Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Soba tip șemineu, sistem de încălzire eficient și economic!

Publicat

pe

Ameninţate cu dispariţia, încă de la începutul secolului XX, din cauza noii mode a încălzirii centralizate, sobele au mai rămas un timp chiar şi în interioarele bucureştene, adaptându-se noilor mode. Cahlele, unele aduse din centre exterioare ţării, au preluat motive şi decoraţii ale curentelor în vogă: rococo-ul, neo-Renaşterea germană şi mai ales Art Nouveau-ul, sobele fiind astfel integrate total în profilul stilistic al locuinţei. Dar oamenii au simțit permanent nevoia să aducă ceva nou în locuințele lor. Și așa au revoluționat șemineele și la noi în țară! Și nu doar că românii își construiesc șemineu pentru design sau ca obiect de decor, dar tot mai mulți sunt cei care le aleg ca sisteme unice de încălzire în locuințele lor.

Scrierile istorice spun că prima sobă a fost construită prin anii 1400 și era făcută în totalitate din cărămizi și plăci ceramice. De atunci, acestea se află într-un continuu progres, în lume existând instituții care se ocupă special de această latură. O mare perioadă de timp au fost folosite sobele de teracotă, iar mai apoi, șemineul și-a intrat în grații i a cucerit pe deplin casele românilor.

Specialiștii care au readus șemineul la viață, prin modelele tot mai ieșite din tipare, și care să se potrivească în orice locuință sau gândit și la cei care nu vor să renunțe la tradiționala sobă. Ca alternativă la un semineu pe lemne, noile modele de sobe apărute în ultima perioadă pot constitui adevărate surse naturală de căldură cu rol decorativ în același timp. Șe știe despre eficiența sobelor fabricate din fontă, care încep să emane căldură la scurt timp după aprinderea focului. Dar cât de mult se știe despre avantajele sobelor din oțel, căptușite cu șamotă? Vei afla din acest articol tot ce este nevoie să știi despre aceste modele de sobe tip șemineu.

Sobe tip șemineu căptușite cu șamotă

Șamota este un material consumabil cu capacitate izolatoare, ce influențează procesul de arderii și crește randamentul sobei. Datorită temperaturii foarte ridicate din camera de ardere, râmân mai puține reziduuri de cenușă depuse în interior, deci sticla rămâne mereu curată și soba e mai ușor de curățat. În plus, sobele căptușite cu șamotă au un aspect mai plăcut. Totuși, trebuie menționat faptul că șamota necesită înlocuire în decurs de 4-5 ani.

Vrem să vă mai aducem la cunoștință și că puterea sobelor tip șemineu se alege în funcție de suprafața ce necesită încălzită. Modelele din oțel cu șamotă au avantajul de a necesita mai puțină curățare și întreținere datorită temperaturii ridicate din camera de ardere, dar pentru o căldură care să se emane mai mult timp dupa stigerea focului, cele mai potrivite sunt sobele cu pereți de fontă.
Există o varietate largă de modele de seminee, iar posibilitatile de alegere între diferitele feluri de combustibil, materiale, coșuri și focare vă permit să vă creați un șemineu unic, special conceput pentru locuința dvs.

Din punct de vedere al modului de funcționare si al componentelor, se disting două tipuri de șeminee:
-Șeminee tip sobă (prefabricate, de sine stătătoare, fără a necesita construcții speciale)
-Șeminee construite, de tip mobilă, de tip casetă sau bio-șeminee.

Foarte important este ca montajul șemineului să fie făcut de profesioniști, respectându-se normele C.E în vigoare. Având în vedere strânsa legătură între buna funcționare a șemineului și a coșului de fum, ideal este montajul pachetului- șemineu + cos de fum + parte decorativă – să fie executat de către aceeași companie. PEFOC.ro respectă în primul rând clientul, iar pentru asta are montatori și distribuitori cu experiență, în toate colțurile țării, cum ar fi Seminee Bihor, disponibili pentru a vă ajuta să alegeți varianta optimă pentru locuința dumneavoastră, acordând consultanță tehnică și asistență fie la montajul coșurilor de fum, la tubulatura soba sau al șemineelor. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A încetat din viață profesorul Ioan Valerian. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

de

În această dimineață, profesorul Valerian Ioan a trecut în lumea celor drepți, lăsând lumea sportului dâmbovițean mult mai săracă!

Născut pe 18 mai 1951, Valerian Ioan a fost una dintre cele mai importante figuri ale baschetului românesc, pe care l-a slujit cu abnegație până în ultima clipă a vieții sale.

Valerian Ioan este omul care i-a descoperit și antrenat pe cei mai importanți baschetbaliști dâmbovițeni, iar de-a lungul timpului, performanțele sale profesionale au fost de-a dreptul impresionante, așa cum o arată și CV-ul regretatului om de sport:

-Component al echipei de baschet Div. B ’’Cimentul Fieni’’1971-1977
-Antrenor Lot National –juniori baschet-1981-1994
-Antrenor principal Div.A –Livas Targoviste – Campion National 2002
-Antrenor principal Lot National (senioare) 2001-2006
–Membru al Biroului Federal al Federatiei Romane de Baschet
-Membru al Comisiei Judetene de Baschet 1974 – 2004
-Sef al Comisiei Metodice de Baschet al CSS Targoviste si CJEFS D-ta-1974-2008
-Director adjunct centru bugetar 1992-1994
-Vicepresedinte in cadrul Asociatiei de Baschet D-ta 1980-1990
-Sef comisie antrenori 1990-2008
-Profesor/formator in cadrul Asociatiei judetene de Baschet D-ta al instructorilor sportivi si antrenorilor de baschet
-Sef cerc metodic CSS-uri,clase cu program sportiv in cadrul ISJ D-ta 1996-2008
-Profesor metodist CCD si membru in Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (ed.fizica si sport)si Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (CSS-uri si clase cu program sportiv)
-Membru al Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet din Romania din anul 2004
– Distinctia „Gheorghe Lazar” cls. a-II-a – 2009
-Distinctia – Ordinul ,,Merite pentru invatamant in grad de Cavaler”- inmanat de Presedintele Romaniei in anul 2004
-Titlul de ,, Cetatean de Onoare al orasului Targoviste” – 2012
-Comisar F.R. Baschet din anul 2004
– Director sportiv în cadrul secției de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște.

Conducerea și angajații Clubului Sportiv Municipal Târgoviște își exprimă regretul și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Legea cadastrului, mai facilă pentru cetăţean şi autorităţi locale

Publicat

pe

Legislaţia cadastrală din România capătă noi valenţe, se apropie mai mult de practica europeană, se adaptează din mers cerinţelor moderne, normelor impuse de UE.

După cum ne-a precizat deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia, membră în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, în cadrul acestei structuri parlamentare, a fost dezbătută şi votată o iniţiativă de modificare a Legii Cadastrului.

Practic, susţine Claudia Gilia, actul normativ a fost simplificat şi s-au creat mai multe facilităţi în momentul intabulării caselor, terenurilor şi monumentelor istorice. Statul, prin aceste modificări, va oferi fonduri pentru realizarea cadastrului şi pentru protejarea monumentelor istorice. Totodată, este simplificat accesul la finanţare în vederea înregistrării terenurilor din domeniul public al statului.

„Am decis majorarea sumei cu care se vor cofinanța lucrările de înregistrare sistematică pe care le contractează primăriile. Se va putea accelera cadastrarea în orașe, prin motivarea firmelor de a se prezenta la licitații prin creșterea sumei maxime, de la 60 de lei/carte funciară până la 132 de lei pentru imobil, în funcție de obiectiv.

Autoritățile publice locale nu vor mai fi refuzate de firmele care tot invocau prețul prea mic, în comparație cu gradul de dificultate a terenului care trebuia măsurat. În plus, o măsură pentru care am susținut cu toată convingerea acest proiect este faptul că se vor putea salva mai multe monumente istorice.

Ministerul Culturii va putea face, din oficiu, notarea în cartea funciară, în cazul imobilelor de patrimoniu. În acest fel, pe piața imobiliară se va afla cu ușurință despre vânzarea monumentelor istorice și vor fi evitate situațiile în care un cumpărător putea afla abia după tranzacție că imobilul achiziționat nu poate fi modificat întrucât acesta este protejat de lege”, a precizat deputata Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!