Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Soba tip șemineu, sistem de încălzire eficient și economic!

Publicat

pe

Ameninţate cu dispariţia, încă de la începutul secolului XX, din cauza noii mode a încălzirii centralizate, sobele au mai rămas un timp chiar şi în interioarele bucureştene, adaptându-se noilor mode. Cahlele, unele aduse din centre exterioare ţării, au preluat motive şi decoraţii ale curentelor în vogă: rococo-ul, neo-Renaşterea germană şi mai ales Art Nouveau-ul, sobele fiind astfel integrate total în profilul stilistic al locuinţei. Dar oamenii au simțit permanent nevoia să aducă ceva nou în locuințele lor. Și așa au revoluționat șemineele și la noi în țară! Și nu doar că românii își construiesc șemineu pentru design sau ca obiect de decor, dar tot mai mulți sunt cei care le aleg ca sisteme unice de încălzire în locuințele lor.

Scrierile istorice spun că prima sobă a fost construită prin anii 1400 și era făcută în totalitate din cărămizi și plăci ceramice. De atunci, acestea se află într-un continuu progres, în lume existând instituții care se ocupă special de această latură. O mare perioadă de timp au fost folosite sobele de teracotă, iar mai apoi, șemineul și-a intrat în grații i a cucerit pe deplin casele românilor.

Specialiștii care au readus șemineul la viață, prin modelele tot mai ieșite din tipare, și care să se potrivească în orice locuință sau gândit și la cei care nu vor să renunțe la tradiționala sobă. Ca alternativă la un semineu pe lemne, noile modele de sobe apărute în ultima perioadă pot constitui adevărate surse naturală de căldură cu rol decorativ în același timp. Șe știe despre eficiența sobelor fabricate din fontă, care încep să emane căldură la scurt timp după aprinderea focului. Dar cât de mult se știe despre avantajele sobelor din oțel, căptușite cu șamotă? Vei afla din acest articol tot ce este nevoie să știi despre aceste modele de sobe tip șemineu.

Sobe tip șemineu căptușite cu șamotă

Șamota este un material consumabil cu capacitate izolatoare, ce influențează procesul de arderii și crește randamentul sobei. Datorită temperaturii foarte ridicate din camera de ardere, râmân mai puține reziduuri de cenușă depuse în interior, deci sticla rămâne mereu curată și soba e mai ușor de curățat. În plus, sobele căptușite cu șamotă au un aspect mai plăcut. Totuși, trebuie menționat faptul că șamota necesită înlocuire în decurs de 4-5 ani.

Vrem să vă mai aducem la cunoștință și că puterea sobelor tip șemineu se alege în funcție de suprafața ce necesită încălzită. Modelele din oțel cu șamotă au avantajul de a necesita mai puțină curățare și întreținere datorită temperaturii ridicate din camera de ardere, dar pentru o căldură care să se emane mai mult timp dupa stigerea focului, cele mai potrivite sunt sobele cu pereți de fontă.
Există o varietate largă de modele de seminee, iar posibilitatile de alegere între diferitele feluri de combustibil, materiale, coșuri și focare vă permit să vă creați un șemineu unic, special conceput pentru locuința dvs.

Din punct de vedere al modului de funcționare si al componentelor, se disting două tipuri de șeminee:
-Șeminee tip sobă (prefabricate, de sine stătătoare, fără a necesita construcții speciale)
-Șeminee construite, de tip mobilă, de tip casetă sau bio-șeminee.

Foarte important este ca montajul șemineului să fie făcut de profesioniști, respectându-se normele C.E în vigoare. Având în vedere strânsa legătură între buna funcționare a șemineului și a coșului de fum, ideal este montajul pachetului- șemineu + cos de fum + parte decorativă – să fie executat de către aceeași companie. PEFOC.ro respectă în primul rând clientul, iar pentru asta are montatori și distribuitori cu experiență, în toate colțurile țării, cum ar fi Seminee Bihor, disponibili pentru a vă ajuta să alegeți varianta optimă pentru locuința dumneavoastră, acordând consultanță tehnică și asistență fie la montajul coșurilor de fum, la tubulatura soba sau al șemineelor. (P)

ACTUALITATE

Prefectura Argeş, apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni

Publicat

pe

Instituţia Prefectului Argeş face un apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni, să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virsului pestei porcine africane şi recomandă să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente.

La această oră, pe teritoriul judeţului Argeş, sunt active 8 focare de pestă porcină africană, în localităţile: Băiculeşti, Ungheni, Vlădeşti, Răteşti (în gospodării şi în exploataţii nonprofesionale) şi la porci mistreţi în fondurile de vânătoare 25 Grădiştea – comuna Mihăeşti, 24 Mâzgana – comuna Vultureşti și Fondul de Vânătoare nr. 18, Râul Târgului.

Ultimul focar a fost confirmat într-o gospodărie din localitatea Călinești, comuna Călinești. Ca şi în celelalte situaţii, au fost delimitate zonele de protecţie şi de supraveghere, astfel:
• Zona de protecţie – rază 3 kilometri (localităţile: Călinești, Gorganu, Topoloveni, Țigănești)
• Zona de supraveghere – rază 10 kilometri (localităţile:Oarja, Ceaușești, Sămăila, Bujoi, Bârloi, Bogați, Glâmbocelu, Glâmbocel, Râncăciov, Urlucea, Cârstieni, Vrănești, Ciocănești, Văleni, Podgoria, Ștefănești, Viișoara, Radu Negru, Golești, Topoloveni, Crăințești, Gorănești, Boțârcani, Căteasca, Coșeri, Ciresu, Siliștea, Gruiu, Catane, Recea, Glodu, Albotele, Valea Nenii, Valea Mare, Valea Popii, Schitu Scoicești, Budișteni, Băila, Ciulnița, Leordeni, Cârciumărești).

„Cetăţenii au obligaţia să respecte toate măsurile care ţin de prevenirea răspândirii bolii, până când focarul va fi stins. Orice suspiciune trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar, animalele suspecte vor fi sacrificate şi neutralizate, iar proprietarul va fi despăgubit de stat, în condiţiile legii”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului Argeş.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenţie! 2 septembrie este termenul-limită pentru vizarea carnetelor de rentier agricol!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ziarulunirea.ro)

2 septembrie este data până la care pot fi vizate, personal ori prin mandatar sau tutore, carnetele de rentier agricol – informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Pentru această operaţiune, este nevoie de următoarele documente, în original:
1) carnetul de rentier agricol;
2) actul de identitate al solicitantului;
3) decizia de la comisia de expertiză medicală – pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală gradele I și II / decizia de la comisia de expertiză medicală și decizia de pensionare la limită de vârstă – pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală gradele I și II a cărei pensie de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă;
4) procură notarială autentificată/curatelă/hotărârejudecătorească definitivă şi irevocabilă din care să reiasă că solicitantul este tutore legal al rentierului agricol, în original, numai pentru cazurile în care solicitarea vizării carnetului de rentier agricol este făcută de un reprezentant legal;
5) contractul/contractele de arendare încheiat/încheiate până la data de 30 septembrie 2011, cu respectarea prevederilor Legii arendării nr. 16/1994*), cu modificările şi completările ulterioare, sau încheiat/încheiate după data de 1 octombrie 2011, cu respectarea prevederilor Codului civil.*) Legea nr. 16/1994 a fost abrogată prin art. 230 lit. r) din Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 409 din 10 iunie 2011;
6) extras de cont pe numele rentierului agricol, deschis la oricare bancă de pe teritoriul României, în lei. (extrasul se depune opţional);
7) declarația pentru obţinerea vizei anuale conform modelului din Anexa la Normele metodologice de aplicare a prevederilor „titlului XI Renta viageră agricolă” din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, norme aprobate prin Ordinul nr. 1272/2005.

„Plata rentei viagere agricole, conform prevederilor art. 6 alin. 1 şi alin. 2, din Legea 247/2005 Titlul XI, se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de Banca Naţională a României din anul pentru care aceasta se datorează, prin mandat poştal sau virament bancar.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta poate fi încasată de moştenitorii săi, cu condiţia respectării prevederilor art.8 din Legea 247/2005 Titlu XI, și a depunerii la oricare Centru judeţean al APIA, până la data limită 15.10.2019, a cererii de moștenitor.

La APIA Centrul Judetean Dambovita au fost vizate , pana la aceasta data, 196 de carnete de rentier agricol”, se precizează într-un comunicat de presă remis de APIA Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!