Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Corbii Mari a finalizat cu succes parcul de agrement din Bărăceni

Publicat

pe

Proiectele de inters local curg pe bandă rulantă la Corbii Mari. Totul se schimbă, se modelează în funcţie de necesităţile de dezvoltare ale comunităţii, în pas cu normele europene în materie de civilizaţie rurală.

Cu fondurile nerambursabile atrase prin diferite programe, s-au asfaltat străzi, s-au reabilitat şi modernizat şcoli şi grădiniţe sau au fost construite de la zero, s-au amenajat parcuri, locuri de joacă, terenuri pentru practicarea sportului etc.

În acelaşi trend al dezvoltării se înscrie şi darea în folosinţă a parcului de agrement din satul Bărăceni. Obiectivul, după cum a precizat primarul Ionuţ Bănică în cadrul conferinţei de presă organizată cu ocazia închiderii acestui proiect, a fost realizat prin fonduri europene nerabursabile, dar şi cu o contribuţie din partea unităţii administrativ-teritoriale.

Proiectul, finanţat de AFIR, a fost derulat prin Grupul de Acţiune Locală Titu. Valoarea totală a investiţiei a fost de 60.551 euro, din care 15.000 euro reprezintă costurile neeligibile, suportare de Primăria Corbii Mari.

„Obiectivul pe care l-am dat în folosinţă are în componenţă un teren sintetic multi-sport, amenajat pe o suprafaţă de 989 mp, alei pavate, zonă de relaxare cu băncuţe, spaţiu verde şi un loc de joacă.

Proiectul îndeplineşte scopul pe care ni l-am propus, şi anume, de a dezvolta infrastructura publică destinată locuitorilor acestui sat. Totodată, am vrut, prin crearea acestui parc, să încurajăm copiii şi tinerii din sat să petreacă mai mult timp în aer liber, să facă mişcare, să desfăşoare diferite activităţi sportive, să îi rupem din faţa calculatoarelor”, a punctat edilul Ionuţ Bănică.

Primarul s-a arătat mulţumit de colaborarea bună, în derularea acestui proiect, cu consultantul, cu întrega echipă de implementare. Ionuţ Bănică intenţionează să amenajeze în fiecare sat component al comunei Corbii Mari astfel de parcuri de agrement şi petrecere a timpului liber. Până acum, au fost create cinci astfel de obiective.

Parculeţele şi terenurile de sport au fost construite în preajma instituţiilor de învăţământ sau chiar în incinta acestora, pentru a putea fi folosite atât de elevii şcolilor, dar şi de ceilalţi cetăţeni, doritori de mişcare şi de petrecere a câtorva ore de relaxare prin odihnă sau sport.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite