Connect with us

ACTUALITATE

Junior Centenar, cont de economii pentru copii cu primă de la stat 600 lei anual

Publicat

pe

Foto: https://www.bizlaw.md

Statul va depune în contul fiecărui copil, până la vârsta de 18 ani, o primă de 600 lei anual, cu condiţia ca părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora să contribuie anual cu minim 1.200 lei – potrivit unei Ordonanţe de Guvern adoptată astăzi, 29 noiembrie 2018.

Programul „Contul individual de economii Junior Centenar” se adresează oricărui copil, cetăţean român, care nu a împlinit vârsta de 18 ani şi urmăreşte să-i stimuleze pe părinţi să economisească bani pentru copii, astfel încât aceştia să aibă în cont, la 18 ani, o sumă de bani suficientă pentru educaţie, pregătire profesională sau pentru orice alte necesităţi.

„În acest sens, prin ordonanţă s-a instituit un mecanism simplu de deschidere a conturilor pentru fiecare copil din România, respectiv deschiderea automată la unităţile Trezoreriei Statului. (…)

O a doua modalitate de sprijin constă în acordarea de la buget a unei dobânzi de 3% pe an, dobândă stimulativă şi constantă până la vârsta de 18 ani. (…)

De acest program vor beneficia şi copii ocrotiţi prin serviciile publice specializate, caz în care şi depunerea minimă de 1.200 lei va fi de la buget. Practic, pentru copiii din sistemul de protecție socială, statul va depune în contul deschis pe numele lor 1.800 lei anual, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

La împlinirea vârstei de 18 ani titularul contului, reprezentantul legal al acestuia sau succesorul legal al minorului, în anumite condiţii, poate efectua retragerea totală a sumelor din cont. Sumele existente în contul individual de economii Junior pot fi retrase până la împlinirea de către titular a vârstei de 18 ani, în cazul unor situaţii descrise expres în actul normativ (cazurile unor boli grave)”, se arată într-un comunicat remis de Guvern.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

15 octombrie 2023: Târg de legume și fructe locale la Direcția Agricolă Dâmbovița

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Direcția Agricolă Dâmbovița va organiza, duminică – 15 octombrie 2023, în curtea instituției (Bulevardul IC Brătianu, Nr. 23), o nouă ediție a târgului de legume și fructe de la producătorii locali pe care l-a inițiat anul trecut.

Participanții vor avea ocazia să achiziționeze delicii de toamnă, dar și diferite produse procesate, toate la prețuri mai bune ca cele din piață. Prin urmare, nu ratați evenimentul de la Direcția Agricolă!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

SC Parc Industrial Priboiu SA, anunț achiziție serviciu de specialitate

Publicat

pe

De

SC PARC INDUSTRIAL PRIBOIU SA, cu sediul în comuna Brănești, sat Priboiu, Aleea Sinaia Nr. 60, județul Dâmbovița, dorește achiziționarea unui serviciu autorizat de specialitate pentru efectuarea reviziei a 5 sisteme efracție tip Paradox cu detectori între 5 și 10 bucăți / sistem și implementarea unui sistem complet cu 11 camere video în interiorul Parcului.

Ofertele se depun la sediul Parcului sau electronic, pe adresa de email: priboiuparcindustrial@yahoo.com. Termen depunere oferte: 15.10.2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite