Connect with us

ACTUALITATE

SEMNAL: Activitatea Finanţelor Publice, la un pas de blocaj din lipsă de fonduri!

Publicat

pe

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa nu asigură contribuabililor servicii la standarde europene, întrucât se confruntă cu lipsuri la capitolul consumabile, piese de schimb pentru imprimante şi echipamente informatice! Este semnalul pe care l-a tras deputatul PNL Cezar Preda, spre ştiinţa ministrului Finanţelor – Eugen Orlando Teodorovici.

„Nemulțumirile cetățenilor sunt mai mult decât justificate, având în vedere că această instituție se confruntă inclusiv cu lipsa hârtiei de xerox. Dacă ar fi numai acest aspect, am putea spune că e vorba doar de o întâmplare, dar vorbim și despre lipsa consumabilelor și a pieselor de schimb pentru imprimante, despre sisteme informatice depășite și echipamente informatice uzate moral. Este o realitate care afectează direct persoanele fizice plătitoare de taxe și contribuabili la bugetul local”, a punctat parlamentarul.

Având în vedere această situaţie, deputatul Cezar Preda îi cere ministrului Teodorovici să explice din ce cauză bugetul alocat pentru Direcția Regională a Finanțelor Publice Ploiești a fost deja consumat sau este insuficient pentru asigurarea bunurilor și serviciilor pentru întreținere și funcționare. De asemenea, şefului de la Finanţe i se solicită să prezinte şi soluţia pe care a gândit-o pentru ca „instituțiile și autoritățile publice să beneficieze de fonduri și investiții necesare pentru ca angajații să poată fi în slujba cetățeanului prompt și eficient”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA a început plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a inceput de astăzi, 16 mai 2022, autorizarea la plata pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal.

În județul Dâmbovița, au solicitat sprijin cuplat în sectorul vegetal 282 de fermieri, împărțiți pe următoarele culturi: cartof– 12 fermieri / 174,27 ha, fructe – 22 fermieri / 191,45 ha, leguminoase – 4 fermieri / 99,26 ha, legume în sere și solarii – 112 fermieri / 39,97 ha, tomate – 1 fermier / 1 ha, lucernă – 129 fermieri / 883,61 ha și soia – 2 fermieri / 13,63 ha.

Cuantumul pentru fiecare măsura a fost stabilit de APIA prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2021, după cum urmează:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT