Connect with us

Dâmboviţa

Dumitru Lupescu, deputat USR: Nu vom lăsa PSD să ne lege de glie!

Publicat

pe

Dâmboviţenii vor rămâne în România când se vor simți respectați aici, când vor exista condiții decente în spitale, când vor circula pe drumuri moderne, iar copiii lor vor învăța în școli bine dotate – spune deputatul USR de Dâmboviţa Dumitru Lupescu, în contextul în care ministrul de Finanţe a declarat că românii care lucrează în străinătate ar trebui să aibă permis de muncă pentru o perioadă limitată de timp.

„PSD încalcă legile Uniunii Europene cu privire la libera mișcare și vrea să ne interzică liberul acces de a munci oriunde în Europa, locul de unde românii pot afla ce înseamnă un trai decent, civilizat, fără grija zilei de mâine.

PSD știe că niciun diasporean nu votează cu ei, așa că încearcă să transforme România într-o feudă roșie unde PSD decide cine are dreptul să plece ori să rămână.

Astfel de legi ar fi evident neconstituționale, iar eu sunt pregătit să lupt pentru dreptul românilor la libera circulație, în cazul în care declarațiile celor doi miniștri PSD se transformă în legi.

Vrem ca românii să muncească în România, însă putem face asta doar prin dezvoltarea economică durabilă și renunțarea la incompetenții plantați de PSD în vârful statului, nu prin legi care să interzică libera circulație în Europa. Nu vom lăsa PSD să ne lege de glie!”, spune Dumitru Lupescu – deputat USR de Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT