Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a modernizat încă un loc de joacă, cel de-al 23-lea

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a finalizat lucrările de reabilitare şi modernizare a locului de joacă aferent străzii Diaconu Coresi din Micro IV. Proiectul vizează şi reamenajarea unei parcări şi a fost demarat la solicitarea locuitorilor din zonă – spune primarul Daniel Cristian Stan. Locul de joacă are o suprafață de circa 500 metri pătrați, iar lucrările au costat 200.000 lei.

„Au fost recondiţionate aparatele şi echipamentele de joacă. De asemenea, s-a montat suprafaţă sintetică antitraumă, s-a refăcut îngrădirea. Locul de joacă va fi păzit, astfel încât să putem să ne bucurăm cât mai mult timp de aceste facilităţi care sunt oferite, în prezent, în foarte-foarte multe locuri din municipiul Târgovişte.

Avem 23 de locuri de joacă reabilitate şi modernizate de administraţia locală în ultimii doi ani şi jumătate. Este cel mai mare program de reabilitare a locurilor de joacă implementat la nivelul municipiului Târgovişte, cu menţiun ea că aveam două obţiuni. ori intram şi le reabilitam – ceea ce am făcut, ori le desfiinţam – pentru că nu puteam să rămânem în continuare cu acele echipamente vechi, care reprezentau un pericol pentru cetăţeni.

Pe zona de reabilitare a parcărilor şi de desfiinţare a garajelor, menţionez că, deşi pe programul iniţial, Micro III ar fi trebuit să intre în primăvara anului 2019, am demarat activitatea şi acolo, în spatele blocurilor C.

Am transmis deja notificările pentru deszafectarea şi desfiinţarea garajelor şi sperăm să putem reabilita anul acesta măcar zona respectivă şi după aceea, încet-încet, până la finalul anului viitor, tot microraionul III să intre într-un amplu program de reabilitare şi modernizare”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa premiază elevii şi profesorii cu rezultate deosebite în plan judeţean

Publicat

pe

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa organizează, astăzi – 23 iunie 2019, la Sala Sporturilor din Târgovişte „Gala Excelenţei în Învăţământul Dâmboviţean”.

În cadrul acestui eveniment, vor fi recompensaţi 534 de elevi şi peste 300 de profesori care au obţinut rezultate deosebite la etapa județeană a olimpiadelor și concursurilor.

Fondurile pentru premiere sunt asigurate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi totalizează 154.000 de lei.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Locuieşti în Târgovişte? Pune-ţi proiectul pe targoviste-decide.ro şi Primăria îl finanţează!

Publicat

pe

La data de 1 iulie 2019, va deveni operaţională platforma online de bugetare participativă creată de Primărie Târgovişte. Practic, prin acest instrument, administraţia locală va finanţa propunerile de proiecte ce vor fi iniţiate de locuitorii oraşului, după modelul implementat cu succes în Sibiu, Cluj, Oradea şi în unele sectoare ale municipiului Bucureşti.

„Este un pas înainte în ceea ce înseamnă implicarea directă a cetăţenilor în procesul de prioritizare a unor investiţii publice. Aştept cu nerăbdare să văd ce tipuri de proiecte vor fi depuse. Paleta investiţiilor este destul de largă. Proiectele trebuie să se refere la investiţii publice.

Procedura este deosebit de simplă. Platforma online targoviste-decide.ro arată toţi paşii ce trebuie parcurşi. Orice persoană cu domiciliul în Târgovişte poate depune un proiect. Trebuie doar să se autentifice şi are acces la toate informaţiile”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Anul acesta, vor fi finanţate trei proiecte, cu o valoare maximă de 400.000 de lei fiecare. Acestea vor fi selectate după parcurgerea a două etape de vot, fiecare cu o pondere de 50%: online şi direct, în cartiere. Cetăţenii pot aplica în acest program în perioada 1-31 iulie.

Lista ideilor eligibile va fi publicată în data de 26 mai, după ce vor fi supuse analizei unei comisii de specialitate înfiinţată la nivelul Primăriei Târgovişte. Se va trece apoi la procedura de vot online, care se va derula în intervalul 27 august – 10 septembrie. Odată parcursă şi această etapă, primele cinci propuneri vor fi supuse votului direct, în cadrul unor întâlniri organizate în cartiere. După desemnarea celor trei proiecte câştigătoare, se va începe procedura legală pentru implementare.

Propunerile trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii:
– Infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale
– Amenajare de spații verzi și locuri de joacă
– Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei.
– Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.)
– Dezvoltare turism
– Infrastructură culturală
– Infrastructură socială
– Infrastructură de sănătate
– Digitalizare

Fiecare cetăţean poate formula o singură propunere de proiect pentru fiecare din domeniile stabilite.

Pentru a fi validate în cadrul procesului de bugetare participativă proiectele trebuie să fie de competența Primăriei Târgovişte și să indeplinească următoarele criterii de eligibilitate:
– să fie de interes local si să nu realizeze activităţi cu scop comercial, publicitar, de natură politica sau etnică;
– să fie sau să poată fi asimilate unei investiţii aflate în competenţa Primăriei Târgovişte şi care vizează un spaţiu din domeniul public al municipiului;
– să se refere doar la investiții publice constând în dotări, modernizări, reparații ale bunurilor proprietate publică a municipiului
– să nu fie contrare sau incompatibile cu planuri sau proiecte ale municipalităţii aflate în derulare;
– să fie delimitate zonal;
– să se încadreze în bugetul maxim alocat unui proiect;
– să se încadreze în domeniile prevăzute în Regulament.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!