Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Corbii Mari a finalizat cu succes parcul de agrement din Bărăceni

Publicat

pe

Proiectele de inters local curg pe bandă rulantă la Corbii Mari. Totul se schimbă, se modelează în funcţie de necesităţile de dezvoltare ale comunităţii, în pas cu normele europene în materie de civilizaţie rurală.

Cu fondurile nerambursabile atrase prin diferite programe, s-au asfaltat străzi, s-au reabilitat şi modernizat şcoli şi grădiniţe sau au fost construite de la zero, s-au amenajat parcuri, locuri de joacă, terenuri pentru practicarea sportului etc.

În acelaşi trend al dezvoltării se înscrie şi darea în folosinţă a parcului de agrement din satul Bărăceni. Obiectivul, după cum a precizat primarul Ionuţ Bănică în cadrul conferinţei de presă organizată cu ocazia închiderii acestui proiect, a fost realizat prin fonduri europene nerabursabile, dar şi cu o contribuţie din partea unităţii administrativ-teritoriale.

Proiectul, finanţat de AFIR, a fost derulat prin Grupul de Acţiune Locală Titu. Valoarea totală a investiţiei a fost de 60.551 euro, din care 15.000 euro reprezintă costurile neeligibile, suportare de Primăria Corbii Mari.

„Obiectivul pe care l-am dat în folosinţă are în componenţă un teren sintetic multi-sport, amenajat pe o suprafaţă de 989 mp, alei pavate, zonă de relaxare cu băncuţe, spaţiu verde şi un loc de joacă.

Proiectul îndeplineşte scopul pe care ni l-am propus, şi anume, de a dezvolta infrastructura publică destinată locuitorilor acestui sat. Totodată, am vrut, prin crearea acestui parc, să încurajăm copiii şi tinerii din sat să petreacă mai mult timp în aer liber, să facă mişcare, să desfăşoare diferite activităţi sportive, să îi rupem din faţa calculatoarelor”, a punctat edilul Ionuţ Bănică.

Primarul s-a arătat mulţumit de colaborarea bună, în derularea acestui proiect, cu consultantul, cu întrega echipă de implementare. Ionuţ Bănică intenţionează să amenajeze în fiecare sat component al comunei Corbii Mari astfel de parcuri de agrement şi petrecere a timpului liber. Până acum, au fost create cinci astfel de obiective.

Parculeţele şi terenurile de sport au fost construite în preajma instituţiilor de învăţământ sau chiar în incinta acestora, pentru a putea fi folosite atât de elevii şcolilor, dar şi de ceilalţi cetăţeni, doritori de mişcare şi de petrecere a câtorva ore de relaxare prin odihnă sau sport.

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT