Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Şoseaua de centură a oraşului Găeşti, proiect ratat din 2011 încoace!

Publicat

pe

Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmboviţa, a susţinut în Parlament o declaraţie politică având ca temă şoseaua de centură a oraşului Găeşti şi pasarela peste calea ferată, investiţie despre care se vorbeşte de ani şi ani, dar care a tot fost ratată din 2011 încoace. Proiectul este nominalizat şi acum în Masterplanul de transport al României.

„În Găești se intersectează trei drumuri naționale: DN 7 București – Pitești, DN 72 Găești – Târgoviște – Ploiești și DN 61 Găești – Autostrada A1 – Ghimpați. Traficul din oraș este infernal, iar Găeștiul este sufocat de traficul greu. Accidentele de circulaţie, îndeosebi unde sunt angrenate mijloace auto de mare tonaj, sunt extrem de frecvente și au caracter grav.

Proiectul «Varianta de ocolire Găeşti» a fost în sarcina guvernanţilor PSD și a CNAIR, iar realizarea lui – cu termen 2015 – ar fi însemnat decongestionarea traficului în zona centrală a oraşului Găeşti, dar şi o importantă dezvoltare economică, cu crearea de locuri de muncă pentru cetăţenii din tot sudul judeţului Dâmbovița.

După ce indicatorii tehnico-economici ai lucrării au fost întocmiți încă din 2009 și aprobaţi prin Hotărârea de Guvern nr. 157/2011, proiectul a fost inclus în Strategia CNAIR, iată că PSD și mai nou partidele cu interese în zonă, au reuşit contraperformanţa să «îl îngroape» fără explicaţii.

Privind consolidarea pasarelei de pe DN 61 Găești – Autostrada A1 – Ghimpați, nu s-a făcut nimic. Pasarela peste calea ferată este într-o stare deplorabilă, are «bulină roșie», prezintă lipsuri în elementele de siguranță a traficului, fisuri în structura de susţinere etc. Investiția este înscrisă în programul CNAIR la nr. crt. «66 – Modernizare DN 61, Ghimpaţi-Gaeşti km 0+000 – km 78+529/CNADNR (CNAIR acum), Admis».

Se vrea modernizare și nu consolidare, cu fonduri de stat sau parteneriat public-privat în locul fondurilor europene!

Proiectul ce include pasarela peste calea ferată face parte din lista proiectelor CNAIR, capitolul Drumuri Nationale în pregatire, lungimea totală = 67,197 km; lățime platformă = 9,00 m; poduri reabilitate = 14 buc, poduri noi = 8 buc.

Vă rog să observați în continuare diminuarea proiectului!

Ministerul Transporturilor, CNAIR, administrațiile centrale și locale nu văd micșorarea lungimii și prevederea recalculării costurilor lucrării?
– în 2009 investiţia avea lungime totală = 78,529 km;
– pe site-ul CNAIR apare a avea lungimea totală = 76,180 km http://www.cnadnr.ro/ro/proiecte/modernizare-dn-72-gaesti-ploiesti-km-0000-km-76180;
– la capitolul Drumuri Nationale în pregătire, lungimea totală este de numai 67,197 km!

Și atunci întrebăm: de ce nu au fost atrase fonduri europene pentru ducerea la îndeplinire a acestor lucrări de investiții? De ce nu au făcut nimic autoritățile centrale și locale în demararea proiectelor? Avea dreptate comisarul european Corina Crețu, atât de dezaprobată de guvernanții actuali! Nu vor! Este de interes o revenire în atenția publică a acestor necesități? Sigur DA!

PSD Dâmboviţa a pierdut, pe rând, toate aceste investiţii mari pentru judeţ. Ca orice politicieni ale căror unice ambiţii se rezumă la manipularea oamenilor îngenunchiaţi de sărăcie şi neputinţă, liderii PSD+ALDE nu-şi pot trece în palmares nicio realizare notabilă în Găești. În schimb, cu concursul intereselor transpartinice, au ţesut o incredibilă strategie în care la loc de cinste se află minciuna, ameninţarea, presiunea politică şi promovarea incompetenţei.

Personal mă voi implica în readucerea în circuit a proiectelor de investiții inclusive în transporturi, benefice județului Dâmbovița, printre care: proiectul „Varianta de ocolire Găeşti”, proiectul «Modernizare DN 61, Ghimpaţi-Găeşti km 0+000 – km 78+529» care va include și consolidarea (nu modernizarea) pasarelei peste calea ferată, proiectul «Modernizare DN 72A, Târgoviște – Câmpulung, km 5+379 – km 64+110» etc.

Sper ca edilii orașului Găești să nu se opună acestor demersuri și proiecte. Solicit, așadar, tuturor colegilor parlamentari de Dâmbovița, care consideră că încă reprezintă interesele dâmbovițenilor, să acționeze ca atare”, a precizat, de la în alta tribună a Parlamentului, deputatul Dumitru Lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT