Connect with us

Dâmboviţa

Semnal: România va intra în 2019 într-o criză bugetară extrem de periculoasă!

Publicat

pe

Iancu Caracota, senator PNL de Dâmboviţa, atrage atenţia asupra faptului că Guvernul PSD-ALDE grăbeşte criza financiară, prin creşterea artificială a salariilor şi îngheţarea investiţiilor. Spune parlamentarul liberal că, în situaţia în care Executivul nu ia măsuri urgente pentru reducerea cheltuielilor de consum şi nu alocă fonduri reale pentru investiţii, România va intra în anul 2019 într-o criză bugetară extrem de periculoasă.

„Criza care ne pândeşte va fi potenţată de mediul economic internaţional, extrem de volatil din ultima vreme, instabilitatea constantă a pieţelor de capital internaţionale fiind un semnal că economia mondială va intra într-o corecţie de lungă durată.

România, cu o economie bazată în principal pe consum, şi nu pe producţie, este dependentă aproape în totalitate de mediul economic internaţional. Această realitate trebuie să fie reflectată în Bugetul de stat pentru anul 2019 prin cheltuieli prudente cu aparatul bugetar şi cu alocări de fonduri destinate investiţiilor majore, care să asigure pe termen mediu şi lung stabilitate economică României”.

Mai spune senatorul Iancu Caracota că Guvernul a cheltuit pentru dezvoltare sub 2% din PIB, în condiţiile în care, la începutul anului, şi-a propus să aloce 4,2% din PIB pentru investiţii

„Aceste cifre sunt îngrijorătoare pentru că fondurile gândite a fi alocate pentru investiţii au fost redirecţionate către o administraţie mare consumatoare de bani publici şi către pomeni electorale mascate în măriri de salarii excesive ce nu reflectă performanţa economică.

Sacrificarea de către Guvern a investiţiilor pentru a controla deficitul bugetar a eşuat, Comisia Europeană estimând că deficitul bugetar pentru anul acesta va sări de 3% şi atrăgând atenţia că în anul 2020 el poate ajunge la 4,7%. De asemenea, Comisia estimează o creştere economică pentru 2018 şi 2019 între 3,6% şi 3,8%, cu mult sub cea atinsă în anul 2017 (7,3%)”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT