Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Corbii Mari a finalizat cu succes parcul de agrement din Bărăceni

Publicat

pe

Proiectele de inters local curg pe bandă rulantă la Corbii Mari. Totul se schimbă, se modelează în funcţie de necesităţile de dezvoltare ale comunităţii, în pas cu normele europene în materie de civilizaţie rurală.

Cu fondurile nerambursabile atrase prin diferite programe, s-au asfaltat străzi, s-au reabilitat şi modernizat şcoli şi grădiniţe sau au fost construite de la zero, s-au amenajat parcuri, locuri de joacă, terenuri pentru practicarea sportului etc.

În acelaşi trend al dezvoltării se înscrie şi darea în folosinţă a parcului de agrement din satul Bărăceni. Obiectivul, după cum a precizat primarul Ionuţ Bănică în cadrul conferinţei de presă organizată cu ocazia închiderii acestui proiect, a fost realizat prin fonduri europene nerabursabile, dar şi cu o contribuţie din partea unităţii administrativ-teritoriale.

Proiectul, finanţat de AFIR, a fost derulat prin Grupul de Acţiune Locală Titu. Valoarea totală a investiţiei a fost de 60.551 euro, din care 15.000 euro reprezintă costurile neeligibile, suportare de Primăria Corbii Mari.

„Obiectivul pe care l-am dat în folosinţă are în componenţă un teren sintetic multi-sport, amenajat pe o suprafaţă de 989 mp, alei pavate, zonă de relaxare cu băncuţe, spaţiu verde şi un loc de joacă.

Proiectul îndeplineşte scopul pe care ni l-am propus, şi anume, de a dezvolta infrastructura publică destinată locuitorilor acestui sat. Totodată, am vrut, prin crearea acestui parc, să încurajăm copiii şi tinerii din sat să petreacă mai mult timp în aer liber, să facă mişcare, să desfăşoare diferite activităţi sportive, să îi rupem din faţa calculatoarelor”, a punctat edilul Ionuţ Bănică.

Primarul s-a arătat mulţumit de colaborarea bună, în derularea acestui proiect, cu consultantul, cu întrega echipă de implementare. Ionuţ Bănică intenţionează să amenajeze în fiecare sat component al comunei Corbii Mari astfel de parcuri de agrement şi petrecere a timpului liber. Până acum, au fost create cinci astfel de obiective.

Parculeţele şi terenurile de sport au fost construite în preajma instituţiilor de învăţământ sau chiar în incinta acestora, pentru a putea fi folosite atât de elevii şcolilor, dar şi de ceilalţi cetăţeni, doritori de mişcare şi de petrecere a câtorva ore de relaxare prin odihnă sau sport.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Premii pentru cele mai frumoase și curate asociații de proprietari din municipiul Pitești

Publicat

pe

Primarul Cristian Gentea i-a premiat, astăzi – 20 mai 2022, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local prilejuită de „Zilele municipiului Pitești”, pe câștigătorii concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din Municipiul Pitești”, ajuns la ediția cu numărul 10.

„Organizat de Primăria Municipiului Piteşti, având la bază voluntariatul, concursul a contribuit la îmbunătăţirea aspectului orașului și a mobilizat un număr mare de piteșteni în acțiunea de curățare, reamenajare și înfrumusețare a locului pe care îl numesc „acasă”.

Îi felicităm pe toți cei care s-au implicat în această competiție, câștigători sau doar participanți, pentru entuziasmul lor și pentru munca prin care au dorit și au reușit să facă din Pitești un oraș mai frumos, pentru noi toți!”, se precizează într-un comunicat de presă.

Premiul pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10.000 lei, a fost obținut de către asociația de proprietari ,, J10 BC’’ – Războieni, iar premiile pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier”, în valoare de 2.000 de lei, au fost câștigate de următoarele 10 asociații: „Dorobanților 10” bloc 49 – cartier Craiovei, „Narcisa” bloc A3, scara A – cartier Tudor Vladimirescu, „Uraniu” bloc B24 – cartier Prundu, ,,Paul” bloc H4 – cartier Războieni, ,,Exercițiu PD4B” bloc PD4, scara B – cartier Exercițiu, „Trivale P1” bloc P1 – cartier Trivale, „Antim Ivireanu G4-G5” bloc G4-G5 – cartier Găvana, „Făgăraș Nord D2-D3” bloc D2-D3 – cartier Negru Vodă, „Crinul” bloc 27 – Calea București, „Casa Noastră” bloc D30, scara B – Cartier Popa Șapcă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a aprobat la finanțare 19 proiecte, în prima sesiune din 2022

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 19 mai 2022, primele 19 contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul județului pentru cele 19 proiecte din domeniile sport, tineret, promovarea turismului și protecția mediului, educație civică și social care au fost selectate în cadrul primei sesiuni din acest an.

Beneficiarii acestui program sunt asociații, cluburi sportive și organizații non-guvernamentale care realizează activități în domeniile menționate, iar valoarea celor 19 proiecte depășește 432 de milioane de lei.

„Pentru mine, un astfel de eveniment nu poate fi decât un moment de bucurie, deoarece semnarea contractelor de finanțare pentru aceste inițiative înseamnă că un număr important de activități din domeniile sportului, tineretului, turismului, protecției mediului, educației civice au primit șansa de a fi implementate, iar, prin aceasta, visurile acelora care le-au gândit, dar și ale celor care vor participa la implementarea lor vor putea deveni realitate.

În același timp, fac apel la dumneavoastră să respectați ghidul de finanțare și termenii contractelor. Nu în ultimul rând, sunt convins că dumneavoastră – inițiatorii, cei care vă veți implica în realizarea acestor proiecte, dar și grupurile-țintă ale acestor proiecte – sunteți ambasadori potriviți în ceea ce privește promovarea județului Dâmbovița, iar pentru acest lucru vă mulțumesc și vă urez mult succes!”, a spus președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Cele 19 proiecte aprobate în cadrul primei sesiuni de finanțare din 2022 se împart astfel:
– 7 din domeniul sportului, în valoare totală de 175.528 lei;
– 4 din categoria tineret, în valoare totală de 76.700 lei;
– 3 pentru promovarea turismului și protecția mediului, cu o valoare cumulată de 60.000 lei;
– 5 din categoria educație civică și social, în valoare totală de 120.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT