Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!

Publicat

pe

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane implementează până în luna decembrie 2018 campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă “Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”.

Grupul ţintă este format din minori cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, persoane adulte aflate în căutarea unui loc de muncă în ţară sau în străinătate, precum şi persoane fizice şi juridice susceptibile să utilizeze serviciile unei victime a traficului de persoane exploatate prin muncă (angajatori, agenţii de recrutare a forţei de muncă etc.).

Activităţile campaniei presupun întâlniri directe cu reprezentanţii grupului ţintă, organizarea unor mese rotunde, la care vor participa instituţii guvernamentale, ONG-uri, autorităţi locale şi presă, precum şi diseminarea materialelor de campanie în cadrul activităţilor de prevenire desfăşurate de specialiştii Centrelor Regionale ale ANITP.

Prahova

Grav accident pe DN 72, în zona Parcului Industrial Ploieşti

Publicat

pe

Foto: https://www.republikanews.ro

Un grav accident de circulaţie s-a produs, cu puţin timp în urmă, pe DN 72 Ploieşti-Târgovişte, în zona Bauelemente de la ieşirea din municipiul Ploieşti. Se pare că un autoturism care a ieşit din incinta parcului industrial nu a acordat prioritate de trecere pentru un autovehicul care se deplasa pe DN 72, spre Târgovişte.

Impactul a fost unul puternic. O persoană a rămas încarcerată. Pentru scoaterea sa dintre fiarele contorsionate au intervenit pompierii de la Detaşamentul din Ploieşti. Victima, inconştientă, prezentând un traumatism cranio-cerebral grav, a fost transportată la spital. Traficul către Târgovişte este restricţionat.

Citește în continuare

SOCIAL

Acţiune naţională pentru depistarea neregulilor din transportul de călători!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Firmele de transport călători obişnuite cu nerespectarea legii, cei care ne bagă ca pe zdrenţe în microbuze, depăşind limita admisă a numărului de călători, vor avea o problemă în următoarele zile.

Poliţia Română, prin Serviciile Rutiere de la nivelul fiecărui Inspectorat, va derula în perioada 22-28 iulie o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor privind transportul public de persoane.

Pe durata acţiunii, vor fi verificaţi cu maximă atenţie toţi şoferii de microbuze aflaţi în trafic. Vor fi controlate şi autovehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Necazul este că, în ceea ce priveşte transportul de călători, în această perioadă, avem vacanţă, iar microbuzele, care de obicei erau super-aglomerate, vor fi spre ok.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!