Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Conflict de muncă la AITT Târgovişte. Vineri, autobuzele nu circulă două ore!

Publicat

pe

Salariaţii AITT Târgovişte, societatea care operează transportul public în municipiu, vor intra, vineri – 5 octombrie 2018, în grevă de avertisment de două ore, între orele 06:00-08:00, urmare faptului că nu au ajuns la un acord de consiliere a conflictului de muncă.

Greva de avertisment de două ore se va face cu încetarea lucrului. În intervalul orar 06:00-08:00, şoferii aflaţi în traseu vor opri mijloacele de transport până la ora 08:00, iar ceilalţi nu vor pleca decât în cursele ce trebuie efectuate după ora 08:00.

Pe parcursul celor două ore, salariatii care au semnat pentru participarea la grevă vor rămâne în incinta societăţii şi vor afişa bannere cu mesajul GREVĂ.

Acţiunea de vineri, 5 octombrie, va fi urmată de grevă generală, care va continua până la soluţionarea tuturor revendicărilor, aşa cum au fost cuprinse în procesul verbal de conciliere de astăzi, 1 octombrie 2018, respectiv:

Art. 16 (1) In cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu tin de persoana sa, sau pentru inaptitudine fizica sau psihica, constatata prin decizia organului competent de expertiza medicala, acesta va beneficia de plati compensatorii, in baza vechimii in unitate , dupa cum urmeaza :
a) 1 salariu de baza – pentru salariati cu vechime in munca sub un an ;
b) 3 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 1 si 5 ani
c) 4 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 5 si 10 ani;
d) 5 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 10 si 15 ani;
e) 6 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca peste 15 ani ;
(2) Se considera vechime in unitate, in sensul prevederilor alin. 1, perioadele de timp in care salariatul a lucrat in baza unui CIM legal incheiat cu SC AITT SRL.

Art. 34 (1) Incepand cu 01.10. 2018, salariile tuturor angajatilor, se vor majora cu 200 lei.
(2) Intre muncitorul necalificat si celelalte categorii de personal , se va asigura o departajare stabilita prin grila de salarizare din Anexa 4 .

Art. 41. Pe perioada de valabilitate a prezentului contract se vor acorda tichete de masa in valoare de 15 lei / zi lucrata, pentru toti salariatii din Societate, conform numarului de zile lucratoare din cadrul unei luni calendaristice.

Solicitarea Sindicatului Valahia in ceea ce priveste ierarhizarea salariilor in cadrul SC AITT SRL – Anexa 4, este urmatoarea:
Ierarhizarea salariilor de baza in SC AITT SRL:
1. Muncitor necalificat – 1.900 lei;
2. Muncitor calificat – 2.280 lei;
3. Conducatori auto microbuze – 2.380 lei;
4. Conducatori auto autobuze – 2.480 lei ;
5. Conducatori auto autobuze articulate – 2.580 lei
6. Personal administrativ pentru care conditia de pregatire este studii liceale – 2.280 lei;
7. Personal administrativ pentru care conditia de pregatire este studii postliceale – minim 2.380 lei;
8. Personal incadrat pentru care conditia de pregatire este scoala de maistri – minim 2.480 lei;
9. Personal incadrat pentru care conditia de pregatire este studii superioare – minim 2.600 lei.

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT