Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Soba tip șemineu, sistem de încălzire eficient și economic!

Publicat

pe

Ameninţate cu dispariţia, încă de la începutul secolului XX, din cauza noii mode a încălzirii centralizate, sobele au mai rămas un timp chiar şi în interioarele bucureştene, adaptându-se noilor mode. Cahlele, unele aduse din centre exterioare ţării, au preluat motive şi decoraţii ale curentelor în vogă: rococo-ul, neo-Renaşterea germană şi mai ales Art Nouveau-ul, sobele fiind astfel integrate total în profilul stilistic al locuinţei. Dar oamenii au simțit permanent nevoia să aducă ceva nou în locuințele lor. Și așa au revoluționat șemineele și la noi în țară! Și nu doar că românii își construiesc șemineu pentru design sau ca obiect de decor, dar tot mai mulți sunt cei care le aleg ca sisteme unice de încălzire în locuințele lor.

Scrierile istorice spun că prima sobă a fost construită prin anii 1400 și era făcută în totalitate din cărămizi și plăci ceramice. De atunci, acestea se află într-un continuu progres, în lume existând instituții care se ocupă special de această latură. O mare perioadă de timp au fost folosite sobele de teracotă, iar mai apoi, șemineul și-a intrat în grații i a cucerit pe deplin casele românilor.

Specialiștii care au readus șemineul la viață, prin modelele tot mai ieșite din tipare, și care să se potrivească în orice locuință sau gândit și la cei care nu vor să renunțe la tradiționala sobă. Ca alternativă la un semineu pe lemne, noile modele de sobe apărute în ultima perioadă pot constitui adevărate surse naturală de căldură cu rol decorativ în același timp. Șe știe despre eficiența sobelor fabricate din fontă, care încep să emane căldură la scurt timp după aprinderea focului. Dar cât de mult se știe despre avantajele sobelor din oțel, căptușite cu șamotă? Vei afla din acest articol tot ce este nevoie să știi despre aceste modele de sobe tip șemineu.

Sobe tip șemineu căptușite cu șamotă

Șamota este un material consumabil cu capacitate izolatoare, ce influențează procesul de arderii și crește randamentul sobei. Datorită temperaturii foarte ridicate din camera de ardere, râmân mai puține reziduuri de cenușă depuse în interior, deci sticla rămâne mereu curată și soba e mai ușor de curățat. În plus, sobele căptușite cu șamotă au un aspect mai plăcut. Totuși, trebuie menționat faptul că șamota necesită înlocuire în decurs de 4-5 ani.

Vrem să vă mai aducem la cunoștință și că puterea sobelor tip șemineu se alege în funcție de suprafața ce necesită încălzită. Modelele din oțel cu șamotă au avantajul de a necesita mai puțină curățare și întreținere datorită temperaturii ridicate din camera de ardere, dar pentru o căldură care să se emane mai mult timp dupa stigerea focului, cele mai potrivite sunt sobele cu pereți de fontă.
Există o varietate largă de modele de seminee, iar posibilitatile de alegere între diferitele feluri de combustibil, materiale, coșuri și focare vă permit să vă creați un șemineu unic, special conceput pentru locuința dvs.

Din punct de vedere al modului de funcționare si al componentelor, se disting două tipuri de șeminee:
-Șeminee tip sobă (prefabricate, de sine stătătoare, fără a necesita construcții speciale)
-Șeminee construite, de tip mobilă, de tip casetă sau bio-șeminee.

Foarte important este ca montajul șemineului să fie făcut de profesioniști, respectându-se normele C.E în vigoare. Având în vedere strânsa legătură între buna funcționare a șemineului și a coșului de fum, ideal este montajul pachetului- șemineu + cos de fum + parte decorativă – să fie executat de către aceeași companie. PEFOC.ro respectă în primul rând clientul, iar pentru asta are montatori și distribuitori cu experiență, în toate colțurile țării, cum ar fi Seminee Bihor, disponibili pentru a vă ajuta să alegeți varianta optimă pentru locuința dumneavoastră, acordând consultanță tehnică și asistență fie la montajul coșurilor de fum, la tubulatura soba sau al șemineelor. (P)

ACTUALITATE

Nu rata petrecerea de Dragobete organizată la Royal Residence Târgovişte!

Publicat

pe

de

Mai sunt doar câteva zile până ce românii vor celebra, în stil tradiţional, iubirea. Pregăteşte-te, aşadar, să-i oferi persoanei dragi, o seară de neuitat pe 24 februarie, la Restaurantul Royal Residence Târgovişte, unde va poposi renumitul „Taraf de fete”.

Organizatorii promit numeroase surprize muzicale, coregrafice şi culinare. rezervările se pot face la numărul de telefon 0732.969.408 sau direct la Restaurant „Royal Residence”, pe strada Gării din municipiul Târgovişte.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgovişte şi Complexul Muzeal Curtea Domnească se promovează la Târgul de Turism

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Consilierii locali târgovişteni au aprobat participarea administraţiei locale la Târgul de Turism al României, ediţia de primăvară, care va avea loc în perioada 21 – 24 februarie la Romexpo Bucureşti. Pentru această acţiune, ce are ca scop creşterea vizibilităţii oraşului ca destinaţie turistică, a fost alocată suma de 11.243 lei.

În cadrul celui mai mare eveniment expoziţional de profil din ţară, va exista şi un stand al Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Vizitatorii vor putea astfel să afle informaţii despre toate muzeele şi casele memoriale aflate în administrarea Complexului, precum şi despre Peştera Ialomiţei din Munţii Bucegi.

În luna mai, echipa de la Curtea Domnească din Târgovişte va fi prezentă şi la „Târgul european al castelelor”, organizat de Primăria Hunedoara şi Castelul Corvinilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!