Conectați-vă cu noi

POLITIC

Semnează şi tu pentru iniţiativa #OameniNoi în politică!

Publicat

pe

Organizaţia USR Dâmboviţa strânge semnături, la sediul din Târgovişte, Bulevardul Independenţei nr. 26, Bl 3A, Ap. 1, parter (vizavi de staţia Caraiman), de luni până vineri, între orele 10:00-17:00, pentru iniţiativa cetăţenească #OameniNoi, în vederea modificării legislaţiei electorale.

Potrivit deputatului Dumitru Lupescu – preşedintele USR Dâmboviţa, schimbările vizează:
– Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
– Dublarea numărului de parlamentari aleși în Diaspora.
– Recâștigarea dreptului constituțional de vot în cazul cetățenilor români care trăiesc și muncesc în afara țării, dar care au domiciliul în România.
– Alegeri corecte prin implementarea unor măsuri de siguranță a votului.
– Votul pe liste deschise: pentru candidatul pe care îl dorești.
– Reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri.
– Eliminarea pragurilor electorale la alegerile locale și europarlamentare.

Pentru ca demersul să reuşească este nevoie de 100.000 de semnături. Telefon de contact USR Dâmboviţa: 0345.404.141.

„Dacă vrei să strângi semnăturile prietenilor, o poți face urmând pașii de pe https://oameni-noi.ro/liste-de-semnaturi/. Dacă ai strâns liste de semnături, le poți aduce cu tine, vom ajuta cu centralizarea și transmiterea lor în țară”, spune deputatul Dumitru Lupescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Deputatul Liviu Pleşoianu dă tonul răzmeriţei la congresul PSD!

Publicat

pe

Foto: Facebook

Congresul PSD, care se va desfăşura sâmbătă, nu va fi aşa de liniştit cum pare şi nici nu se va mai consuma total după bine cunoscutul ton de sorginte comunistă „organizaţia X sprijină candidatura doamnei Virica Dăncilă”!

Apele sunt tulburi. Nici la întâlnirea de la Neptun nu a fost concordie, premierul având multe discuţii în contradictoriu cu unii lideri. Nu mai vorbim de cei care au venit din teritoriu cu o serie de nemulţumiri privind modul cum sunt conduse filialele de care aparţin.

Viorica Dăncilă a promis că le va rezolva pe toate. Dar, spun sursele noatre, îi va fi greu să ia decizii împotriva unor lideri judeţeni care, chiar dacă au sărit calul, sunt din cercul apropiat premnierului şi nu îi poate supăra, eventual, va mima doar un soi de intervenţie menită să mulţumească pe toată lumea.

A mai apărut un candidat pentru funcţia de preşedinte al PSD – Liviu Pleşoianu. Deputatul, în stilu-i caracteristic, curajos, deschis, o acuză pe Viorica Dăncilă de pactizare cu statul paralel, de scoatere de pe agenda publică a problemelor din Justiţie. Pleşoianu nu este de acord nici cu renumirea lui Mugur Isărescu în funcţia de guvernator al Băncii Naţionale. De altfel, mai mulţi social-democraţi şi-au exprimat nemulţumirea pentru această nominalizare.

„Aseară, urmărind-o pe doamna Dăncilă încurcându-se în cuvinte când a fost întrebată despre „statul paralel”, m-am lămurit definitiv: acest partid e pe cale a fi predat cu arme şi muniţii! E limpede pentru mine, e limpede pentru miile de oameni care îmi scriu şi care sunt revoltaţi. Prin urmare, am hotărât să nu o las singură pe doamna Dăncilă la acest Congres.

Voi candida pentru funcţia de preşedinte al partidului. Unii oamenii vor vota aşa cum sunt mandataţi, alţii vor vota aşa cum simt. Vom vedea… Cert este un lucru: voi VORBI la acest Congres pentru toţi oamenii care cred în noi, pentru toţi oamenii care au nevoie de o voce cu ajutorul căreia să se facă auziţi!

Lucrurile sunt destul de clare pentru toată lumea: Viorica Dăncilă – premierul care urca împreună cu mine pe scenă anul trecut și striga cu patos împotriva Statului Paralel – s-a dat de trei ori peste cap și s-a transformat, ca în basm, într-o nouă ființă. A ajuns să spună aseară, întrebată de Răzvan Dumitrescu dacă există un stat paralel, că nu se poate exprima și că „părerile sunt împărțite”…

Ana Birchall ocupă postul de la Justiție. Doamna Birchall nu are timp să vorbească despre protocoalele secrete cu Procurorul General al SUA, dar are timp să-mi scrie mie în timpul unei emisiuni și să mă amenințe cu „măsuri legale” în caz că o mai critic…

Mugur Isărescu – din nou la BNR. Are, cică, „susținerea Coaliției” pentru un nou mandat. Dar cine e „coaliția” asta!? Dăncilă, Tăriceanu și încă doi oameni de la PSD și de la ALDE!? Pe Zamfir, de la ALDE, l-a întrebat cineva? Pe mine și pe colegii de la PSD ne-a întrebat cineva? Cum era cu „dictatorul”, …”democraților”, a scris Pleşoianu pe pagina sa de Facebook.

În ciuda tuturor nemulţumirilor care vor fi expuse la congres, Viorica Dăncilă va fi aleasă preşedinta PSD. Majoritatea organizaţiilor din ţară vin la adunarea de la Bucureşti cu lecţia învăţată, adică de sprijin necondiţionat pentru premierul României. Mulţi văd în alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului cea mai mare şansă de salvare a formaţiunii social-democrate de la implozie, dar şi de salvare a poziţiilor şi privilegiilor pe care ei le deţin.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Primarul comunei Voineşti nu pleacă deputat în Parlamentul României

Publicat

pe

Gabriel Dănuţ Sandu, primarul comunei Voineşti, nu va pleca în Parlamentul României. Edilul, după ce a analizat cu atenţie, cu sufletul şi cu mintea, această oportunitate care l-ar fi dus, ce-i drept, mai în faţă pe eşicherul politic local şi naţional, a luat o decizie înţeleaptă, meritorie, salutată de concetăţenii săi, pe care ne-am dori să le vedem mai des la aleşii noştri care, de obicei, aleargă după funcţii şi poziţii.

Primarul de la Voineşti a renunţat la funcţia de deputat, care i-ar fi revenit ca urmare a plecării Rovanei Plumb la Bruxelles, în calitate de europarlamentar. Dănuţ Gabriel Sandu i-a trimis, astăzi, preşedintei organizaţiei PSD Dâmboviţa un document în care îşi exprimă clar dorinţa de renunţare la calitatea de candidat al alegerilor parlamentare din 2016, ales pe lista PSD în circumscripţia 16 Dâmboviţa.

Gambă a ales, aşadar, să rămână primar la Voineşti! Este un exemplu clar de om dedicat comunităţii, rostului pe care îl are acolo şi promisiunilor făcute celor care l-au ales.

Următorul pe lista PSD este edilul de la Braniştea, Marian Ţachianu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!