Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Soba tip șemineu, sistem de încălzire eficient și economic!

Publicat

pe

Ameninţate cu dispariţia, încă de la începutul secolului XX, din cauza noii mode a încălzirii centralizate, sobele au mai rămas un timp chiar şi în interioarele bucureştene, adaptându-se noilor mode. Cahlele, unele aduse din centre exterioare ţării, au preluat motive şi decoraţii ale curentelor în vogă: rococo-ul, neo-Renaşterea germană şi mai ales Art Nouveau-ul, sobele fiind astfel integrate total în profilul stilistic al locuinţei. Dar oamenii au simțit permanent nevoia să aducă ceva nou în locuințele lor. Și așa au revoluționat șemineele și la noi în țară! Și nu doar că românii își construiesc șemineu pentru design sau ca obiect de decor, dar tot mai mulți sunt cei care le aleg ca sisteme unice de încălzire în locuințele lor.

Scrierile istorice spun că prima sobă a fost construită prin anii 1400 și era făcută în totalitate din cărămizi și plăci ceramice. De atunci, acestea se află într-un continuu progres, în lume existând instituții care se ocupă special de această latură. O mare perioadă de timp au fost folosite sobele de teracotă, iar mai apoi, șemineul și-a intrat în grații i a cucerit pe deplin casele românilor.

Specialiștii care au readus șemineul la viață, prin modelele tot mai ieșite din tipare, și care să se potrivească în orice locuință sau gândit și la cei care nu vor să renunțe la tradiționala sobă. Ca alternativă la un semineu pe lemne, noile modele de sobe apărute în ultima perioadă pot constitui adevărate surse naturală de căldură cu rol decorativ în același timp. Șe știe despre eficiența sobelor fabricate din fontă, care încep să emane căldură la scurt timp după aprinderea focului. Dar cât de mult se știe despre avantajele sobelor din oțel, căptușite cu șamotă? Vei afla din acest articol tot ce este nevoie să știi despre aceste modele de sobe tip șemineu.

Sobe tip șemineu căptușite cu șamotă

Șamota este un material consumabil cu capacitate izolatoare, ce influențează procesul de arderii și crește randamentul sobei. Datorită temperaturii foarte ridicate din camera de ardere, râmân mai puține reziduuri de cenușă depuse în interior, deci sticla rămâne mereu curată și soba e mai ușor de curățat. În plus, sobele căptușite cu șamotă au un aspect mai plăcut. Totuși, trebuie menționat faptul că șamota necesită înlocuire în decurs de 4-5 ani.

Vrem să vă mai aducem la cunoștință și că puterea sobelor tip șemineu se alege în funcție de suprafața ce necesită încălzită. Modelele din oțel cu șamotă au avantajul de a necesita mai puțină curățare și întreținere datorită temperaturii ridicate din camera de ardere, dar pentru o căldură care să se emane mai mult timp dupa stigerea focului, cele mai potrivite sunt sobele cu pereți de fontă.
Există o varietate largă de modele de seminee, iar posibilitatile de alegere între diferitele feluri de combustibil, materiale, coșuri și focare vă permit să vă creați un șemineu unic, special conceput pentru locuința dvs.

Din punct de vedere al modului de funcționare si al componentelor, se disting două tipuri de șeminee:
-Șeminee tip sobă (prefabricate, de sine stătătoare, fără a necesita construcții speciale)
-Șeminee construite, de tip mobilă, de tip casetă sau bio-șeminee.

Foarte important este ca montajul șemineului să fie făcut de profesioniști, respectându-se normele C.E în vigoare. Având în vedere strânsa legătură între buna funcționare a șemineului și a coșului de fum, ideal este montajul pachetului- șemineu + cos de fum + parte decorativă – să fie executat de către aceeași companie. PEFOC.ro respectă în primul rând clientul, iar pentru asta are montatori și distribuitori cu experiență, în toate colțurile țării, cum ar fi Seminee Bihor, disponibili pentru a vă ajuta să alegeți varianta optimă pentru locuința dumneavoastră, acordând consultanță tehnică și asistență fie la montajul coșurilor de fum, la tubulatura soba sau al șemineelor. (P)

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT