Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Gratuit, opinie medicală privind transplantul de păr!

Publicat

pe

Sâmbătă – 20 octombrie 2018, vine la Constanţa, pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală românilor care au probleme cu podoaba capilară, unul dintre cei mai cunoscuti specialiști în transplant de păr din Turcia – dr. Vedat Tosun. Pacienţii se pot programa prin telefon la 0727.593.533, prin e-mail – office@medicalparkromania.com sau online.

Care sunt modalitățile de transplant de păr? Care este cea mai eficientă?
Există două moduri diferite de transplant de păr: FUT (transplant de unitate foliculară) și FUE (extragerea unității foliculare). Metoda cea mai efecientă și utilizată în transplantul de păr este FUE, deoarece, la ora actual, este cea mai avansată tehnologie în domeniu.

Ce este metoda FUE?
Metoda FUE (Follicular unit extraction sau Follicular transfer) este transplantul de foliculi de păr (grefe), de la regiunile post-auriculare bilaterale și scalpul parietal cu micro-motor, unul câte unul, la zonele de chelie sau de subțiere a părului.

Ce este grefa? Cum se calculează?
O grefă implică un folicul de păr, care se găsește în foliculi unici, dubli sau multipli. Acestea sunt toate denumite grefe. După determinarea numărului de grefe care urmează să fie transplantate, acest număr este înmulțit cu 2,5 și, astfel, se calculează numărul mediu de fire de păr care urmează să fie transplantate.

De ce metoda FUE?
• Nu apar cicatrici remarcabile după operația FUE
• Nu apare durere postoperatorie
• Pacientul poate relua viața obișnuită mai ușor
• Grefle pot fi colectate și transplantate în orice număr prin tehnica FUE
• Întrucât structura site-ului donatorului nu este afectată, pot fi efectuate și 2 sau 3 sesiuni.
• Nu este nevoie de spitalizare în cursul postoperator, pentru ca operația FUE să fie mai preferabilă

Cât durează în medie transplantul de păr?
Durata transplantului de păr depinde de dimensiunile zonei de transplant; va dura aproximativ 4-8 ore, dacă va fi efectuată de o echipă de experți. După transplantul propriu-zis, pacientul urmează procedura de follow-up, pentru încă două zile, după care este externat.

Câte sesiuni trebuie efectuate pentru a obține rezultatele?
În general, o singură sesiune este suficientă pentru transplantul de păr, însă în funcție de calitatea părului din zona donatorului, se va determina numărul sesiunilor pentru zona de implantare. Dacă o sesiune nu a fost suficientă, este posibil să se implanteze după șase luni de la prima operație.

Când începe să crească părul transplantat?
Foliculii de păr transplantaţi încep să crească părul nou la sfârșitul celei de-a treia luni; 60% din foliculii de păr sunt activi în a 6-a lună, 70% în a 7-a lună și 100% la sfârșitul lunii a 12-a.

Există riscul ca părul transplantat să cadă?
Nu, el nu va cadea, deoarece firele de păr transplantate nu au nicio genă care predispune la cădere.

Cum se determină costul transplantului de păr?
În operațiile de transplant de păr, dimensiunile zonei de cădere a părului, numărul de foliculi care trebuie transplantate, numărul de sesiuni, starea părului în zona donatorului sunt factori importanți în determinarea costului.

Dâmboviţa

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la Clubul Studenţilor din Târgovişte

Publicat

pe

Foto: http://www.observatorbn.ro

Vineri – 19 octombrie 2018, AJOFM Dâmboviţa organizează, la Clubul Studenţilor din Târgovişte, începând cu ora 10:00, o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Agenţii economici care au joburi disponibile pot depune ofertele, până joi – 18 octombrie, la ora 18:00, atât direct la sediul AJOFM Dâmboviţa din Târgovişte, str T. Vladimirescu nr. 1A, cât și on-line, pe adresa de e-mail: ajofm@db.anofm.ro.

Citește în continuare

Prahova

Cioban, atacat de urs la o stână din Prahova!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://img.digitalag.ro)

Un cioban din localitatea Brebu, judeţul Prahova, a văzut moartea cu ochii. Omul a ajuns la spital cu răni grave, provocate de un urs care a dat iama în turma sa.

Bărbatul se afla la stână, când, înainte de mijitul zorilor, câinii au început să latre insistent. Baciul a ieşit afară, să vadă ce se întâmplă. A rămas înmărmurit când a văzut ursul printre mioarele sale.

Curajos, a dat să alunge fiara, folosindu-se de un ciomg. Ursul a tăbărât asupra sa şi l-a rănit în zona membrelor inferioare, apoi a fugit în pădure. Ciobanul a mai avut putere să sune la 112 şi să ceară sprijin. Acum se află la spital. Medicii spun că este în afara oricărui pericol.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!