Intre muncitorul necalificat si celelalte categorii de personal , se va asigura o departajare stabilita prin grila de salarizare din Anexa 4 .

Art. 41. Pe perioada de valabilitate a prezentului contract se vor acorda tichete de masa in valoare de 15 lei / zi lucrata, pentru toti salariatii din Societate, conform numarului de zile lucratoare din cadrul unei luni calendaristice.

Solicitarea Sindicatului Valahia in ceea ce priveste ierarhizarea salariilor in cadrul SC AITT SRL – Anexa 4, este urmatoarea:
Ierarhizarea salariilor de baza in SC AITT SRL:
1. Muncitor necalificat – 1.900 lei;
2. Muncitor calificat – 2.280 lei;
3. Conducatori auto microbuze – 2.380 lei;
4. Conducatori auto autobuze – 2.480 lei ;
5. Conducatori auto autobuze articulate – 2.580 lei
6. Personal administrativ pentru care conditia de pregatire este studii liceale – 2.280 lei;
7. Personal administrativ pentru care conditia de pregatire este studii postliceale – minim 2.380 lei;
8. Personal incadrat pentru care conditia de pregatire este scoala de maistri – minim 2.480 lei;
9. Personal incadrat pentru care conditia de pregatire este studii superioare – minim 2.600 lei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Noile legi ale Educației, dezbătute la Târgoviște

Publicat

pe

PSD Dâmbovița a organizat, ieri, o dezbatere având ca temă reforma în educație. La această întâlnire prezidată de președintele Organizației, Corneliu Ștefan, au fost lansate propuneri care vor duce la îmbunătățirea legilor din domeniul educațional.

Liderul PSD Dâmbovița și președintele Consiliului Județean a remarcat, cu tristețe, pasivitatea și lipsa de reacție a reprezentanților celorlalte partide politice față de importanța consultărilor pe marginea acestor legi indispensabile pentru prezentul și viitorul tinerei generații.

„Este impardonabil să nu stai de vorbă și să nu le cereri părerea celor care vor fi afectați direct de efectele schimbărilor din educație”, a declarat Corneliu Ștefan.

A mai spus președintele PSD că, de aici, din Dâmbovița, au fost enunțate mai multe propuneri și obiecții cu privire la Legile Educației, care se vor regăsi în amendamentele pe care PSD Dâmbovița, alături de celelalte filiale județene, le va susține în plenul Parlamentului.

„Ținute prin sertarele ministerului de resort, legile educației au fost ascunse de privirile tuturor, inclusiv ale cadrelor didactice, asociațiilor de părinți, sindicaliștilor din învățământ și, nu în ultimul rând, ascunse de elevi și asociațiile care le reprezintă interesele.

Având în vedere importanța acestor reglementări, PSD a reclamat în ultima perioadă această situație inacceptabilă, dar, în același timp, a lansat dezbateri publice regionale la care au participat și participă toți cei interesați de viitorul a milioanelor de copii din România”, a mai adăugat liderul social-democraților dâmbovițeni.

La dezbateri au participat: președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților – Natalia Elena Intotero, deputații Carmen Holban, Rodica Paraschiv, Ioan Vulpescu și Bogdan Aurel Toader, secretarului de stat în Ministerul Educației Antoaneta Bolchiș, vicepreședintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea, primarului municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, prefectului județului Dâmbovița – Claudia Gilia, liderii de sindicat Nicolae Dragodănescu și Marius Popescu, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, reprezentanții inspectoratelor școlare din Argeș, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași, Brașov, ai Universității „Valahia” din Târgoviște, ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, ai Asociației Părinților și ai Ligii Studenților, directori și cadre didactice din instituțiile de învățământ din Dâmbovița și din județele vecine.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Doliu la Spitalul Județean din Târgoviște. S-a stins din viață dr. neurolog Mariana Mocanu. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Publicat

pe

de

O veste tristă a îndoliat, în această după-amiază, comunitatea medicală din județul Dâmbovița. Dr. neurolog Mariana Mocanu s-a înălțat la ceruri.

„Un om deosebit, corect până la limită, modest, dar mai ales un doctor cum rar poți întâlni. De o puritate și o cinste extremă, doctorița noastră Mariana Mocanu a plecat după o viață plină de sacrificii în slujba oamenilor. A plecat lăsând în urmă o mare de lacrimi și un munte de regrete. Drum lin spre lumină!”, este mesajul pe care l-a postat pe Facebook dr. Ștefan Grapă – fostul șef al Secției Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats