Connect with us

ACTUALITATE

Conflict de muncă la AITT Târgovişte. Vineri, autobuzele nu circulă două ore!

Publicat

pe

Salariaţii AITT Târgovişte, societatea care operează transportul public în municipiu, vor intra, vineri – 5 octombrie 2018, în grevă de avertisment de două ore, între orele 06:00-08:00, urmare faptului că nu au ajuns la un acord de consiliere a conflictului de muncă.

Greva de avertisment de două ore se va face cu încetarea lucrului. În intervalul orar 06:00-08:00, şoferii aflaţi în traseu vor opri mijloacele de transport până la ora 08:00, iar ceilalţi nu vor pleca decât în cursele ce trebuie efectuate după ora 08:00.

Pe parcursul celor două ore, salariatii care au semnat pentru participarea la grevă vor rămâne în incinta societăţii şi vor afişa bannere cu mesajul GREVĂ.

Acţiunea de vineri, 5 octombrie, va fi urmată de grevă generală, care va continua până la soluţionarea tuturor revendicărilor, aşa cum au fost cuprinse în procesul verbal de conciliere de astăzi, 1 octombrie 2018, respectiv:

Art. 16 (1) In cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu tin de persoana sa, sau pentru inaptitudine fizica sau psihica, constatata prin decizia organului competent de expertiza medicala, acesta va beneficia de plati compensatorii, in baza vechimii in unitate , dupa cum urmeaza :
a) 1 salariu de baza – pentru salariati cu vechime in munca sub un an ;
b) 3 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 1 si 5 ani
c) 4 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 5 si 10 ani;
d) 5 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 10 si 15 ani;
e) 6 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca peste 15 ani ;
(2) Se considera vechime in unitate, in sensul prevederilor alin. 1, perioadele de timp in care salariatul a lucrat in baza unui CIM legal incheiat cu SC AITT SRL.

Art. 34 (1) Incepand cu 01.10. 2018, salariile tuturor angajatilor, se vor majora cu 200 lei.
(2) Intre muncitorul necalificat si celelalte categorii de personal , se va asigura o departajare stabilita prin grila de salarizare din Anexa 4 .

Art. 41. Pe perioada de valabilitate a prezentului contract se vor acorda tichete de masa in valoare de 15 lei / zi lucrata, pentru toti salariatii din Societate, conform numarului de zile lucratoare din cadrul unei luni calendaristice.

Solicitarea Sindicatului Valahia in ceea ce priveste ierarhizarea salariilor in cadrul SC AITT SRL – Anexa 4, este urmatoarea:
Ierarhizarea salariilor de baza in SC AITT SRL:
1. Muncitor necalificat – 1.900 lei;
2. Muncitor calificat – 2.280 lei;
3. Conducatori auto microbuze – 2.380 lei;
4. Conducatori auto autobuze – 2.480 lei ;
5. Conducatori auto autobuze articulate – 2.580 lei
6. Personal administrativ pentru care conditia de pregatire este studii liceale – 2.280 lei;
7. Personal administrativ pentru care conditia de pregatire este studii postliceale – minim 2.380 lei;
8. Personal incadrat pentru care conditia de pregatire este scoala de maistri – minim 2.480 lei;
9. Personal incadrat pentru care conditia de pregatire este studii superioare – minim 2.600 lei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

19 – 21 august 2022, o nouă acțiune de dezinsecție în orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu va executa, în perioada 19 – 21 august 2022, în intervalul orar 06:30 – 10:00, o nouă acțiune de dezinsecție prin pulverizare aeriană, a treia în această vară, pe toată suprafaţa orașului, respectiv în Titu, Titu-Târg, Fusea, Codreanu, Atârnați, Plopu, Sălcuța și Hagioaica. Tratamentele vizează combaterea dăunătorilor și insectele de disconfort: ţânţari, muşte, omizi, căpușe, gândaci etc.

Se vor folosi substante avizate de Ministerul Sanatatii Publice, care sunt toxice pentru albine și organisme acvatice. Produsul cu care se va acționa este SOLFAC TRIO 140 NF, insecticid formulat special pentru avio-tratamente și aplicare ULV. Produsul nu este dăunător oamenilor și nici mediului înconjurător.

Combaterea se efectuează doar într-o singură zi, în funcție de condițiile meteo. Dacă vremea nu este favorabilă în data de 19 august, aplicarea tratamentului se amână pentru următoarea zi propice acestei activități.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, agenda de contractare august 2022

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa organizează în luna august 2022 sesiune de contractare pentru următoarele categorii de furnizori de servicii medicale:
– asistență medicală primară;
– asistență medicală pentru specialități clinice.

Documentele necesare incheierii contractelor se transmit in format electronic asumate fiecare in parte prin semnatura electronica extensa/calificata a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului raspunde de realitatea si exactitatea documentelor necesare incheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractarii pentru fiercare tip de asistenta medicala poate fi consultata accesand pagina web a CAS Dambovita, www.casdb.ro in sectiunea “FURNIZORI -CONTRACTARE 2021”

DIRECTOR GENERAL,
JR. CRISTINA SIMA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT